Καλοκαιρινές παράκεντρες λήψεις δορυφόρων και ταυτόχρονη λήψη Νova (13E) & OTE (39Ε).

Re: Καλοκαιρινές παράκεντρες λήψεις δορυφόρων και ταυτόχρονη λήψη Νova (13E) & OTE (3

να ρωτησω κατι κι εγω.εχω ενα πιατο τυπου offset 1,20.θα μπορουσα και πως να βλεπω ταυτοχρονα ,χωρις μοτερ, εννοω 13-19,2-39 μοιρες;ειναι δυσκολη η κατασκευη και που πρεπει να κεντραρω;ευχαριστω

Re: Καλοκαιρινές παράκεντρες λήψεις δορυφόρων και ταυτόχρονη λήψη Νova (13E) & OTE (3

Εάν είσαι στα βόρεια της χώρας, ακολουθείς τα βήματα που αναφέρονται εδώ (επιλέγοντας μόνο τους δορυφόρους που σε ενδιαφέρουν):
http://rexsat1.blogspot.com/2009/09/clarke.html

Εάν είσαι στα νότια και θέλεις να λαμβάνεις οπωσδήποτε και τον Astra 1H – 19.2E (με τα ελεύθερα γερμανικά κανάλια), μέχρι και το 2011 που θα αντικατασταθεί από τον πανίσχυρο Astra 1N – 19.2E (εκτός και εάν η SES, μας επιφυλάσσει καμία έκπληξη τύπου γερμανική δέσμη-σαν την πολωνική δέσμη!!!)… Θα κεντράρεις στις 19.2Ε και θα έχεις πιο μέτριες λήψεις στις 39Ε…

Έχεις μια οπτική γεύση από εδώ:
http://rexsat1.blogspot.com/2009/08/120-offset.html

Επίσης οι βάσεις στήριξης των παράκεντρων Lnb που θα χρησιμοποιήσεις, εξαρτάται πάντοτε από τι τύπου πιάτο διαθέτεις, εάν είναι τυπου Mabo, ακολουθείς τις βάσεις στήριξης που βλέπεις στα παραπάνω λινκ… Διαφορετικά υπάρχουν και άλλου τύπου βάσεις στήριξης παράκεντρων λήψεων που έχουν παρουσιαστεί σε άλλα post του AVClub…

Εάν είσαι στα βόρεια της χώρας, ακολουθείς τα βήματα που αναφέρονται εδώ (επιλέγοντας μόνο τους δορυφόρους που σε ενδιαφέρουν):
http://rexsat1.blogspot.com/2009/09/clarke.html

Εάν είσαι στα νότια και θέλεις να λαμβάνεις οπωσδήποτε και τον Astra 1H – 19.2E (με τα ελεύθερα γερμανικά κανάλια), μέχρι και το 2011 που θα αντικατασταθεί από τον πανίσχυρο Astra 1N – 19.2E (εκτός και εάν η SES, μας επιφυλάσσει καμία έκπληξη τύπου γερμανική δέσμη-σαν την πολωνική δέσμη!!!)… Θα κεντράρεις στις 19.2Ε και θα έχεις πιο μέτριες λήψεις στις 39Ε…

Έχεις μια οπτική γεύση από εδώ:
http://rexsat1.blogspot.com/2009/08/120-offset.html

ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.ειμαι θεσσαλονικη οποτε θα ακολουθησω το αντιστοιχο βημα που ειπες.

Το νήμα ετεφέρθη στην ενότητα των εγκαταστάσεων κατόπιν επιθυμίας του φίλου SatZapper

(Νικόλα, το πόστ που ζητούσες την μεταφορά το διέγραψα ...ελπίζω να μην σε πειράζει ...)

ΟΚ Ευχαριστώ.

Εγώ με το 80άρι μου πιάτο Gilbertini το οποίο είναι κεντραρισμένο στις 19,2Ε και παράκεντρα τις 13Ε μπορώ να πιάσω παράκεντρα με ένα ακόμα LNB τις 39Ε εύκολα;

Σημ. περιοχή Αθήνα

Απάντηση: Καλοκαιρινές παράκεντρες λήψεις δορυφόρων και ταυτόχρονη λήψη Νova (13E) &

Αχ Αγγελε, με τιποτα. Παρε ενα κατοπτρο ακομα και 8α εισαι οκ. Αντε γιατι σε βλεπω να στελνεις την γοβα και να πας στον οτε.

