Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Status
Not open for further replies.
Φυσικά ! Αυτό τους μάρανε, να έχουν ανασφάλιστο αμάξι και να έχουν το θράσος να εμφανισθούν σε ΚΤΕΟ........!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Αυτοί είναι μεγαλοαπατεώνες βρε, άκου να μην έχουν περάσει κτέο...περιμένω τουλάχιστον 1000 ευρώ πρόστιμο...
Εντάξει, ας πάρει και η μπάλα τους ΙΔΙΟΥΣ πάλι που ταλαιπωρούμαστε με το πρόστιμο των ανασφάλιστων χωρίς να έχουμε ανασφάλιστο όχημα...δεν πειράζει...

Ακριβώς έτσι ,να καταργήσουμε ΚΤΕΟ ,ασφάλειες και ότι άλλο επιθυμείς

εντωμεταξύ όλοι είναι υπέρ αυτού του εκπληκτικού μέτρου/προστίμου/χαρατσιού μέχρι να τους έρθει πρόστιμο για οχημα που δεν έχουν. Μιλούσα με έναν συνάδελφο χθες για την περιπέτεια μου και μου έλεγε "εντάξει, λάθη γίνονται, πάντως είναι καλό που επιτέλους αποφάσισαν να κάνουν κάτι με τα ανασφάλιστα κ.τ.λ". Μόλις με πήρε τηλέφωνο κοντεύοντας να πάθει εγκεφαλικό. Ηρθε πρόστιμο στον γιό του για κλεμμένο παπί (ακόμα το χρωστάει, πέρυσι το καλοκαίρι του το έφαγαν από την πιλοτή)

...καλά στην περίπτωση του μιλάμε για μεγάλη γκίνια, του κλέβουν το παπί από την πιλοτή καινούργιο, ημερών, το βρίσκει η αστυνομία ατόφιο με κάτι ψιλοζημιές (απίστευτο), πάει το παίρνει, το φτιάχνει και μετά από 1 μήνα περίπου του το ξανακλέβουν πάλι από την πιλοτή και δεν το ξαναβρίσκει...χρωστάει ακόμα δόσεις, και τώρα πρόστιμο...του είπα να πάει να παίξει κανα τζόκερ.. :flipout:

Πλέον 7 στις 8 οι περιπτώσεις που το πρόστιμο αφορά "λάθος" σε αυτές που εγώ ξέρω.. (και η 8η αφορά εγκαταλειμμένο οχημα που απλά αμέλησε να το διαγράψει ο ιδιοκτήτης του)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Ακριβώς έτσι ,να καταργήσουμε ΚΤΕΟ ,ασφάλειες και ότι άλλο επιθυμείς

Ποιος είπε να τα καταργήσουμε?αα, σε παρακαλάω μην βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει. Αυτό που λέω είναι ΔΕΝ είναι δυνατόν να ταλαιπωρείς χιλιάδες κόσμο επειδή είσαι ανίκανος να κάνεις την δουλειά σου και να βρεις τα οχήματα που ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ανασφάλιστα. Εσύ είσαι υπέρ του "στείλε μωρέ 1.500.000 πρόστιμα και βλέπουμε", εγώ δεν είμαι..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχή

Ποιος είπε να τα καταργήσουμε?αα, σε παρακαλάω μην βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει. Αυτό που λέω είναι ΔΕΝ είναι δυνατόν να ταλαιπωρείς χιλιάδες κόσμο επειδή είσαι ανίκανος να κάνεις την δουλειά σου και να βρεις τα οχήματα που ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ανασφάλιστα. Εσύ είσαι υπέρ του "στείλε μωρέ 1.500.000 πρόστιμα και βλέπουμε", εγώ δεν είμαι..

Αυτό που λές είναι ότι τα περισσότερα απ αυτά είναι κλεμμένα ,παρατημένα ,κλπ,κλπ .Στο προηγούμενο πόστ .
Μένει να αποδειχθεί πόσο τοις % είναι τα σωστά και πόσο είναι τα λανθασμένα ειδοποιητήρια
Μέχρι τότε μόνο εικασίες όσα λέγονται .
Μένει να φανεί στη πράξη

Και κάτι ακόμη .Η συζήτηση να συνεχιστεί με γνώμονα το ενδιαφέρον και των υπολοίπων πάνω σ αυτό το θέμα

tegonik τα βάζεις με όλους, τα βάζεις με την κυβέρνηση λουλούδι που αποφάσισε να βάλει τάξη στη μπανανία -για τους λάθος σκοπούς...- , να ενοποιήσει βάσεις δεδομένων και να κάνει τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κρός τσέκ που έπρεπε να γίνονται εδώ και 2 δεκαετίες, έχεις δίκιο ότι θα ταλαιπωτηθείς, αλλά μεσυγχωρείς δεν τα βάζεις με τον μοναδικό υπεύθυνο. Το λογιστή σου.

