Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Και εγώ σε χ16 την έχω.
Λες να παίζει τίποτα;
Στο site πάντως λέει οτι είναι συμβατή.

Σε μένα ο βόμβος που ακούγεται, κάτι σε μαγνητικό πεδίο μου κάνει, γι' αυτό λέω μήπως παίζεται κάτι με τα ρεύματα. Μπορεί να έχει ξεχωριστή τροφοδοσία αλλά η PCIe παραμένει ενεργή, οπότε φαντάζομαι πως αντλεί κι από εκεί ρεύμα. Τώρα μπορεί να λέω και μακακίες, διόλου απίθανο. Δεν πάει το μυαλό μου γιατί σε μένα να το κάνει μόνο στα surround και μόνο κατά την αναπαραγωγή υψηλών bitrates όπως είναι το PCM 5.1 ή το True HD. Σε ματρόσκες από τις αναλογικές εξόδους δεν έχω θέμα.

Δεν αποκλείω να ευθύνονται και τα ηχεία αφού είναι μικρά 30άρια.

Απάντηση: Re: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Υποψιάζομαι ότι το πρόβλημά σας είναι θέμα software (drivers).

Ο κλασσικός βόμβος δεν σταματάει όταν παγώνεις την ταινία.

Αυτό είπα κι εγώ αρχικά Δημήτρη. Αν ήταν θέμα hardware θα το έκανε συνέχεια.

Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Τσάκ-τσάκ κάνει όταν πειράζεις την spdif.
Το μόνο που με προβληματίζει έντονα είναι ο βόμβος.
Θα δοκιμάσω και με ξεχωριστό τροφοδοτικό και βλέπουμε.
Με την ένταση στο 0 ο ενισχυτής συνεχίζει και παίζει.

Ρε συ κωστή δεν θυμάμαι αν στο spdif το volume παίζει κανονικά η οχι νομίζω πως είναι κανονικά .Τώρα αν το κλείνεις τελείως και συνεχίζεις να ακούς ηχο κάτι δεν πάει καλά . Στην γραμμή που παίρνει τάση η κάρτα τι άλλο είναι συνδεδεμένο επάνω? Μήπως κάποιο περίεργο fan ? Στο δικό μου μηχάνημα cooler master staker , hiper 780w psu , striker extreme mobo, e-6700 oc 3000ghz asus 8800gtx vga , δεν εχω τέτοιου είδους προβλήματα. Και ξαναλέω οτι κοντά στην κάρτα παίζει η vga και 12cm fan με led.

Θα την δοκιμάσω με εξωτερικό τροφοδοτικό το βράδυ.
Πάντως δεν είναι drivers αυτοί για τόσο ακριβό προϊών.

Μπα μάλλον φάγαμε φόλα.
Το made in china επάνω το διάβασες;

Δεν νομίζω οτι παίζει ρόλο το china μην τρελένεσαι :FSGSFGS4:
Συμφωνώ με τον δημήτρη αν ηταν hardware θα ηταν συνεχόμενο . Οταν είσαι στο desktop και κάνεις διάφορα ακούς τους ηχους των vista με βόμβο ?
Αν ηταν τόσο προβληματικοί οι drivers δεν θα είχα και εγω πρόβλημα? ultimate 64 που είναι και πιό περίεργα.!!!

Θα ρίξω κι εγώ μια επανεγκατάσταση σε PCIe1x να δούμε τι παίζει.

Πάντως ο ήχος της είναι πραγματικά άπαιχτος.

Δεν ακούω τους ήχους με βόμβο ρε παιδιά,μια χαρά παίζει.
Οταν δεν έχει σήμα ακούω απο τα γούφερ ένα χαμηλό βόμβο.

Απο την sound blaster δεν ακουγόταν τίποτα.

Tότε γιατί μας μπερδεύεις βρε ηγήτορα. Συνεπώς μόνο εγώ έχω το πρόβλημα;;:rifle

Με βλέπω να πηγαίνω για Vista.

Ρε σείς δεν πάτε καλά και οι δύο μου φαίνεται:damnyou:
Ο ενας την βλέπει απο περίεργη μέχρι και με άχρηστο interface κλπ αλλά απο ηχο γ@μάτη αλλάαααα του βουίζει ,:ears: και ο άλλος καταλήγει οτι εχει πρόβλημα απο εκεί που δεν είχε.!!!:argue:
Μήπως να το ξαναψάξετε αμφότεροι? και καλά ο κώστας μας κούφανε !!!
Εσυ βρε προδότη μιχάλη? γιατί αγοράκι μου????:bigcry:
Ρε σείς μήπως αν κάνατε κανά ευχέλαιο ??? λεω τώρα εγώ.!!!
Πάντως σοβαρά τώρα δεν μπορεί σε μένα με τα μυστήρια ultimate64 που δεν κάθεται τίποτα καλά με την πρώτη να έκατσε ,,και σε σας να κάνει νούμερα με το παραμικρό !!! Προσπάθησα να αναπαράγω το πρόβλημα σου mike με το theatertek και ταινίες απο σκληρό αλλά το ρημάδι το theatertek μαμιέται .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εχει φοβερή εικόνα όταν μπορέσω να το κάνω να δουλέψει σωστά .!!! Δλδ σχεδόν ποτέ.!!!!:rifle:Εσυ όμως κομπιουτεράς άνθρωπος και να γράφεις τέτοια πράγματα????.Κάτι δεν σου έκατσε καλά. Για κάνε μια επανεγκατάσταση.!!!!
Κώστα ανευ πλάκας κάτι δεν μου κάθεται καλά στο δικό σου set up .Δεν μπορεί η sound blaster να μην έκανε κιχ που είναι και παιχνιδάδικη και να σου βγάζει βόμβο η asus που είναι highendάδικη !!!:ears:
Μόνο το shielding που έχει φτάνει για να μην κάνει κιχ , και δεν το εχουν όλες οι άλλες .!!!
Κάποτε είχα μπλέξει ετσι με εναν ενισχυτή phono ,έβγαζε πάντα βομβο των 50hz του δικτύου στον πελάτη αλλά ποτέ σε εμένα .Μιλάμε για φρίκη !!!!!:flipout:
Τελικά ο τύπος δίπλα απο το phono stage είχε μια λάμπα φθορίου ..!!!Banane0:
Για να διαβάζει επειδή δεν έβλεπε καλά τα λόγια απο τα τραγούδια . Καταλαβαίνεις τι γινόταν .!!! Μόνο fm δεν άκουγε μαζί με τα βινύλια.::bigcry:Αν θέλεις ξανακοίτα λίγο το configuration του htpc σου δεν μπορεί κάτι σου ξεφέυγει.:HTEHETH63:

