Καλύτερος player για mkv

leventis

Established Member
27 May 2007
169
καλησπερα

για αναπαραγωγη mkv αρχειων πιος ειναι ο καλητερος player?
τωρα εχω τον MPC + CoreAVC Pro
το pc ειναι δυνατο,δεν μασαμε απο αυτο το θεμα.
ευχαριστω.​

Απάντηση: καλητερος player για mkv

Εγώ προτιμώ τον VLC. Ο MPC στα Mkv αρχεία μου βγάζει χρωματικά προβλήματα τα οποία δεν υπάρχουν στον VLC.
Ο MPC παίζει σε VMR Renderless.
Ας σου πούν όμως και οι πιό ψαγμένοι σ' αυτά γιατί το δικό μου πρόβλημα μπορεί να είναι και θέμα ρύθμισης.

+100 για τον KM Player

είναι εκπληκτικό πρόγραμμα και ειδικά αν σεταριστεί σωστά, βγάζει θεαματικά αποτελέσματα.

Εναλλακτικά δοκίμασε τον καινούριο Windows Media Player

Re: Απάντηση: καλητερος player για mkv

Εγώ προτιμώ τον VLC. Ο MPC στα Mkv αρχεία μου βγάζει χρωματικά προβλήματα τα οποία δεν υπάρχουν στον VLC.
Ο MPC παίζει σε VMR Renderless.
Ας σου πούν όμως και οι πιό ψαγμένοι σ' αυτά γιατί το δικό μου πρόβλημα μπορεί να είναι και θέμα ρύθμισης.

Eπειδη χρησιμοποιω τον mpc....τα χρωματικα προβληματα πως τα διαπιστωσες?Σε αμεση συγκριση με τον vlc?Με καποιο δισκακι αναφορας?

Λες κ εγω τοσο καιρο να βλεπω με προβληματα κ να μην εχω παρει χαμπαρι???!!:smash:

Απόλυτα ευχαριστημένος από τον KMplayer!!!!!

Σ' αυτόν η ψήφος μου......

++ 1000 !!!!!!!

απολυτα ομαλο παιξιμο χωρις να του βαλω καμια ρυθμιση ουτε φιλτρα !:worshippy::worshippy:

τελεια χρωματα ομαλοτατη κινηση!:music-smiley-005:

ο media player clasic ειναι πολυ γρηγορος στο ανοιγμα + καλος !
εχει αρκετες ρυθμισεις του βαζεις φιλτρα κτλ, αλλα παρολο τα φιλτρα που εβαλα και παροτι δοκιμασα πολλες ρυθμισεις τα σπασιματακια στην κινηση τα εχει .....

τον χρησιμοποιω πιο πολυ για μουσικη και απλες ταινιες AVI , DVD

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλητερος player για mkv

Eπειδη χρησιμοποιω τον mpc....τα χρωματικα προβληματα πως τα διαπιστωσες?Σε αμεση συγκριση με τον vlc?Με καποιο δισκακι αναφορας?

Λες κ εγω τοσο καιρο να βλεπω με προβληματα κ να μην εχω παρει χαμπαρι???!!:smash:

Βάλε ένα αρχείο mkv στα 720p ή 1080... Παρατήρησε κάπου που να έχει ενιαίο σχεδόν χρώμα, πχ ουρανός, και κυρίως στο βάθος. Αν είναι όλα τζάμι τόσε εσύ είσαι μιά χαρά κι εγώ κάπου έχω λάθος ρυθμίσεις.
Το αντίστοιχο αρχείο με το VLC παίζει άψογα.
Μην ψάχνεις για λεπτομέρειες, αυτό που λέω είναι έντονο, θα το δείς, άν το δείς, αμέσως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλητερος player για mkv

Βάλε ένα αρχείο mkv στα 720p ή 1080... Παρατήρησε κάπου που να έχει ενιαίο σχεδόν χρώμα, πχ ουρανός, και κυρίως στο βάθος. Αν είναι όλα τζάμι τόσε εσύ είσαι μιά χαρά κι εγώ κάπου έχω λάθος ρυθμίσεις.
Το αντίστοιχο αρχείο με το VLC παίζει άψογα.
Μην ψάχνεις για λεπτομέρειες, αυτό που λέω είναι έντονο, θα το δείς, άν το δείς, αμέσως.