Μόνο ο δικός μου, κάθε χρόνο, με ρωτούσε σαν μακάκας "αλλάξαμε τίποτα? αγόρασες μηχανάκι αυτοκίνητο, πούλησες?"
και παρ ότι του λεγα όχι,δεν πούλησα-αγόρασα, κοίταξε το κομπιούτερ του και με ξαναρωτούσε σαν μακάκας "Το υπαριθμόν ΝΖΗ χχχ είναι ακόμα δικό σας? Είναι ακόμα μισό μισό με τη γυναίκα σου?
Κάθε χρόνο

Φυσικά ! Αυτό τους μάρανε, να έχουν ανασφάλιστο αμάξι και να έχουν το θράσος να εμφανισθούν σε ΚΤΕΟ........!
Θα μπορούσε στο ΚΤΕΟ να σου ζητάνε το ασφαλιστήριο. Τα ΚΤΕΟ είναι συνδεδεμένα online με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και χρόνια, οπότε αυτόματα όταν περνούσες από ΚΤΕΟ θα ήξεραν στο Υπουργείο αν είχες ασφάλεια.

Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Θα μπορούσε στο ΚΤΕΟ να σου ζητάνε το ασφαλιστήριο. Τα ΚΤΕΟ είναι συνδεδεμένα online με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και χρόνια, οπότε αυτόματα όταν περνούσες από ΚΤΕΟ θα ήξεραν στο Υπουργείο αν είχες ασφάλεια.

Θα μπορούσε ,αλλά ΚΤΕΟ περνάμε κάθε 2 χρόνια ,ενώ ασφάλεια έχουμε δυνατότητα να την πληρώνουμε κάθε τρίμηνο ,οπότε το χρονικό κενό είναι μεγάλο
Και ένα ακόμη ερώτημα ,πόσα οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ;

Δεν ξέρω εάν έχει ξεκαθαριστεί στους νομικούς κύκλους (πολύ πιθανόν όχι, μια και είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το νέο -προστέθηκε με τον Ν. 4141/2013- άρθρο 5Α του ΠΔ 237/1986 -κωδικοποίηση νομοθεσίας ασφάλισης οχημάτων), πάντως προσωπικώς βλέπω ένα "θεματάκι" με όλη αυτή τη διαδικασία "διασταύρωσης" των ανασφάλιστων. Εκείνο που ορίζει ο νόμος ότι απαγορεύεται, περιγράφεται στο άρθρο 5 του παραπάνω πδ, το οποίο ορίζει (παρ. 1) " Επιφυλασσομένων των διατάξεων του άρθρου 3, απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτου στην Ελλάδα, αν δεν υπάρχει κατά τις διατάξεις του άρθρου 2 ασφαλιστική κάλυψη", ακολούθως στην παρ. 4 ορίζει τις διοικητικές κυρώσεις κυκλοφορίας ανασφάλιστου, και στο άρθρο 12 τις ποινικές.
Το άρθρο 5Α εισήγαγε μια νέα διαδικασία (πέραν του αστυνομικού ελέγχου) διασταύρωσης στοιχείων από βάσεις δεδομένων (η οποία πρώτη φορά εφαρμόστηκε τώρα), και θεσπίζει το παράβολο των 250 ευρώ εν είδει "ποινής" για την καθυστερημένη, μετά τη διασταύρωση στοιχείων, ασφάλιση, ωστόσο δεν θέλει πολύ λογική για να συμπεράνει κανείς ότι από τη διασταύρωση και μόνο των βάσεων δεδομένων δεν μπορεί να προκύψει η διάπραξη της παράβασης του άρθρου 5 του πδ, η οποία συνίσταται στην κυκλοφορία ανασφάλιστου οχήματος, όχι απλώς και μόνο στη μη ασφάλιση ενός γενικώς υποκείμενου σε υποχρεωτική ασφάλιση οχήματος.

send πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση σου!Διαμάντι είσαι για το φόρουμ φίλε.. :ernaehrung004:

