Κασσέτες ήχου (νοσταλγικό νήμα)

Οι τιμές ακολουθούν τους κανόνες της αγοράς περί προσφοράς και ζήτησης. Εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τις TDK SA-X και δεν θα αγοράσω ποτέ Metal κασέτες σε τέτοιες τιμές.
μετάλλου αναφοράς tdk ,τις πρόλαβα τέλη 90's γύρω στο χιλιάρικο...
Που να ξέραμε ότι θα πωλούνται 150 ευρώ ..

• Like
Reactions: vlad66
Ο συλλεκτης μαζευει μια απο καθε μαρκα/τυπο/μοντελο (οπως καποτε τα γραμματοσημα ή οι μουσικοι δισκοι). Αυτοι που μαζευουν ποσοτητες ισως προσδοκουν σε κερδος απο μεταπωληση στο μελλον.

• Like
μετάλλου αναφοράς tdk ,τις πρόλαβα τέλη 90's γύρω στο χιλιάρικο...
Που να ξέραμε ότι θα πωλούνται 150 ευρώ ..
Σε αυτες τις περιπτωσεις πρεπει κανεις να λαμβανει υποψη και τον πληθωρισμο (ετησιο), ο οποιος λειτουργει αθροιστικα απο το 90 μεχρι σημερα. Αρα μπορει καποιος να το βλεπει σαν "τοποθετηση".

Μια νοσταλγική παρένθεση λίγο εκτός θέματος σχετικά με τη disco. Το ντοκυμαντέρ The Untold Story of Euro Disco που ήταν ανεβασμένο πριν από ένα έτος στο ErtFlix παρουσιάζει μια όχι τόσο γνωστή ιστορία σχετικά με την συμμετοχή Ευρωπαίων καλλιτεχνών και παραγωγών στο συγκεκριμένο είδος μουσικής που έγιναν επιτυχίες όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θα αναφέρω ως παράδειγμα το γνωστό group Village People που δημιουργήθηκε από δύο Γάλλους μουσικούς παραγωγούς τον Jacques Morali και τον Henri Belolo. Αν το πετύχετε κάπου αξίζει να το δείτε.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ολα τα πεντάστερα με πελάτες από όλο τον κόσμο στα Νησιά έχουν υποχρεωθεί απ' τα Τουριστικά γραφεία (πολυεθνικές) να έχουν τουλάχιστον μία από τις θεματικές βραδιές τους αφιερωμένη στην ντισκο.
Για αυτό έχασα γνωστούς και φίλους που έγιναν djs και παίζουν σε πάνω από 50 Al.Inc.
Επίσης στα κρουαζιερόπλοια είναι must.

Το δικό μου ερώτημα είναι, ποιος θα τις αγοράσει, για να τις κάνει τι;

Σίγουρα όχι για να τις γράψει. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι / μέσα για να "αποθηκεύεις" μουσική πια.

Οπότε, απλά, για συλλογή;
Νοσταλγία;;

Σαν συσκευές τα κασετόφωνα ήταν χάρμα οφθαλμών....

Τι να κλάσει το eversolo ότι VUμετρα και να του βάλεις στην οθόνη....

Μια χαρά είναι η νοσταλγία, κι εγώ την έχω, πριν 1-2 χρόνια ψηφιοποίησα όλες μου τις κασέτες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σκεφτόμουν να γράψω κασέτα. Δεν έχει κανένα νόημα.
Σε μένα έχει αν κοπεί το internet.... :LOL:

230 να υπάρχει... :LOL:

Intersonic Export ND 60
Με ετικέτα I am...magas γραμμένο μέσα σ' ένα κομπολόι.

Η κασέτα περιέχει Slow Music από δισκάδικο της εποχής αρχές 80ς..
Αν δεν είναι 'νοσταλγία' να βρίσκεις μια κασέτα που έστειλες σ' έναν φίλο σου 40+ χρόνια πριν και να ακούς τι περιέχει,δεν ξέρω τι άλλο να πω...

την θυμάμαι κανείς;

Attachments

• IMG_20251210_195336.jpg
    IMG_20251210_195336.jpg
    1 MB · Views: 17
  • IMG_20251210_195358.jpg
    IMG_20251210_195358.jpg
    1 MB · Views: 15
  • Wow
Intersonic Export ND 60
Με ετικέτα I am...magas γραμμένο μέσα σ' ένα κομπολόι.

Η κασέτα περιέχει Slow Music από δισκάδικο της εποχής αρχές 80ς..
Αν δεν είναι 'νοσταλγία' να βρίσκεις μια κασέτα που έστειλες σ' έναν φίλο σου 40+ χρόνια πριν και να ακούς τι περιέχει,δεν ξέρω τι άλλο να πω...

την θυμάμαι κανείς;
το μόνο που διαπιστώνω με σιγουριά είναι ότι ότι και το χαρτί με τα ονόματα των τραγουδιών είναι άθικτα.
Περιείχε μόνο τις αυτοκόλλητες ετικέτες ..δεν είχε το ειδικό χαρτόνι για γραφή.

Μέσα δεκαετίας '80ς..
Denon Spanking New 60,σε διάφορα χρώματα,όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και διαφόρων ειδών ποτήρια μαζί με ένα μικρό κόκκινο πλαίσιο που έγραφε fall in love.
Η παρτίδα πούλησε πολύ λόγω εμφάνισης και μάλλον όχι.. ήχου.
Όμως 40+ χρόνια μετά βλέπω ότι δεν έχω καμία που να έχει 'μαγκώσει'.

Attachments

• IMG_20251210_222722.jpg
    IMG_20251210_222722.jpg
    1.5 MB · Views: 9
  • IMG_20251210_222759.jpg
    IMG_20251210_222759.jpg
    1.1 MB · Views: 9
  • IMG_20251210_222845.jpg
    IMG_20251210_222845.jpg
    1 MB · Views: 9
Άλλη μια πολύχρωμη Denon 60άρα κ αυτή με πρόγραμμα από dj που .. έφυγε μακριά.
Δεν ξέρω αν θυμάται κανείς τέλη των 70ς..οι djs όταν ζητούσε κάποιος γνωστός μέρος του προγράμματος σε κασέτα,πάντα ζητούσε να μην την δώσεις για αντιγραφή.

Attachments

• IMG_20251210_224923.jpg
    IMG_20251210_224923.jpg
    1.6 MB · Views: 7
Μπορεί άχρηστη πληροφορία για πολλούς, αλλά 90άρες με τις τσάντες ψώνιζαν οι... απέναντι,που σημαίνει ότι έπαιζαν σε μαγαζιά.

Αυτή η έκδοση της σειράς με τις πολύχρωμες Denon 60άρες ήταν μεταγενέστερη,τέλη των 80ς.

SoundSketch Denon 60 type i.

Attachments

• IMG_20251211_022332.jpg
    IMG_20251211_022332.jpg
    1.7 MB · Views: 2
την έχω κ αυτήν,αλλά προσπαθώ να βρω μια AIWA κάτασπρη με μεγάλες Ρόδες ,δώρο από παραγωγό ραδιοσταθμου του κέντρου.

• Like