Χρωστάω ένα review για την υγραερίου. Άφησα να περάσει λίγος καιρός για να φύγει ο πρώτος ενθουσιασμός γιατί θα κινδύνευα να χαρακτηριστώ fanboy. Οι εντυπώσεις εξαιρετικές. Η ευκολία χρήσης σε άπιαστα επίπεδα. Βάζεις να ζεστάνεις την ψησταριά και στο ενδιάμεσο χρόνο ετοιμάζεις το φαγητό που είναι για ψήσιμο. Μέσα σε 10 με 20 λεπτά τρώς όσο και να φαίνεται τραβηγμένο. Πιο πολύ χρόνο θέλει να ετοιμάσεις πατάτες και σαλάτα.
Τι έχω φτιάξει:
Ψιλό ψάρι φιλέταρισμένο (8 λεπτά ψήσιμο) (σαρδέλα, κολιουδάκια) στην σχάρα για ψάρια που είχα πάρει. Αποτέλεσμα πολύ υψηλό για τα γούστα μου.
Χοντρό ψάρι ολόκληρο ( λιγότερο από 20 λεπτά ψήσιμο) (λαυράκι και μυλοκόπι). κατ ευθείαν στην σχάρα της ψησταριάς. Αποτέλεσμα πολύ υψηλό για τα γούστα μου.
Παιδάκια κατσίκι. Κατ ευθείαν στην σχάρα της ψησταριάς. Αν καταφέρει κάποιος να τα ξεχωρίσει σε γευστική δοκιμή με ψημένα στα κάρβουνα θα του βγάλω το καπέλο. Καταπληκτικά και απίστευτα ζουμερά. Το ψήσιμο στο grill του φούρνου που έκανα έως τώρα για να βολευτώ δεν αντέχει καμία κριτική ή σύγκριση.
Σπαλομπριζόλα μοσχάρι γάλακτος: 12 λεπτά με το ρολόι, ένα γύρισμα, για medium προς well done, μου βγήκε πιο well done από όσο θα ήθελα αλλά και πάλι βγήκε υπέροχη.
τ-bone μοσχάρι γάλακτος. περίπου στα 10 λεπτά. 1 γύρισμα, Επική.
Και τώρα η αποκάλυψη. Να πέφτουν οι μάσκες. Κουνελάκι (από Σκλαβενίτη δυστυχώς) στην γάστρα με πατάτες και λαχανικά. Στο τέλος γλείψαμε και την γάστρα. Την δεύτερη φορά κουνελάκι από Ρέθυμνο Κρήτης, πεσκέσι από τον κολλητό μου με την ίδια συνταγή. Να τρώω εγώ και σε άλλον να μην δίνω. Χρόνος ψησίματος 2,5 ώρες από την στιγμή που έβαλα την γάστρα στην ψησταριά. Αρχικά και πριν βάλω την γάστρα καλή προθέρμανση της ψησταριάς, οι καυστήρες στο full, έβαλα την γάστρα και το άφησα στο full για 10 λεπτά, μετά έκλεισα τον μεσαίο καυστήρα εντελώς και σχεδόν στο minimum τους υπόλοιπους 2 μέχρι που σταθεροποίησα την θερμοκρασία στους 170-180 βαθμούς. Αποτέλεσμα για τα γούστα μου πέρα από κάθε προσδοκία.
Μετά από αυτά τα ψησίματα σήκωσα την φιάλη υγραερίου μπας και καταλάβω από το βάρος σε τι κατάσταση είναι η κατανάλωση αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα. Μάλλον θα ξεμείνει στην μέση κάποιου επόμενου ψησίματος και θα τρέχω. Κυκλοφορούν όμως στην αγορά κάποιες φιάλες πιο ψηλές από τις κλασικές σιδερένιες που έχουν και μετρητή επάνω τους αλλά δεν κατάφερα να βρω. Μου έδιναν μόνο αν τους επέστρεφα την ίδια φιάλη ως αλλαγή κάτι που προφανώς δεν μπορώ να κάνω. μπήκα όμως σε λίστα αν κάποιος επιστρέψει την εγγύηση να πάρω.
Στα αρνητικά: Μύθος η ευκολία καθαρισμού μέσω πυρόλυσης και λοιπές αηδίες. Το λίπος πάει παντού. Η πυρόλυση όσο και να άφηνα την ψησταριά να κάψει μετά το ψήσιμο το μόνο που κατάφερνε να καθαρίσει ήταν η σχάρα. Υπολογίζω ότι θα χρειαστεί ένα καλό καθάρισμα μετά τα 10 ψησίματα.
Άχρηστη αγορά : Η μαντεμένια πλάκα. Δεν νομίζω να χρειαστεί κάπου.
Μισοάχρηστη αγορά: Η σχάρα ψησίματος για ψάρια. Κάνει μόνο για μικρόψαρα. Άνετα όμως βολεύεσαι με οποιαδήποτε μικρή σχαρίτσα από το Super Market. Δεν χρειάζεται να ακριβοπληρώσεις την weber.
Must αγορά : Η γάστρα. Το απόλυτο εργαλείο.
Γενικά πιστεύω ότι ήταν μια καλή αγορά και θα επιστρέψει το κόστος σε ευκολία και γεύση.