Πριν από λίγη ώρα έμαθα και από άλλον φίλο για το δικό του πρόστιμο. Αυτοκίνητο πουλημένο ΚΑΝΟΝΙΚΑ πριν από δυο χρόνια σε ξάδερφο του στα Γιαννιτσά, ο ξάδερφος του έχει κανονικά την άδεια στο όνομα του και έχει πληρώσει και τέλη που του ήρθανε και φυσικά έχει ΚΑΙ ασφάλεια, και του στείλανε πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο...
Εστειλε την μάνα του να πάει στο υπουργείο να δει τι θα κάνει...είμαι πολύ περίεργος το τι θα του πούνε.

Σήμερα πήγα στην τροχαία και σας έχω νέα (για όσους πιθανόν μπορεί να βρεθούν στην ίδια θέση με εμένα). Το μηχανάκι βασικά είναι ακόμα στο όνομα μου και ο (φιλικότατος οφείλω να ομολογήσω) αξιωματικός της τροχαίας μου είπε ότι μεταβίβαση δεν έχει γίνει. Το πιθανότερο σενάριο είναι να κυκλοφορεί με την εξουσιοδότηση μου ακόμα, αφού πληρώνονται τα τέλη κανονικά. Η κίνηση που πρέπει να κάνω είναι μήνυση προς αυτόν που κυκλοφορεί το μηχανάκι και να πάω δικαστήριο. Τώρα για το τι θα κάνω με την εφορία στο μεταξύ θα το μάθω αύριο το βράδυ που θα ξαναπάω από κει να υποβάλω την μήνυση. Μέχρι τότε αν μπορώ θα πρέπει να βρω το όνομα και ότι στοιχεία μπορώ της κοπέλας που αγόρασε το μηχανάκι μου το 2009.

Να προσθέσω και ένα καινούριο στοιχείο στο όλο παραπαμπαπέρομ? Τσεκάρετε ότι η ασφαλιστική σας έχει ενημερώσει το υπουργείο για τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. σας...

Μεγαλύτερο μπ@ρδέλ@ από αυτήν τη χώρα δεν παίζει...

tegonik τα βάζεις με όλους, τα βάζεις με την κυβέρνηση λουλούδι που αποφάσισε να βάλει τάξη στη μπανανία -για τους λάθος σκοπούς...- , να ενοποιήσει βάσεις δεδομένων και να κάνει τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κρός τσέκ που έπρεπε να γίνονται εδώ και 2 δεκαετίες, έχεις δίκιο ότι θα ταλαιπωτηθείς, αλλά μεσυγχωρείς δεν τα βάζεις με τον μοναδικό υπεύθυνο. Το λογιστή σου.

Μόνο ο δικός μου, κάθε χρόνο, με ρωτούσε σαν μακάκας "αλλάξαμε τίποτα? αγόρασες μηχανάκι αυτοκίνητο, πούλησες?"
και παρ ότι του λεγα όχι,δεν πούλησα-αγόρασα, κοίταξε το κομπιούτερ του και με ξαναρωτούσε σαν μακάκας "Το υπαριθμόν ΝΖΗ χχχ είναι ακόμα δικό σας? Είναι ακόμα μισό μισό με τη γυναίκα σου?
Κάθε χρόνο

Φίλτατε, μηχανάκι 125 κυβικών, δεν δηλώνεται πουθενά. Επίσης δεν έχω λογιστή, τι να τον κάνω?ενας απλός μισθωτός είμαι που την δήλωση την κάνω μόνος μου...τώρα αν για αυτή την προβληματική διασταύρωση που θα ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο φταίνε οι λογιστές, τι να πω...άποψη είναι και αυτή..σεβαστή!

... δεν έχω λογιστή, τι να τον κάνω?ενας απλός μισθωτός είμαι που την δήλωση την κάνω μόνος μου...

Κακώς, είναι τόσο μπ*** η γραφειοκρατία στο ελλαδιστάν, τόσο πολύπλοκη, και αλλάζει τόσο συχνά, που χρειάζεται κατά τη γνώμη μου οπωσδήποτε ένας καλό λογιστή, ακόμα και για τον μισθωτό. Μια φορά το χρόνο θα πληρώσες όσο μια ταβέρνα πχ, και θα χεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Ενας καλός λογιστής, θα σε είχε ρωτήσει και κατά την αγορά, και κατά την πώληση, και θα σου είχε πεί ακριβώς ποιά έγγραφα και υπηρεσίες να ενημερώσεις.