Απάντηση: Re: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Ρε σείς δεν πάτε καλά και οι δύο μου φαίνεται:damnyou:
Ο ενας την βλέπει απο περίεργη μέχρι και με άχρηστο interface κλπ αλλά απο ηχο γ@μάτη αλλάαααα του βουίζει ,:ears: και ο άλλος καταλήγει οτι εχει πρόβλημα απο εκεί που δεν είχε.!!!:argue:
Μήπως να το ξαναψάξετε αμφότεροι? και καλά ο κώστας μας κούφανε !!!
Εσυ βρε προδότη μιχάλη? γιατί αγοράκι μου????:bigcry:
Ρε σείς μήπως αν κάνατε κανά ευχέλαιο ??? λεω τώρα εγώ.!!!
Πάντως σοβαρά τώρα δεν μπορεί σε μένα με τα μυστήρια ultimate64 που δεν κάθεται τίποτα καλά με την πρώτη να έκατσε ,,και σε σας να κάνει νούμερα με το παραμικρό !!! Προσπάθησα να αναπαράγω το πρόβλημα σου mike με το theatertek και ταινίες απο σκληρό αλλά το ρημάδι το theatertek μαμιέται .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εχει φοβερή εικόνα όταν μπορέσω να το κάνω να δουλέψει σωστά .!!! Δλδ σχεδόν ποτέ.!!!!:rifle:Εσυ όμως κομπιουτεράς άνθρωπος και να γράφεις τέτοια πράγματα????.Κάτι δεν σου έκατσε καλά. Για κάνε μια επανεγκατάσταση.!!!!
Κώστα ανευ πλάκας κάτι δεν μου κάθεται καλά στο δικό σου set up .Δεν μπορεί η sound blaster να μην έκανε κιχ που είναι και παιχνιδάδικη και να σου βγάζει βόμβο η asus που είναι highendάδικη !!!:ears:
Μόνο το shielding που έχει φτάνει για να μην κάνει κιχ , και δεν το εχουν όλες οι άλλες .!!!
Κάποτε είχα μπλέξει ετσι με εναν ενισχυτή phono ,έβγαζε πάντα βομβο των 50hz του δικτύου στον πελάτη αλλά ποτέ σε εμένα .Μιλάμε για φρίκη !!!!!:flipout:
Τελικά ο τύπος δίπλα απο το phono stage είχε μια λάμπα φθορίου ..!!!Banane0:
Για να διαβάζει επειδή δεν έβλεπε καλά τα λόγια απο τα τραγούδια . Καταλαβαίνεις τι γινόταν .!!! Μόνο fm δεν άκουγε μαζί με τα βινύλια.::bigcry:Αν θέλεις ξανακοίτα λίγο το configuration του htpc σου δεν μπορεί κάτι σου ξεφέυγει.:HTEHETH63:

Καλά βρέ τρελοκομείο χαλάρωσε.:grinning-smiley-043

Εγώ δεν την έβγαλα άχρηστη πάντως. Το καρτάκι είναι σούπερ. Απλά έχω τον βόμβο στα surround. Θα το εξετάσω παραύτα και θα επανέλθω. Οτι έχω κάνει κάποια κοτσάνα είναι το μόνο σίγουρο. Αν είχε πρόβλημα η κάρτα θα το έκανε σε όλα τα ηχεία.

Εχω την PCI-E (D2X) με τεσσερα ηχεια (μπρος - πισω) και δεν ακουγεται βομβος πουθενα. Windows XP με τα αρχικα drivers.

Τι συχνοτητα περιπου ειναι ο βομβος ψηλα η χαμηλα;

Λοιπόν, το θέμα είναι μάλλον λόγω drivers. Δοκίμασα σήμερα την αναπαραγωγή με τους beta και ούτε βόμβος ούτε τίποτα, σε Windows XP. Τουτέστιν όλα μια χαρά. Αποφάσισα να κάνω μια απόπειρα σε Vista να δώ τι γίνεται.

Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει βρόγχος γείωσης.

Η ASUS μεταφέρει γείωση από το ομοαξονικό καλώδιο, SPDIF, coaxial.

Δοκίμασε να αποσυνδέσεις το coaxial ή το αναλογικό και τσέκαρε αν παραμένει.

Αν εξαλείφεται τότε θα πρέπει να δοκιμάσεις κάποιες αλλαγές από την κεντρική τροφοδοσία που χρησιμοποιείς.