Αυτο που αναφέρει ο Μπαμπης υπάρχει και στο km και ειναι και ο λόγος που εχω παψει να το χρησιμοποιώ.
Υποψιάζομαι επίσης πως πολλοί που αναφέρουν κακες συμπιέσεις σε x264 απο HDDVD και BDrip οφείλεται σε αυτη την κακη λειτουργία του kmplayer.
Χρησιμοποιώ theater tek και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

βασικα βλεπω στον mpc τα χρωματα λιγο παραξενα και ελεγα μηπως ειναι απο κακες συμπιεσεις σε x264,θα κανω μια δοκιμη με τον VLC και με τον KMplayer να δω τι διαφορα.
εδω πρεπει να πω οτι το προβλημα ξεκινησε απο οταν αλλαξα gpu,ειχα την x1950 pro και τωρα εβαλα την 8800gt.
δοκιμασα αρκετες ρυθμησεις στην gpu αλλα δεν εγινε τιποτα..δεν μπορω να καταλαβω γιατι με την x1950 pro γενικα οι ταινιες φαινοντουσαν πιο "ζωντανες" και πιο ¨καθαρες"...

edit: ο VLC/theater tek και ο KMplayer θελουν φiλτρα για mkv αρχεια;;

Last edited:
χρησιμοποιω mpc με τους decoders για h264/x264 κλπ του powerdvd (cyberlink) και ολα τα δειχνει τελεια (nvidia 8800gts)!
Ισως του CoreAVC κανει καποια προβληματα...

Τα προβλήματα εικόνας που ίσως έχουν τα διαφορετικά codecs είναι ανεπαίσθητα σε σχέση με τα προβλήματα που έχουν οι εκάστοτε versions των drivers, π.χ. προβλήματα με gamma στις Nvidia, προβλήματα με below black / above white στις Ati κτλ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλητερος player για mkv

Αυτο ακριβως ηθελα να μαθω.....αν ειναι κατι που κανει 'μπαμ' ή αν θα χρειαζοταν κατι συγκεκριμενο να συγκρινω.....
Θα το δοκιμασω να δω....-bye-

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΤΑΛΑΠΩΡΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ SITE ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜKV PLAYER..EINAI TO APOLYTO ERGALEIO..PROSEXTIKA ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 1080p....kaι φαΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΓΙΑ PC...

Εμένα mpc+Coreavc παίζει τα πάντα.
Αντίθετα το KM πολύ καλό αλλά σε 1080p μετά το πρώτο λεπτό ταινίας χάνει συγχρονισμό εικόνα-ήχου. Δε ξέρω τι φταίει γι'αυτό. Εχω ρωτήσει πολλές φορές αλλά κανείς δεν απάντησε. Το ΚΜ είναι out of the box χωρίς ρυθμίσεις. Πολύ καλό κατά τ'άλλα.

λοιπον τα κουλα στα χρωματα με mpc+Coreavc βρηκα τι ηταν,το πραγραμμα δεν ειχε κατι.

τωρα κανα μηνα εβαζα στο pc αναλυση 1280x700 γιατι απο τα 3 μετρα που ειμαι απο την tv δεν εβλεπα καλα τους φακελους και τα γραμματα τους σε αναλυση 1980x1080.αρχησα εχθες να το ψαξω και εβαλα μια ταινια 1080p οπου σε ενα σημειο εκανε τα κουλα του,κανω μια ετσι και γυριζω την αναλυση στα 1920x1080 και τα κουλα εξαφανιστηκαν αμεσως!η εικονα καμπανα!
δεν μπορω να καταλαβω το λογο που γινοτανε αυτο...

Απάντηση: Re: Καλύτερος player για mkv

λοιπον τα κουλα στα χρωματα με mpc+Coreavc βρηκα τι ηταν,το πραγραμμα δεν ειχε κατι.

τωρα κανα μηνα εβαζα στο pc αναλυση 1280x700 γιατι απο τα 3 μετρα που ειμαι απο την tv δεν εβλεπα καλα τους φακελους και τα γραμματα τους σε αναλυση 1980x1080.αρχησα εχθες να το ψαξω και εβαλα μια ταινια 1080p οπου σε ενα σημειο εκανε τα κουλα του,κανω μια ετσι και γυριζω την αναλυση στα 1920x1080 και τα κουλα εξαφανιστηκαν αμεσως!η εικονα καμπανα!
δεν μπορω να καταλαβω το λογο που γινοτανε αυτο...

Ίσως έχεις δίκιο... Θα το δοκιμάσω να δώ γιατί κι εγώ την ανάλυση την έχω στο 1024Χ768.

ανεβαζω 2 φωτογραφιες για να το δητε,παρατηρηστε τα χρωματα της κουρτηνας..

1080p

720p

Last edited:
Απάντηση: Re: Καλύτερος player για mkv

Ίσως έχεις δίκιο... Θα το δοκιμάσω να δώ γιατί κι εγώ την ανάλυση την έχω στο 1024Χ768.

Τι σχεση μπορει να εχει η αναλυση, αφου κλεινεις το ενα προγραμμα, ανοιγεις το αλλο και φευγει το "λαθος"? ;)

Re: Απάντηση: Re: Καλύτερος player για mkv

Τι σχεση μπορει να εχει η αναλυση, αφου κλεινεις το ενα προγραμμα, ανοιγεις το αλλο και φευγει το "λαθος"? ;)
εγω δεν μπορω να καταλαβω τη σχεση εχει και χαλαει η εικονα.
δες της φωτο και πες