70's ειναι αυτηΜια ακόμα κασέτα BASF η LH 60, που έχει το σήμα SM security Mechanism δεξιά.
Η εν λόγω παρέχει την δυνατότητα να tikάρεις μόνος σου το 'είδος' της μαγνητοφώνησης επιλέγοντας ένα από τα τρία πλαίσια.
Δηλαδή Stereo,Mono,Dolby και από κάτω Nr.
Δεν γράφει κάποια πληροφορία,αλλά για να έχει την δυνατότητα επιλογής Dolby πιστεύω κ αυτή θα είναι εποχής αρχών 80ς.
Με πορτοκαλί πλαίσιο.
Τεχνικοί της εποχής μου είχαν πει ν αποφεύγω τις 90άρες επειδή επιβαρύνουν το μοτέρ ..οι 120άρες άραγε .
η σειρά LH SM cassette 60 ,βλέπω ότι έβγαινε και σε LH super έκδοση.
Τεχνικοί της εποχής μου είχαν πει ν αποφεύγω τις 90άρες επειδή επιβαρύνουν το μοτέρ ..οι 120άρες άραγε .
H εγγραφή σε mono ρυθμιζόταν απ το Deck ( δεν θυμάμαι την ρύθμιση σε κανένα απ τα decks μου) ή τον μίκτη, αλλά γιατί κάποιος να εγγράψει σε mono?
Μάλλον επειδή κάποιοι δίσκοι είναι ηχογραφημένοι μονοφωνικά (είδα σήμερα σε βόλτα από μεταχειρισμένα κάποιους πολύ παλιούς κλασσικού ρεπερτορίου).
Τώρα βρήκα ότι την δυνατότητα επιλογής πλαισίου για Dolby B ή C την έδιναν και αρκετές TDK συγκεκριμένα η σειρά D 60/ D90,αλλά όχι επιλογή Stereo ή mono.
Περνώντας το σήμα της κεφαλής απ τον μίκτη έχεις την επιλογή στερεο ή μονο αν ο μίκτης είναι καλός.Δεν σε καταλαβαίνω...
Οι κασέτες (σαν ταινίες εγγραφής) δεν δίνουν καμία επιλογή.
Ότι θες γράφεις εσύ.. mono ή stereo
Για να ξέρεις ότι η εγγραφή που έκανες είναι μονοφωνική ( ή στέρεο αν έκανες τέτοια...) εντυπωσιασμός.. τίποτα παραπάνω.Η κασέτα γιατί έχει στο αυτοκόλλητο την επιλογή mono ?
Όλα τα μικρά φορητά κασετόφωνα που δεν ήταν στέρεο, είχαν μονοφωνικές κεφαλές.. ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω γιατί πρέπει να έχω πάνω από 40 χρόνια να δω κάποιο....Υπάρχουν ακόμα κεφαλές που είναι μονοφωνικές ,αλλά δεν ήταν ποτέ ευρείας αποδοχής.
Αυτά που παίρναμε απ την στοά και πέριξ...Για να ξέρεις ότι η εγγραφή που έκανες είναι μονοφωνική ( ή στέρεο αν έκανες τέτοια...) εντυπωσιασμός.. τίποτα παραπάνω.
Όλα τα μικρά φορητά κασετόφωνα που δεν ήταν στέρεο, είχαν μονοφωνικές κεφαλές.. ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω γιατί πρέπει να έχω πάνω από 40 χρόνια να δω κάποιο....
Οι 120 ήταν πιο επιρρεπείς σε μάσημα και τσαλάκωμα διότι ήταν πιο λεπτές από τις 60αρες.Τεχνικοί της εποχής μου είχαν πει ν αποφεύγω τις 90άρες επειδή επιβαρύνουν το μοτέρ ..οι 120άρες άραγε .
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.