Συντοπίτης; Βόρεια δεν μένεις; Πάντως τα πρώτα μου cd τα πήρα από το δισκάδικο στο -εμπορικό- Σεβαστάκη που τώρα είναι φούρνος.Εγω τις επαιρνα απο ενα μαγαζι στον Χολαργο (συνορα με Παπαγο) που πουλαγε δισκους ! Αδυνατον να θυμηθω ενωνυμια (sorry).
Αμα ηταν σφραγισμενες δεν ηθελες τιποτε αλλο. Βεβαια η τιμουλα ισως να ηταν τσιμπημενη .... 10 - 20 δραχμουλες παραπανω.
Άλλη γενιά σίγουρα.Τη χαρά του πατήματος των κουμπιών REC+PLAY όσο παίζει το ράδιο και της πολλαπλής εγγραφής και ακρόασης μιας κασέτας δεν την αντάλλαξα ποτέ για κανένα Nero, κανένα CD-R, κανένα torrent complete discography, κανένα Gb MP3.

Τι ?Πρώτη κασετα : 10 χρόνια κομματια του Διονύση Σαββοπουλου, εκει στο μακρυνό 75 νομίζω , την έλιωσα
Μάνο οι σιδηροχρωμίου και ειδικά οι basf της εποχής ήταν ελλατωματικές. Είχαν ένα κέρατο στο μηχανισμό τους το οποίο με το πέρασμα του χρόνου αποκολλούσε την μαγνητική επίστρωση καί έκανε τις κεφαλές μαντάρα. Μόνο τα ΑΚΑΙ με τις γυάλινες κεφαλές δεν έπαιρναν χαμπάρι από φθοράΟντως ....... οι χρωμιου εταιρειας ηταν ΠΟΛΥ ειδικη (και σπανια) περιπτωση.
Αγορασα δυο τετοιες απο κατι best of ...... Earth, Wind & Fire.
Kαι αυτο ηταν. Δεν μου ξανατυχαν αλλες.
Οι σιδηροχρωμιου ηταν ΠΟΛΥ καλες .... σε ειδικες περιπτωσεις και με αναλογα decks.
Σε απλα decks, οχι τοσο καλες.
That's good to know !Μάνο οι σιδηροχρωμίου και ειδικά οι basf της εποχής ήταν ελλατωματικές. Είχαν ένα κέρατο στο μηχανισμό τους το οποίο με το πέρασμα του χρόνου αποκολλούσε την μαγνητική επίστρωση καί έκανε τις κεφαλές μαντάρα. Μόνο τα ΑΚΑΙ με τις γυάλινες κεφαλές δεν έπαιρναν χαμπάρι από φθορά
Το ΜPX filter έκοβε την φέρουσα συχνότητα (και προφανώς τις αρμονικές της) των 19Khz που εξέπεμπαν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί προκειμένου να ανάψει η ένδειξη STEREO στο tuner.Tα ειλικρινεστερα .... ΣΕΒΗ μου !![]()
![]()
![]()
Bλεπω και Dolby MPX ..... αν και μεχρι Dolby C ...... ηταν υπεραρκετο.
To ΜPX ....... ποτε δεν καταλαβα που ακριβως χρησιμοποιουνταν !![]()
Γιατι ειδικα στα 19 Khz ?Το ΜPX filter έκοβε την φέρουσα συχνότητα (και προφανώς τις αρμονικές της) των 19Khz που εξέπεμπαν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί προκειμένου να ανάψει η ένδειξη STEREO στο tuner.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.