Κασσέτες ήχου (νοσταλγικό νήμα)

Άλλη μία από την ίδια εταιρεία, TRACK,αλλά 60 άρα.. μαγνητοφωνημένη με τραγούδια της Frida και αυτή.
Η μαυρομάλα τραγουδίστρια των ABBA.

Attachments

• IMG_20251220_180651.jpg
    IMG_20251220_180651.jpg
    1.7 MB · Views: 0
Επειδή ρώτησα,κυκλοφορούσε Σουηδία αρχές των 80s...
Τις βάζω δίπλα,80άρα και 60άρα.
Δεν θυμόμουν ότι υπήρχε 80άρα και την είχα.
άρα βρήκαμε και μια που δεν γνωρίζουμε γιατί έβγαινε σε 80 .
Άκουσα λίγο και παίζει καλά στο Walkman,από δισκάδικο ηχογραφημένη

Attachments

• IMG_20251220_181333.jpg
    IMG_20251220_181333.jpg
    1.9 MB · Views: 3
  • Like
Reactions: rakspetrakis08
Μια φθηνή Sony 60άρα η BHF60 Normal Type I .
Με έντονο λαχανί χρώμα.
Περιέχει ένα άλμπουμ του Mike Oldfield όπως βλέπετε.

Attachments

• IMG_20251220_201802.jpg
    IMG_20251220_201802.jpg
    1.7 MB · Views: 1
  • IMG_20251220_201214.jpg
    IMG_20251220_201214.jpg
    1.6 MB · Views: 1
  • IMG_20251220_201625.jpg
    IMG_20251220_201625.jpg
    1.8 MB · Views: 1
Μια ακόμα κασέτα BASF η LH 60, που έχει το σήμα SM security Mechanism δεξιά.
Η εν λόγω παρέχει την δυνατότητα να tikάρεις μόνος σου το 'είδος' της μαγνητοφώνησης επιλέγοντας ένα από τα τρία πλαίσια.
Δηλαδή Stereo,Mono,Dolby και από κάτω Nr.
Δεν γράφει κάποια πληροφορία,αλλά για να έχει την δυνατότητα επιλογής Dolby πιστεύω κ αυτή θα είναι εποχής αρχών 80ς.
Με πορτοκαλί πλαίσιο.

Attachments

• IMG_20251220_210535.jpg
    IMG_20251220_210535.jpg
    1.9 MB · Views: 3
  • Like
Reactions: rakspetrakis08
Μια ακόμα κασέτα BASF η LH 60, που έχει το σήμα SM security Mechanism δεξιά.
Η εν λόγω παρέχει την δυνατότητα να tikάρεις μόνος σου το 'είδος' της μαγνητοφώνησης επιλέγοντας ένα από τα τρία πλαίσια.
Δηλαδή Stereo,Mono,Dolby και από κάτω Nr.
Δεν γράφει κάποια πληροφορία,αλλά για να έχει την δυνατότητα επιλογής Dolby πιστεύω κ αυτή θα είναι εποχής αρχών 80ς.
Με πορτοκαλί πλαίσιο.
70's ειναι αυτη

• Like
Reactions: westsound
Πρέπει να είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ευρώπη η BASF ,χωρίς να έχω κάποιο επίσημο στοιχείο .
Δεν θυμάμαι τιμές ,αλλά όλοι από Σκανδιναβία πήγαιναν για αγορές Γερμανία αρχές-μέσα 80ς.

Μιας και το ζητήσατε,εδώ σε δύο χρώματα κόκκινο και γαλάζιο,η μία μαγνητοφωνημένη από το σύστημα που μοιραζόμουν με δύο άλλους 1984 ,πριν αγοράσω το πρώτο αποκλειστικά δικό μου.
Επιτυχίες της εποχής με Shure και μίκτη.Δεν θυμάμαι πλατό,αλλά μάλλον BD technics.
Το χαρτί είναι απλό επειδή δεν χωρούσαν τα ονόματα στο εσώφυλλο

Attachments

• IMG_20251220_232311.jpg
    IMG_20251220_232311.jpg
    1.1 MB · Views: 2
  • Like
Reactions: vlad66
η σειρά LH SM cassette 60 ,βλέπω ότι έβγαινε και σε LH super έκδοση.