(Ο δικός μου είχε και δυο ειδικευόμενες που τις έστελνε με μια εξουσιοδότηση στις υπηρεσίες για όλες τις δουλειές, δεν έχανα και ένα μεροκάματο για να πάω ένα πρωί σε δημόσια υπηρεσία.)

Κακώς, είναι τόσο μπ*** η γραφειοκρατία στο ελλαδιστάν, τόσο πολύπλοκη, και αλλάζει τόσο συχνά, που χρειάζεται κατά τη γνώμη μου οπωσδήποτε ένας καλό λογιστή, ακόμα και για τον μισθωτό. Μια φορά το χρόνο θα πληρώσες όσο μια ταβέρνα πχ, και θα χεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Ενας καλός λογιστής, θα σε είχε ρωτήσει και κατά την αγορά, και κατά την πώληση, και θα σου είχε πεί ακριβώς ποιά έγγραφα και υπηρεσίες να ενημερώσεις.

(Ο δικός μου είχε και δυο ειδικευόμενες που τις έστελνε με μια εξουσιοδότηση στις υπηρεσίες για όλες τις δουλειές, δεν έχανα και ένα μεροκάματο για να πάω ένα πρωί σε δημόσια υπηρεσία.)

Φίλε μου, αν με έπαιρνε τι πιστεύεις?οτι δεν θα είχα λογιστή ή γυναίκα να μου καθαρίζει το σπίτι?ή πάρκινγκ να μην τρέμω κάθε πρωί αν δεν βρω την μηχανή μου? Βασικά θα σου πω ότι έχω κάνει δήλωση σε λογιστή τουλάχιστον 4 φορές τα τελευταία 8 χρόνια. Το 2009 και 2010 ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας ακόμη και είχα λογιστικό γραφείο σε μόνιμη βάση που με εξυπηρετούσε, και πολύ καλό μάλιστα. Ε δεν με ειδοποίησε για κάτι, ούτε μετά που πήγα 1-2 φορές σε ανεξάρτητο λογιστή για δήλωση μου βρήκε κάτι. Βασικά αυτό που με καίει τώρα είναι όχι μόνο πως θα τα βάλω με το τέρας της γραφειοκρατίας για το πρόστιμο και την ασφάλεια που μου ζητάνε, άλλα πως θα αποτρέψω να συνεχίζει να κυκλοφορεί ένα όχημα στο όνομα μου!2 σε 1 δηλαδή! :bigcry:

Λιγο δυσκολο απο το 2009 να κυκλοφορει με υπευθυνη δήλωση.
Πιστευω οτι αρκετο χρονο τον εφαγε σε
κανενα καταστημα μεταχειρισμενων μηχανων.

Ουτως η αλλως τα περισσοτερα οχηματα που πωλουνται
με υπευθυνη δηλωση -να μη πω ολα- καταληγουν
σε μεταπωλητες, οι οποιοι μεταπωλουν τελικα με κερδος
χωρις να φαινεται πουθενα οτι εκαναν αγοραπωλησια.

(Μη βλεπετε κατι κοριτσακια και παπουδες που στελνουν
για να τα παρουν φθηνοτερα)

Αυτη η ιστορια νομιζω οτι εχει και νομικη ευθυνη σχετικη
με την φοροδιαφυγη για τον αγοραστη σου
γι αυτο ο αστυνομικος σου ειπε να κανεις μυνηση.

Last edited:
μα εδώ έχουμε σαφέστατη παρανομία-αμέλεια από την πλευρά του μεσολαβητή εμπόρου.
Οι μεταβιβάσεις αυτές δεν έγιναν ποτέ.

Πρόσφατα σε αγορά αυτοκινήτου είχα μεγάλο άγχος (διότι ο έμπορος με πίεσε να παραδώσω το παλιό μέχρι το πολύ 10/12 για να κάνει "τις απαραίτητες ενέργειες") να δώ πως θα πάει και φυσικά να σιγουρέψω ότι όντως θα αγοράσει και θα μεταβιβάσει το παλιό.
Και επέμενα αρκετά θα έλεγα μέχρι να πάρω το παραστατικό και να δω και στο taxis ότι το αυτοκίνητο έφυγε απο πάνω μου...

Οι εξουσιοδοτήσεις είναι χρήσιμες, αλλά μέχρι ένα σημείο και μόνο.

