ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
Supreme Member
- 29 June 2006
- 4,437
Οπως ανέφερα σε προηγούμενο post οι κασέτες της παρουσίασης του WestLife είναι κατασκευασμένες από την Ampex που εκείνη την εποχή διέθετε μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες μαζικής αναπαραγωγής μαγνητοταινιών και κασετών στο Elk Grove Village του Illinois. Το μαγνητικό υλικό πρέπει να ήταν της 3Μ καθώς νομίζω ότι η Ampex τότε δεν είχε δική της μονάδα κατασκευής μαγνητοταινιών και κασετών.A
Βινύλια Χάρρυ Κλυνν είχα και ήταν απαίσια
Σαν γραμμόφωνο...
Αυτές του Westlife είναι αμερικανικές του 69
Προφανώς καλό συντηρημένες
Ναι σωστάΟπως ανέφερα σε προηγούμενο post οι κασέτες της παρουσίασης του WestLife είναι κατασκευασμένες από την Ampex που εκείνη την εποχή διέθετε μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες μαζικής αναπαραγωγής μαγνητοταινιών και κασετών στο Elk Grove Village του Illinois. Το μαγνητικό υλικό πρέπει να ήταν της 3Μ καθώς νομίζω ότι η Ampex τότε δεν είχε δική της μονάδα κατασκευής μαγνητοταινιών και κασετών.
Βεβαίως και παίζουν ρόλο οι συνθήκες φύλαξης καθώς όπως είναι γνωστό η έκθεση μαγνητικών υλικών σε υψηλές θερμοκρασίες μειώνει την ένταση του μαγνητισμού τους. Αυτές μάλλον ήταν καλά φυλαγμένες σε κάποιο χώρο με σχετικά σταθερές συνθήκες θερμοκαρασίας και υγρασίας. Η μαγνητοταινία ηλικίας 70 ετών που έχω στη συλλόγη μου έχει σχεδόν μηδενική απώλεια στις υψηλές συχνότητες. Το link που σας κοινοποίησα θα είναι ενεργό για ένα μήνα ακόμα αν θέλεις να την ακούσεις.Ναι σωστά
Αλλά παίζει ρόλο και οι συνθήκες φύλαξης
Των κασετών, σίγουρα και αυτές θα έχουν μια πτώση στάθμης αναπαραγωγής και υψηλού συχνοτικού περιεχομένου όλες τείνουν να απομαγνητίζονται με τον χρόνο...
ναι αλλα μιλαμε για κασετα ,ενα lo-fi προιον απο την φυση του , μην ξεχναμε οτι ξεκινησε το 64 σαν μεσο για λογο dictation
και στην πορεια απογειωθηκε , αλλη αντοχη η κασετα αλλη η μπομπινα..
Εκτός θέματος, αλλά σχετικό. Οι μουσικοί και τα συγκροτήματα κατέγραφαν τις δουλειές τους και τα live τους σε Mini Disc. Μέσο πολύ ανώτερο της κασσέτας και πολύ πρακτικό. Δυστυχώς μετά την κατάργηση του και τη διακοπή της υποστήριξης του από τη Sony, δεκάδες χιλιάδες θησαυροί από δουλειές που ποτέ δεν κυκλοφόρησαν και ζωντανές εμφανίσεις έχουν μείνει θαμμένοι και μάλλον χαμένοι για πάντα.Η κασέτα ήταν ένα αποθηκευτικό μέσο που χρησιμοποιήθηκε κυρίως λόγω της φορητότητας παρά της ακουστικής του αξίας.
Oι περισσότεροι μουσικόφιλοι των δεκαετιών 70ς/80ς το εντάξαμε στο σύστημά μας για να κάνουμε τις γνωστές 'επιλογές' ,δευτερευόντως για να αντιγράφουμε άλμπουμ που δεν είχαμε ή δεν μπορούσαμε ν αποκτήσουμε.
Όπως προείπα το έγραψα για τους νέους που δεν έχουν ιδέα για την χρήση του μέσου.Εκτός θέματος, αλλά σχετικό. Οι μουσικοί και τα συγκροτήματα κατέγραφαν τις δουλειές τους και τα live τους σε Mini Disc. Μέσο πολύ ανώτερο της κασσέτας και πολύ πρακτικό. Δυστυχώς μετά την κατάργηση του και τη διακοπή της υποστήριξης του από τη Sony, δεκάδες χιλιάδες θησαυροί από δουλειές που ποτέ δεν κυκλοφόρησαν και ζωντανές εμφανίσεις έχουν μείνει θαμμένοι και μάλλον χαμένοι για πάντα.
Αυτά που έχω είναι σε ανοικτού τύπου ταινίες,αλλά οι καταστάσεις τα τελευταία χρόνια δεν μου επέτρεψαν.αν εχεις παλιες εκπομπες πετριδη ανεβασε τις
εγω ειχα πολλες απο μια μια σειρα αφιερωματων που εκανε το 1981
δυστυχως δεν τις κρατησα.
Αλλη μια μεγαλη προσφορα των κασετων ηταν η εγγραφη απο καλους πειρατικους της εποχης αρχων μεσα 80's μερικοι στερεο...
αυτοι ΔΕΝ διεκοπταν τα κομματια...
Έκανα το ίδιο ,κακές ηχογραφήσεις βέβαια Geronimo Groovy με Πολυχρονίου και μετά.. αγορές απ το δισκάδιοκο δίπλα στο Μινιόν (ηχογραφούσε θυμάμαι κασέτες μ επιλογές όταν είχε καιρό),από κει αγόρασα το Grease .αν εχεις παλιες εκπομπες πετριδη ανεβασε τις
εγω ειχα πολλες απο μια μια σειρα αφιερωματων που εκανε το 1981
δυστυχως δεν τις κρατησα.
Αλλη μια μεγαλη προσφορα των κασετων ηταν η εγγραφη απο καλους πειρατικους της εποχης αρχων μεσα 80's μερικοι στερεο...
αυτοι ΔΕΝ διεκοπταν τα κομματια...
Να ξυνίσω γιατί?Eγω εφηβεια περασα ΑΚΡΙΒΩΣ την εποχη που μεσουρανησαν οι κασσετες (τελη δεκαετιας 70 με αρχες 80).
Πολυ μακρια το Napster (αρα και το internet), πολυ μακρια το mp3, ακομα και το CD μολις ειχε ξεκινησει (1982).
Ο Υπερηχας (Supersonic) μπορει να ξυνισει λιγο αλλα ...... το βινυλιο οχι μονο δεν ηταν φορητο αλλα και ακριβοτερο
της κασσετας. Ο απαραβατος κανονας εκεινης της μακρινης εποχης ηταν "μολις αγορασω το βινυλιο, το γραφω σε
κασσετα, και ο δισκος ξαναμπαινει στην θηκη του". Φυσικα ..... ο Υπερηχας ακουγε μονο απο βινυλιο![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.