Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Προετοιμασία για το μεθαυριανό κορονο-ψήσιμο (οικογενειακο) το οποίο θα περιλαμβάνει κεμπάπ, λουκάνικα, ταλαγάνι & πίτες (σουβλακι day). Οπως καταλάβατε έπεσε καθαρισμός της ψησταριάς με πυρόλυση, λάδωμα οι σχάρες και έλεγχος της όλης προετοιμασίας. Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες

Προετοιμασία για το μεθαυριανό κορονο-ψήσιμο (οικογενειακο) το οποίο θα περιλαμβάνει κεμπάπ, λουκάνικα, ταλαγάνι & πίτες (σουβλακι day). Οπως καταλάβατε έπεσε καθαρισμός της ψησταριάς με πυρόλυση, λάδωμα οι σχάρες και έλεγχος της όλης προετοιμασίας. Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες

Μας αγχωσες Κωστα. Νιωθω σα να πλησιαζει εξεταστικη και ειμαι αδιαβαστος!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Άκουσα για νέα μέτρα, ποιο σκληρό lock down και επιβολή περιορισμών και κάνω σκληρό αντιπερισπασμο. Ηδη έχω αλλάξει TV, έχω λειώσει στην τηλεεργασια, έχω αποβλακωθει από το πολύ Internet και το έχω βαρεθεί το όλο κλίμα.
Καλό φαγητό και κρασί, περισσότερα τηλέφωνα, οικογένεια και λίγες κοντινές βόλτες, αυτά μας έμειναν

Εγώ σήμερα πήρα προμήθειες. Όχι πολλά πράγματα. Κάτι καλαμάκια, κάτι μπιφτεκάκια, δύο λουκανικάκια, μερικά κεμπαπάκια, κάτι ψαρονεφράκια έτσι για το καλό 😁😁😁

Να κάπως έτσι: 😁😁😁

https://youtu.be/Tfx_pYC8aTM

Υ.Γ. αααααα και κάτι πιτούλες (καλαμποκιού) για να βουτήξουμε στην σαλατούλα 😁😁

Δεν βλέπω στις αγορές σας παιδάκια και ανησυχώ.
Εγώ πήρα πριν από λίγο και επειδή όπως πάντα,ο χασάπης τα κόβει αγγαρεία,τα "ομόρφυνα" με τον μπαλτά.

b59f137ae52eab055b8a2b047c1bb96b.jpg

Εγω αρχισα απο σημερα να ετοιμαζω την σχαρα μην παθει τιποτα απο το κρυο εξω και δεν ειναι σε φορμα.

Μια τομαχωκ να λαδωσει λιγο

Ωωωωωω..... καλοφάγωτη.
πάντως έχει μείνει πίσω αυτή η τεχνολογία, 4Κ εικόνα/βίντεο έχουμε, κάμερες έχουμε, ταχύτητες έχουμε, πρέπει να φτιάξουν και την μυρωδιά επιτέλους. :flipout:

Τελικά για να συνοψίσω τι κατάλαβα, από πλευράς υγείας (και μόνο από πλευράς υγείας!) καλύτερες είναι οι ηλεκτρικές ψηστιέρες, μετά οι υγραερίου, και τελευταίες αυτές με τα κάρβουνα. Σωστά ή κατάλαβα κάτι λάθος;

Ηλεκτρικες και υγραεριου ειναι το ιδιο απο πλευρας υγειας. Κοινως κορυφη.

μακρυα απο τα καρβουνα μονον

Ηλεκτρικες και υγραεριου ειναι το ιδιο απο πλευρας υγειας. Κοινως κορυφη.

μακρυα απο τα καρβουνα μονον
Για το ρευμα το καταλαβαινω.
Για το υγραεριο, δεν εχω πεισθει ακομα.
Οταν γινεται καυση βγαινουν αερια....νομος.
Αυτα δεν πανε πανω στο κρεας???

Απάντηση: Re: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Για το ρευμα το καταλαβαινω.
Για το υγραεριο, δεν εχω πεισθει ακομα.
Οταν γινεται καυση βγαινουν αερια....νομος.
Αυτα δεν πανε πανω στο κρεας???

Το αέριο γίνεται φλόγα.

Πλάκα πλάκα κι εγώ το έχω απορία.

Φλόγα δεν σημαίνει μόνο θερμοκρασία.

Ολες οι φλόγες του κόσμου εκλύουν και αέρια. Δεν χρειάζεται απόδειξη. Γι αυτό και καταλαβαίνουμε αμέσως αν καίγεται πλαστικό, ξύλο κλπ

Θα δεχόσουν να ψήσεις πάνω σε φλόγα που καιει πλαστικά; Δεν νομίζω. Φλόγα δεν θα βγάζει και πάλι;

Εύλογη απορία του Μιχάλη.

• Like
Reactions: Θ.Νίκος
Η καύση του υγραερίου είναι σχεδόν τέλεια, δηλαδή παράγει μόνο διοξείδιο και νερό, τίποτα επιβλαβές. Η εν πάσει περιπτώσει σταγόνα στον ωκεανό των "ουσιών" που έχει το κρέας που αγοράζουμε.

Πλάκα πλάκα κι εγώ το έχω απορία.

Φλόγα δεν σημαίνει μόνο θερμοκρασία.

Ολες οι φλόγες του κόσμου εκλύουν και αέρια. Δεν χρειάζεται απόδειξη. Γι αυτό και καταλαβαίνουμε αμέσως αν καίγεται πλαστικό, ξύλο κλπ

Θα δεχόσουν να ψήσεις πάνω σε φλόγα που καιει πλαστικά; Δεν νομίζω. Φλόγα δεν θα βγάζει και πάλι;

Εύλογη απορία του Μιχάλη.

Δεν είμαι χημικός, αλλά το υγραέριο (προπάνιο/βουτανιο) κάνει καθαρή καύση. Καμία σχέση με το να βάλουμε φωτιά σε ένα ξύλο η πλαστικό.

ΥΓ. Με πρόλαβε ο Νίκος.