Κάποτε.... υπήρχαν δάση.

Μνήμη

Established Member
17 June 2006
285
Mάτωσε απόψε το φεγγάρι, αποκαίδια συλέγει, και τα δάκρυα του δεν μπορούν να σβήσουν τούτη τη φλόγα.
Ότι απέμεινε - αποτελειώνεται - καμμία όαση την ματιά μας δεν μπορεί πια να φιλοξενήσει. Μετανάστευσε το πράσινο... κάπου εκεί... που Παράδεισο το λέν, κι οχι άδικα θαρώ... Άραγε πώς να είναι; -Ο Παράδεισος - θα ρωτούν τα παιδία μας. Και εμείς παραμύθια θα εξηστορούμε...
Μια φορά κι έναν καιρό... υπήρχαν δάση.

Mάτωσε απόψε το φεγγάρι, αποκαίδια συλέγει, και τα δάκρυα του δεν μπορούν να σβήσουν τούτη τη φλόγα.
Ότι απέμεινε - αποτελειώνεται - καμμία όαση την ματιά μας δεν μπορεί πια να φιλοξενήσει. Μετανάστευσε το πράσινο... κάπου εκεί... που Παράδεισο το λέν, κι οχι άδικα θαρώ... Άραγε πώς να είναι; -Ο Παράδεισος - θα ρωτούν τα παιδία μας. Και εμείς παραμύθια θα εξηστορούμε...
Μια φορά κι έναν καιρό... υπήρχαν δάση.

.... απορω πως τα αφησαμε τοσο καιρο απειραχτα !:ADFADF1:

Όσο κατάφερα να δω στις ειδήσεις (3 διακοπές ρεύματος σήμερα), έιχαμε 100 εστίες σ' όλη τη χώρα.

Ατυχήματα ή λόγω του καύσωνα και οι 100; Λίγο τραβηγμένο από τα μαλλιά.

Πότε θα πνιγούμε δεν ξέρω... μην ξεχνάμε ότι η φύση για να επαναφέρει την ισορροπία καταφεύγει σε βίαιες μεθόδους.

Ειμαι απιστευτα στεναχωρημένος, ιδιαίτερα με την καταστροφή στην Πάρνηθα που την έχω περπατήσει αμέτρητες φορές.

ΚΡΕΜΑΛΑ στους εμπρηστές

καλυτερη τιμωρια ειναι να τους βρισκεις και μετα να τους καις ζωντανους και σιγα σιγα.....

ετσι θα καταλαβουν εστω και για λιγο τον πονο που σου προκαλει το ξεκολλημα της σαρκας απο τα κοκκαλα σου.......οτι κανουν δηλαδη στα δυσμοιρα ζωα που καιγονται......οπως επισης και να ασφυκτιουν απο τον καπνο οτι θα κανουμε δηλαδη ολοι εμεις απο δω και περα με το τελευταιο δασος μισοκατεστραμμενο

Τελικά ποιός θα μας πεί γιατί έγινε και πώς ακριβώς έγινε.
Διότι εξυπηρέτησε κάποιον σκοπό η όλη κίνηση.
Μπορούσε ή δεν μπορούσε άμεσα να αντιμετωπισθεί?

Όταν βγαίνει υπουργός και λέει: Δεν θέλαμε να ρίξουμε νερό, γιατί φοβόμασταν μην χαλάσουμε τους πυλώνες της ΔΕΗ, τί να πούμε εμείς?
Το μόνο που ξέρω είναι ότι υπήρξε τεράστια καθυστέρηση στο να πετάξουν τα αεροπλάνα.

Εγω ξερω να πω οτι Αθηνα τελος μετα απο αυτο...Καθοτι μενω κοντα στην περιοχη η καταστροφη ειναι ολοκληρωτικη.Η κατασταση που διαμορφωνετε για το λεκανοπεδιο πλεον για τα επομενα χρονια ειναι τραγικη.Και ολα αυτα γιατι ενα κτηνος με τη μορφη ανθρωπου ηθελε να μεγαλωσει τις καταθεσεις του στην τραπεζα.Αν και ειμαι κατα της θανατικης ποινης μιας και πιστευω οτι ο θεος δινει ζωη και μονο αυτος μπορει να παρει , στην συγκεκριμενη περιπτωση τον εκαιγα ζωντανο και μονος μου.