Απάντηση: Re: Καλοκαιρινές παράκεντρες λήψεις δορυφόρων και ταυτόχρονη λήψη Νova (13E

Εγώ με το 80άρι μου πιάτο Gilbertini το οποίο είναι κεντραρισμένο στις 19,2Ε και παράκεντρα τις 13Ε μπορώ να πιάσω παράκεντρα με ένα ακόμα LNB τις 39Ε εύκολα;

Σημ. περιοχή Αθήνα
Όχι, δυστυχώς είναι λίγα τα 80 εκατοστά. Μπορείς σε αυτό να προσθέσεις τις 9E και για τις 39 να πάρεις ένα δεύτερο 80άρι κάτοπτρο.

Με 60άρι απευθείας στις 39Ε παίζει να πιάσω το μπουκέτο του ΟΤΕ ή ΠΟΤΕ;

Απάντηση: Καλοκαιρινές παράκεντρες λήψεις δορυφόρων και ταυτόχρονη λήψη Νova (13E) &

Ναι, μπορείς (εννοείται η άριστη στόχευση).

Αν πάρω ένα 120άρι τότε κεντραρισμένο πάλι στις 19,3Ε θα παίζουν παράκεντρα εκτός τις 13Ε και η 39Ε;

Για να βάλω το 80άρι μου στον Hispasat 30W.

Ή να πάρω ένα Wavefrontier 90άρι; Θα παίξει αυτό από 13Ε έως 19Ε; Φαντάζομαι ναι ε;

Αν πάρω ένα 120άρι τότε κεντραρισμένο πάλι στις 19,3Ε θα παίζουν παράκεντρα εκτός τις 13Ε και η 39Ε;

Για να βάλω το 80άρι μου στον Hispasat 30W.
Σε OP120 Gibertini με κέντρο τις 28.5 έβαλα 13 -19.2 - 39.

Κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό και πιο νότια, Ηράκλειο Κρήτης;

Κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό και πιο νότια, Ηράκλειο Κρήτης;

Κάποιος απο Κρήτη μπορεί να απαντήσει με σιγουριά, αλλά νομίζω ο Astra στους 28 μισός θα κατέβει...

Βασικά οι 13 και 39 με ενδιαφέρουν και ότι κατέβει από τους υπόλοιπους (Μέχρι 4 lnb).

το επιβεβαιώνω αν και εγώ είμαι με 1,20 σιδερένιο αγνώστου προελεύσεως !!!!

Και ενδιάμεσα έχω και 16....:D

O mouse είναι στη Λάρισα, εγώ στην Αθήνα ....

Όσο πιο μικρό είναι ένα πιάτο, τοσο πιο εύκολα μπορείς να λάβεις παράκεντρες λήψεις σε μεγάλο άνοιγμα τόξου. To 80άρι πιάτο Gilbertini που έχεις θα το κεντράρεις στις 26Ε και θα έχεις ισόποση διαφορά ανάμεσα στις δυο βασικές τροχιακές θέσεις 13Ε και 39Ε (f1 δέσμη), ώστε να τις λαμβάνεις με το μέγιστο που μπορεί να σου δώσει η συγκεκριμένη εγκατάσταση… Εάν δεν μείνεις ευχαριστημένος και θέλεις να αυξήσεις λίγο την ποιότητα σήματος στις 39Ε και να χάσεις λίγο από τις 13Ε, θα το κεντράρεις στις 28.5Ε. Εάν πάλι θέλεις 100% ποιότητα σήματος και στις δυο τροχιακές θέσεις 13Ε και 39Ε, αφήνεις την εγκατάσταση σου όπως έχει και παίρνεις ένα δεύτερο πιάτο για τις 39Ε και ότι άλλο θέλεις να προσθέσεις...
Η λύση του wave είναι ακριβότερη, αλλά στην ίδια εγκατάσταση μπορεί να σου δώσει 100% ποιότητα σήματος σε 13Ε και 26Ε και σε πολλές άλλες τροχιακές θέσεις που μπορείς να προσθέσεις ανάμεσα (με κέντρο τις 19Ε`η 23Ε `η 26Ε)…