Attachments

• IMG_20251220_233454.jpg
    IMG_20251220_233454.jpg
    1.7 MB · Views: 3
  • Like
H εγγραφή σε mono ρυθμιζόταν απ το Deck ( δεν θυμάμαι την ρύθμιση σε κανένα απ τα decks μου) ή τον μίκτη, αλλά γιατί κάποιος να εγγράψει σε mono?
Μάλλον επειδή κάποιοι δίσκοι είναι ηχογραφημένοι μονοφωνικά (είδα σήμερα σε βόλτα από μεταχειρισμένα κάποιους πολύ παλιούς κλασσικού ρεπερτορίου).

Τώρα βρήκα ότι την δυνατότητα επιλογής πλαισίου για Dolby B ή C την έδιναν και αρκετές TDK συγκεκριμένα η σειρά D 60/ D90,αλλά όχι επιλογή Stereo ή mono.

H εγγραφή σε mono ρυθμιζόταν απ το Deck ( δεν θυμάμαι την ρύθμιση σε κανένα απ τα decks μου) ή τον μίκτη, αλλά γιατί κάποιος να εγγράψει σε mono?
Μάλλον επειδή κάποιοι δίσκοι είναι ηχογραφημένοι μονοφωνικά (είδα σήμερα σε βόλτα από μεταχειρισμένα κάποιους πολύ παλιούς κλασσικού ρεπερτορίου).

Τώρα βρήκα ότι την δυνατότητα επιλογής πλαισίου για Dolby B ή C την έδιναν και αρκετές TDK συγκεκριμένα η σειρά D 60/ D90,αλλά όχι επιλογή Stereo ή mono.

Δεν σε καταλαβαίνω...

Οι κασέτες (σαν ταινίες εγγραφής) δεν δίνουν καμία επιλογή.

Ότι θες γράφεις εσύ.. mono ή stereo

Δεν σε καταλαβαίνω...

Οι κασέτες (σαν ταινίες εγγραφής) δεν δίνουν καμία επιλογή.

Ότι θες γράφεις εσύ.. mono ή stereo
Περνώντας το σήμα της κεφαλής απ τον μίκτη έχεις την επιλογή στερεο ή μονο αν ο μίκτης είναι καλός.
Οπότε στο τελικό το σήμα θα βγει όχι στερεοφωνικό,λόγω eq .
Τουλάχιστον έτσι θυμάμαι γιατί έχω να χρησιμοποιήσω μίκτη πολλά χρόνια .
Αν θυμάμαι καλά ..

Η κασέτα γιατί έχει στο αυτοκόλλητο την επιλογή mono ?
Υπάρχουν ακόμα κεφαλές που είναι μονοφωνικές ,αλλά δεν ήταν ποτέ ευρείας αποδοχής.

Κάτι που θυμάμαι απ τις εποχές της πειρατείας είναι ότι όταν τα έπαιζε η γεννήτρια ,είχαμε σήμα mono ,όπως κάποιοι σταθμοί στα μεσαία.
Πάντως σήμερα είδα κάτι πολύ πολύ παλιούς δίσκους,με κιτρινισμένο εσώφυλλο και έγραφαν mono.

Η κασέτα γιατί έχει στο αυτοκόλλητο την επιλογή mono ?
Για να ξέρεις ότι η εγγραφή που έκανες είναι μονοφωνική ( ή στέρεο αν έκανες τέτοια...) εντυπωσιασμός.. τίποτα παραπάνω.

Υπάρχουν ακόμα κεφαλές που είναι μονοφωνικές ,αλλά δεν ήταν ποτέ ευρείας αποδοχής.
Όλα τα μικρά φορητά κασετόφωνα που δεν ήταν στέρεο, είχαν μονοφωνικές κεφαλές.. ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω γιατί πρέπει να έχω πάνω από 40 χρόνια να δω κάποιο....

• Like
Reactions: westsound
Για να ξέρεις ότι η εγγραφή που έκανες είναι μονοφωνική ( ή στέρεο αν έκανες τέτοια...) εντυπωσιασμός.. τίποτα παραπάνω.

Όλα τα μικρά φορητά κασετόφωνα που δεν ήταν στέρεο, είχαν μονοφωνικές κεφαλές.. ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω γιατί πρέπει να έχω πάνω από 40 χρόνια να δω κάποιο....
Αυτά που παίρναμε απ την στοά και πέριξ...
Εγώ αυτές που έχω σε mono είναι όσες έχω μαγνητοφωνήσει με σήμα προερχόμενο από αναμεταδότη..(ακόμα και μέσω FM)
Όσες έχω εγγράψει απ τον Power FM.tu ή Σουηδικό Ραδιόφωνο με σήμα απευθείας ήταν όλες stereo .
Oι εγγραφές από disco μέχρι και το 78 που υπάρχουν όλες επίσης στέρεο .

• Like