Με καλό συντονισμό και σωστές ενέργειες αναδάσωσης απο αυριο κιόλας μέχρι το 2030 μπορει να έχει αποκατασταθει η ζημιά σε μαγάλο βαθμό....

Λογικό, τέτοιοι που είμαστε...

Εγω πάντως αναφέρθηκα με βάση την ιδανική αντιμετώπιση της κατάστασης.
Το τι θα γίνει....

πάντως αν δω να χτίζεται κάτι εκει πάνω.....

Και κάτι άλλο.
Φίλος γνώστης μου είπε για συγκεκριμένη πολιτεία (πλέον) που φτιάχτηκε πάνω σε καμένο δάσος και το έδαφος της είναι βραχώδες.
Όταν λοιπόν τα λαμόγια έκαναν το δάσος οικόπεδα, πούλησαν μόνο σε πάμπλουτους Έλληνες.
Και αυτό προκύπτει όχι μόνο από τις κατασκευές που έγιναν αλλά και από το γεγονός ότι για τα θεμέλια ξεκίναγες από 200 χιλιάρικα και πάνω λόγω του εδάφους.
Η συγκεκριμένη περιοχή είναι άβατο. Έχει περισσότερους σεκιούριτη από ότι το κέντρο της Αθήνας.
Βγάλε συμπέρασμα.

Απάντηση: Re: Κάποτε.... υπήρχαν δάση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις είμαι υπέρ της θανατικής ποινής.
Κι εγώ το ίδιο.
Υπάρχουν εγκλήματα και εγκλήματα. Κάποια είναι χειρότερα από τα συνηθισμένα.

Αναδάσωση στο ελατόδασος της Πάρνηθας δεν γίνεται ..... ούτε καν φυσική.

Το έλατο όταν καεί δεν ξαναφυτρώνει (όπως το πεύκο).

Όσοι είχαν την ατυχία να έχουν οπτική επαφή από το σπίτι τους στην Πάρνηθα
θα κατάλαβαν το μέγεθος της καταστροφής.

ΟΡΓΗ και ΘΛΙΨΗ .........

Ποιός νόμος δίνει το δικαίωμα για οικοπεδοποίηση των καμμένων δασών και γιατί υπάρχει ακόμη;
Ποιός πουλάει, ποιος αγοράζει και ποιος δίνει την οικοδομική άδεια;
Ποιος τα αγοράζει; Τόσο δύσκολο είναι να εντοπιστούν;

Σε 20 χρόνια κατάφεραν να κάψουν όλα τα δάση.

ΜΠΡΑΒΟ ΛΑΛΑΚΕΣ:furious3: :twoguns: :violent-smiley-030: :damnyou: :rifle:

Κάποιοι παίζουν με την υγεία μας την υγεία των παιδιών μας και το μέλλον μας!!!

Πιστεύω ότι η καταστροφή θα οδηγήσει σε έξαρση θνησιμότητας στην Αττική λόγω αναπνευστικών. '

Όσοι μπορούν, επιβάλλεται πλέον να απομακρυνθούν από το λεκανοπέδειο. Κάθε μέρα πεθαίνουμε εδώ μέσα...και κάποιοι πλουτίζουν απ' αυτό...

Λυπάμαι που γεννήθηκα εδώ, λυπάμαι που είμαι πολίτης αυτής της χώρας.

Re: Απάντηση: Κάποτε.... υπήρχαν δάση.

Ποιός νόμος δίνει το δικαίωμα για οικοπεδοποίηση των καμμένων δασών και γιατί υπάρχει ακόμη;
Ποιός πουλάει, ποιος αγοράζει και ποιος δίνει την οικοδομική άδεια;
Ποιος τα αγοράζει; Τόσο δύσκολο είναι να εντοπιστούν;

Όλα αυτά λειτουργούν με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων
Και όσο μας κυβερνούν αυτοί οι ξεφτιλισμένοι τόσο θα καίγονται τα
δάση από τους εμπρηστές !

μου αρεσει που λεγανε ..... οτι δεν εχουμε να ζηλεψουμε τιποτα σε δυναμεις πυροσβεσης απο την Ευρωπη !!!

το ΠΗΛΙΟ ρε παιδια καηκε .........

ΚΑΑΑΑΑΗΗΚΕΕΕΕΕΕΕΕ...