μα εδώ έχουμε σαφέστατη παρανομία-αμέλεια από την πλευρά του μεσολαβητή εμπόρου.
Οι μεταβιβάσεις αυτές δεν έγιναν ποτέ.

Πρόσφατα σε αγορά αυτοκινήτου είχα μεγάλο άγχος (διότι ο έμπορος με πίεσε να παραδώσω το παλιό μέχρι το πολύ 10/12 για να κάνει "τις απαραίτητες ενέργειες") να δώ πως θα πάει και φυσικά να σιγουρέψω ότι όντως θα αγοράσει και θα μεταβιβάσει το παλιό.
Και επέμενα αρκετά θα έλεγα μέχρι να πάρω το παραστατικό και να δω και στο taxis ότι το αυτοκίνητο έφυγε απο πάνω μου...

Οι εξουσιοδοτήσεις είναι χρήσιμες, αλλά μέχρι ένα σημείο και μόνο.

Από το χεράκι και στο Μεταφορών. Έστω σε ΚΕΠ. Δυστυχώς ΠΑΡΑ πολύς κόσμος παίρνει το συγκεκριμένο ζήτημα αψήφιστα, λες και αγοράζεις τσίχλες.
Υπόψιν, παλιότερα οι μεταβιβάσεις ΙΧ γίνονταν σε συμβολαιογράφο. Δεδομένης της ελαφρότητας που φαίνεται να διακατέχει σήμερα τον κόσμο, αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να επανέλθει το μέτρο.
Όμως τι λέω; Εδώ υπάρχουν ακόμη ορισμένοι που μεταβιβάζουν ακίνητα "στα λόγια".

Στην περιπτωση Tegonik αν καταλαβα καλα, δεν υπηρχε μεσολαβητης.
Πουλησε κατ' ευθειαν στην "κοπελα" και θεωρηθηκε το γνησιο της υπογραφης
της εξουσιοδοτησης στο λιμεναρχειο, προφανως καθοδηγουμενος
απο την "κοπελα" γιατι ο ιδιος ο ανθρωπος δεν γνωριζε πως γινεται
η σωστη αγοραπωλησια.

Την εκανα και εγω την πατατα αρκετα παλαιοτερα, αλλα τοτε παρενεβει και εβγαλει το φιδι
απο την τρυπα αμεσα ο συγχωρεμενος ο πατερας μου με το τσαμπουκα.
Ποιος ειδε το θεο και δεν τον φοβηθηκε.
(Παρα λιγο τοτε να μου σβουριξει και μερικες σφαλιαρες :operator:)

ΥΓ Στο λιμεναρχειο ή πουλας βαρκα, ή θεωρεις το γνησιο της υπογραφης.
Παρεπιμπτοντως το 2009 πουλησα 3 μετρα φουσκωτο και ο αγοραστης
πληρωσε 400 ευρω παραβολα συνολικα στο λιμεναρχειο και στην εφορια.

Last edited:

Στην περιπτωση Tegonik αν καταλαβα καλα, δεν υπηρχε μεσολαβητης.
Πουλησε κατ' ευθειαν στην "κοπελα" και θεωρηθηκε το γνησιο της υπογραφης
της εξουσιοδοτησης στο λιμεναρχειο, προφανως καθοδηγουμενος
απο την "κοπελα" γιατι ο ιδιος ο ανθρωπος δεν γνωριζε πως γινεται
η σωστη αγοραπωλησια.

Την εκανα και εγω την πατατα αρκετα παλαιοτερα, αλλα τοτε παρενεβει και εβγαλει το φιδι
απο την τρυπα αμεσα ο συγχωρεμενος ο πατερας μου με το τσαμπουκα.
Ποιος ειδε το θεο και δεν τον φοβηθηκε.
(Παρα λιγο τοτε να μου σβουριξει και μερικες σφαλιαρες :operator:)

Ίσως θα έπρεπε τέτοια απλά, τετριμμένα θέματα να διδάσκονται τα παιδιά στην Αγωγή του Πολίτη ή όπως το λένε σήμερα το μάθημα, και όχι αηδίες για το πώς λειτουργεί το δημοκρατικό πολίτευμα. Εδώ μιλάμε ότι οι περισσότεροι στερούνται γνώσεις τόσο στοιχειώδεις που κανονικά θα έπρεπε να έχουν περιορισμένη δικαιοπρακτική ικανότητα.

Status
Not open for further replies.