Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Αντε να δουμε πηρα την θαυμα μετα το στενο πρεσαρισμα του Σωκρατη.

Ψευτοπραγμα σε κατασκευη αλλα δεν το θες για να κανεις μονοζυγο.

Ερχονται και οι εντυπωσεις χρησης.
Για πες!
Πάντως κανένα στενό πρεσάρισμα.Απλά την γνώμη μου είπα όπως την λένε και τα παιδιά για άλλου είδους ψησταριές.

Πρωτη δοκιμη χτες απολυτως θετικη.Μαλιστα επαιξα μονο την μια αντισταση γιατι η πριζα που το εβαλα δεν σηκωνε και τις 2 αλλα μου εφτανε ετσι κι αλλιως.

Παρα πολυ καλο ψησιμο και το κυριοτερο ψιλοανεμελο.

Και στο τελος εχεις να καθαρισεις την σχαρα που θα το εκανες και στον φουρνο και το ταψακι απο κατω με τα ζουμια. Χωρις να εχεις κανει τον φουρνο να μην πω πως...

Αν αντεξει και στον χρονο ειναι καλη αγορα.

Προτιμω που ειναι μια σταλια σαν αυτες του καρβουνου και οχι τερας σαν τα υγραερια.

Μετά από αυτά τα ψησίματα σήκωσα την φιάλη υγραερίου μπας και καταλάβω από το βάρος σε τι κατάσταση είναι η κατανάλωση αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα. Μάλλον θα ξεμείνει στην μέση κάποιου επόμενου ψησίματος και θα τρέχω. Κυκλοφορούν όμως στην αγορά κάποιες φιάλες πιο ψηλές από τις κλασικές σιδερένιες που έχουν και μετρητή επάνω τους αλλά δεν κατάφερα να βρω. Μου έδιναν μόνο αν τους επέστρεφα την ίδια φιάλη ως αλλαγή κάτι που προφανώς δεν μπορώ να κάνω. μπήκα όμως σε λίστα αν κάποιος επιστρέψει την εγγύηση να πάρω.

Πολύ ωραίο το review σου! Οσον αφορά την μπουκάλα, μην σε αγχώνει, πάρε άλλη μια ίδια ώστε εαν σου αδείασει να εχεις έτοιμη διαθέσιμη την επόμένη. Εγω την πάτησα ετσι την πρώτη φορά, τελείωσε το αέριο στην μέση του ψησίματος και έτρεχα να πάρω μπουκάλα.

Δεν αξίζει αυτή η ταλαιπωρία.

Πολύ ωραίο το review σου! Οσον αφορά την μπουκάλα, μην σε αγχώνει, πάρε άλλη μια ίδια ώστε εαν σου αδείασει να εχεις έτοιμη διαθέσιμη την επόμένη. Εγω την πάτησα ετσι την πρώτη φορά, τελείωσε το αέριο στην μέση του ψησίματος και έτρεχα να πάρω μπουκάλα.

Δεν αξίζει αυτή η ταλαιπωρία.

Ευχαριστώ. Ναι αυτό θα κάνω. Αν και πρέπει να ξεπεράσω ολοκληρωτικά έναν ενδόμυχο φόβο παιδικής ηλικίας, ήδη έκανα το πρώτο βήμα αγοράζοντας την ψησταριά.

νομίζω πως μια ψησταριά ακριβή όπως αυτή ή και ακριβότερες, αξίζουν ένα ποσό ακόμα για αγορά και εγκατάσταση ενός επαγγελματικού ρυθμιστή για δυο φιάλες, με μανόμετρο και αν είναι σε εσωτερικό χώρο με ηλεκτροβάνα και συναγερμό που κόβει την παροχή αυτόματα αν υπάρξει διαρροή.. Οι δύο φιάλες έχουν πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από το "δεν ξεμένω από καύσιμο".

νομίζω πως μια ψησταριά ακριβή όπως αυτή ή και ακριβότερες, αξίζουν ένα ποσό ακόμα για αγορά και εγκατάσταση ενός επαγγελματικού ρυθμιστή για δυο φιάλες, με μανόμετρο και αν είναι σε εσωτερικό χώρο με ηλεκτροβάνα και συναγερμό που κόβει την παροχή αυτόματα αν υπάρξει διαρροή.. Οι δύο φιάλες έχουν πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από το "δεν ξεμένω από καύσιμο".

Μου φαίνεται τραβηγμένη λύση. Ξεπερνάει τις ανάγκες μου και την καθημερινότητα. Σίγουρα όμως είναι καλύτερη λύση.

Off topic.Έφτασα πριν μια βδομάδα 15 χιλιόμετρα μακρυά για να δώ live την ψησταριά που έχεις αναρτήσει και να δοκιμάσω τα καλούδια της αλλά ο άμαχος πληθυσμός αρνήθηκε τα επιπλέον 15 λεπτά πείνας, και τελικά έφαγαν τσιμεντόπλιθες στην Αγία γαλήνη.

Αμα πουλαει βρωμικα παρανομα αξιζει η εγκατασταση :D

Απάντηση: Re: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Πρωτη δοκιμη χτες απολυτως θετικη.Μαλιστα επαιξα μονο την μια αντισταση γιατι η πριζα που το εβαλα δεν σηκωνε και τις 2 αλλα μου εφτανε ετσι κι αλλιως.

Και στο τελος εχεις να καθαρισεις την σχαρα που θα το εκανες και στον φουρνο και το ταψακι απο κατω με τα ζουμια. Χωρις να εχεις κανει τον φουρνο να μην πω πως...

Προτιμω που ειναι μια σταλια σαν αυτες του καρβουνου και οχι τερας σαν τα υγραερια.
Μάλλον αγγαρεία έκανες στο γράψιμο.:flipout:
Oύτε τι έψησες,πόση ώρα έκανες,πως ήταν στην γεύση,τίποτα.

Re: Απάντηση: Re: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Μάλλον αγγαρεία έκανες στο γράψιμο.:flipout:
Oύτε τι έψησες,πόση ώρα έκανες,πως ήταν στην γεύση,τίποτα.

Πανσετες, λουκανικα και κοτοπουλο μπουτι φιλετο.

κανα 15-20 λεπτα οι πανσετες (θεικες)

κανα 10λεπτα τα λουκανικα (σουπερ απλα)

κανα 15λεπτο τα κοτοπουλα μην στεγνωσουν και τελειως.

ολα με μια αντισταση επαναλαμβανω.

Γευση σαν να τα ειχα παρει απο το ψητοπωλειο. Δηλαδη τελεια.

Ωραιο εργαλειο παντως. Μικρο καλοβολο, ευκολοκαθαριστο και χωρις να νοιαζεσαι αν θα σου μυρισει το συμπαν στο σπιτι τι τσουμπλεκια θα λερωνεις και αν εχεις υγραεριο στην μπουκαλα. Σουρθε το αναψες τα εβαλες πανω και σε 20 λεπτα τρως τοπ ποιοτητα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Πανσετες, λουκανικα και κοτοπουλο μπουτι φιλετο.

κανα 15-20 λεπτα οι πανσετες (θεικες)

κανα 10λεπτα τα λουκανικα (σουπερ απλα)

κανα 15λεπτο τα κοτοπουλα μην στεγνωσουν και τελειως.

ολα με μια αντισταση επαναλαμβανω.

Γευση σαν να τα ειχα παρει απο το ψητοπωλειο. Δηλαδη τελεια.

Ωραιο εργαλειο παντως. Μικρο καλοβολο, ευκολοκαθαριστο και χωρις να νοιαζεσαι αν θα σου μυρισει το συμπαν στο σπιτι τι τσουμπλεκια θα λερωνεις και αν εχεις υγραεριο στην μπουκαλα. Σουρθε το αναψες τα εβαλες πανω και σε 20 λεπτα τρως τοπ ποιοτητα.
Tέλεια.
Ότι ακριβώς σου είχα πει,συν το ότι,δεν υπάρχει απολύτως τίποτα να σε κάνει να μην την χρησιμοποιείς κάθε μέρα.

Tip για το ταψάκι που μαζεύει τα λίπη εγώ βάζω κάθε φορά που ψήνω ένα κομμάτι λαδόκολλα για να μην χρειάζεται καθόλου καθάρισμα.

Μάλλον έχεις μικρή ασφάλεια στον πίνακα αλλά καλό είναι αν η πρίζα στο μπαλκόνι είναι από μπαλαντέζα να είναι καλή γιατί ζεσταίνεται αρκετά στη διάρκεια της χρήσης και μπορεί να λιώσουν τα πλαστικά με τον χρόνο.

Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Tip για το ταψάκι που μαζεύει τα λίπη εγώ βάζω κάθε φορά που ψήνω ένα κομμάτι λαδόκολλα για να μην χρειάζεται καθόλου καθάρισμα.

Μάλλον έχεις μικρή ασφάλεια στον πίνακα αλλά καλό είναι αν η πρίζα στο μπαλκόνι είναι από μπαλαντέζα να είναι καλή γιατί ζεσταίνεται αρκετά στη διάρκεια της χρήσης και μπορεί να λιώσουν τα πλαστικά με τον χρόνο.

Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτο με την λαδοκολλα το σκεφθηκα και εγω . Οχι για να καθαριζει πιο ευκολα , γιατι ευκολα καθαριζει ετσι κι αλλιως λογω της πολυ καλης επιστρωσης που εχει το ταψακι αλλα για να μην μενουν σημαδια που με τον καιρο μπορει να οδηγησουν σε διαβρωση.

Η πριζα ειναι οντως μπαλονι εξωτερικη αλλα στην ιδια ασφαλεια που ειναι ετρεχαν παραλληλα 2 υπολογιστες , τηλεοραση και aircondition

Λογικοτατο να μην αντεξει αλλα 3000w

Δεν κανω χρηση μπαλαντεζας για αυτον ακριβως τον λογο για να μην παιζω με την τυχη μου .direct στην πριζα, ευτυχως φτανει.

Re: Απάντηση: Gas BBQ παρακαλώ τις προτάσεις σας

Καλησπερα .

Ψαχνομαι για αγορα ψησταριας υγραεριου ( πολυ θα ηθελα να παω σε weber spirit II 310 ή broil king royal 320 ) αλλα το budget μου με εχει οδηγησει να κοιταζω αυτες τις 2 που εχουν πληρη παρελκομενα

BLACKBULL "FOLDER COMBO"
https://www.isompes.gr/blackbull-folder-0405cblb-4002-4006-details

VANWARD 4815S,Combo
https://www.isompes.gr/vanward-4815s,combo-details

Εχει καποιος αποψη απο αυτες τις κινεζες ???

Re: Gas BBQ παρακαλώ τις προτάσεις σας

Καλησπερα .

Ψαχνομαι για αγορα ψησταριας υγραεριου ( πολυ θα ηθελα να παω σε weber spirit II 310 ή broil king royal 320 ) αλλα το budget μου με εχει οδηγησει να κοιταζω αυτες τις 2 που εχουν πληρη παρελκομενα

BLACKBULL "FOLDER COMBO"
https://www.isompes.gr/blackbull-folder-0405cblb-4002-4006-details

VANWARD 4815S,Combo
https://www.isompes.gr/vanward-4815s,combo-details

Εχει καποιος αποψη απο αυτες τις κινεζες ???

Εγω πήρα αυτή τελικά πριν 2 χρόνια περίπου.
https://www.skroutz.gr/s/15154587/Vanward-BBQ-4815S.html

Super happy:)

Εγω πήρα αυτή τελικά πριν 2 χρόνια περίπου.
https://www.skroutz.gr/s/15154587/Vanward-BBQ-4815S.html

Super happy:)

Εισαι ο άνθρωπος μου τότε απο οτι κατάλαβα εισαι ικανοποιημένος απο την αγορα σου .
Εαν έχεις χρονο και διάθεση μπορεις να μου απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα ?
1. Οταν κάνεις προθέρμανση με ολους τους καυστήρες τι θερμοκρασία ανεβαζει και σε ποσο χρονο?
2. Σου εχει βγάλει κάποια "βλάβη" ή σκουριές ( κάποιοι λενε ξεβαψανε οι ενδείξεις στους διακόπτες και οτι δεν δουλεύει ο σπινθηριστής) ?
3. Τρέχει απο πουθενά λίπος ( διάβασα κάπου οτι τρέχει απο μια μερια απο το δίσκο μαζέματος ) ?
4. Είσαι ικανοποιημένος ?
5. Συμβουλές συναρμολόγησης / χρήσης για οταν την παρω ?

Την βδομάδα που μπαίνει κατεβαίνω αθηνα για να πάρω μια απο τις 2 ( μάλλον την 4815S εφόσον εισαι ικανοποιημένος με την αγορά της )

Ευχαριστώ

Εκει θα με καταστρεψετε γιατι μια weber 310 ή broil royal 320 με τα εχτρα της ( βουρτσες κουκουλα κλπ ) πανε πανω απο 700 που ειναι παρα πολυ εκτος budget .....

Εισαι ο άνθρωπος μου τότε απο οτι κατάλαβα εισαι ικανοποιημένος απο την αγορα σου .
Εαν έχεις χρονο και διάθεση μπορεις να μου απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα ?
1. Οταν κάνεις προθέρμανση με ολους τους καυστήρες τι θερμοκρασία ανεβαζει και σε ποσο χρονο?
2. Σου εχει βγάλει κάποια "βλάβη" ή σκουριές ( κάποιοι λενε ξεβαψανε οι ενδείξεις στους διακόπτες και οτι δεν δουλεύει ο σπινθηριστής) ?
3. Τρέχει απο πουθενά λίπος ( διάβασα κάπου οτι τρέχει απο μια μερια απο το δίσκο μαζέματος ) ?
4. Είσαι ικανοποιημένος ?
5. Συμβουλές συναρμολόγησης / χρήσης για οταν την παρω ?

Την βδομάδα που μπαίνει κατεβαίνω αθηνα για να πάρω μια απο τις 2 ( μάλλον την 4815S εφόσον εισαι ικανοποιημένος με την αγορά της )

Ευχαριστώ

1.στην αρχή έκανα φουλ προθερμανση για 10 λεπτά. Ωστόσο τελικά κατάλαβα ότι σπαταλας το αέριο τσάμπα, οπότε το μείωσα στα 5 και λιγότερο. Λόγω της μαντεμενιες σηγγ χάρες, αυτές αρπάζουν γρήγορα και δεν χρειάζεται τοοοσο προθερμανση. Θα το δεις και εσύ.

2.με το καθάρισμα τα γράμματα στους διακόπτες ξεβαψανε. Σκουριά δεν εχω εντοπίσει.

3.λιπος έχω δει εκτός από τον δίσκο και στις ράγες που συρτωρωνει. Τώρα να έχει πέσει λίγο στο κάτω μέρος μπορει. Γενικότερα η βρωμιά και η μαυρίλα πάει παντού. Ιδανικά θελει κάθε φορά πλύσιμο. Ωστόσο εγώ δεν το κάνω παρα μόνο μετά 1-2 φορές το μήνα.

4. Είμαι φουλ ικανοποίημενος για τα λεφτά που έδωσα. Ψήνω τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Έχω βάλει και ψωμί και πίτσα κλπ.
5.συναρμολογηση είναι εύκολη απλά θέλει χρόνο.

Πάρε με 4 εστίες οπωσδήποτε γιατί ένα τραπέζι να κάνεις τις χρειάζεσαι ώστε να μην βγάζεις βάζεις κρέατα. Έχει μεγάλη επιφάνεια. Να ξέρεις ότι προς τα πίσω ψήνει πιο δυνατά οπότε μπορεί να στα καίει την πρώτη φορά. Θα την μάθεις.

Από αξεσουάρ πήρα την πλάκα ψησίματος, κούκουλα, τσιμπίδα για το κρέας, ξύστρα, καθαριστικό. Και 2 μπουκάλες.

Η συγκεκριμένη είναι vfm. Και στην τελικη ξεκινάς με αυτή και εάν βλέπεις ότι βαριέσαι να ψηνεις η το καθάρισμα...και το παρατήσεις Δεν θα δώσεις πολλα λεφτά (βλέπε weber)

Καλησπερα και παλι , εχω μια απορια για οσους εχουν την ψησταριά σε μπαλκόνι/βεραντα :
Στο μπαλκόνι που έχετε την ψησταριά λογικά απο πισω ειναι τοιχος , θα ηθελα να μάθω λερώνει πολύ τον τοιχο ? ανεβάζει θερμοκρασίες πολλες στον τοιχο ? και εαν ναι εχετε κανει κατι για αποφυγη ?

@pathfinder επειδη με ρωταει και ενας φιλος που θελει και αυτος την ιδια θυμασαι τι θερμοκρασια ανεβαζει στο full/ προθρμανση ( μεγιστη θερμοκρασια αυτος θελει να δει εαν μπορει να γινει πυρολυση που κανουν οι ακριβες )