Κασσέτες ήχου (νοσταλγικό νήμα)

ναι αλλα το θεμα εδω ειναι οι κασετες
οποιος εχει αρχειο ηχου τελη 70's ας ανεβασει το τεστ προεγγραμενων ελληνικών κασετων
να γελασουμε με αυτα που ακουγαμε τοτε
τον Γενάρη γιατί έχω του εμπορίου.
Όμως το τεύχος έχει τεστ με κάποιες κασέτες πως έπαιζαν σε διαφορετικό σύστημα.και περιεχει μια μάρκα επίσης που εγώ δεν την είχα σε υπόληψη.
scotch...

Οι μαγνητοταινίες και οι κασέτες Scotch κατασκευάζονταν από την 3Μ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν ήταν πολυ διαδεδομένες στο ευρύ κοινό καθώς από το 1948 που κατασκεύασαν την πρώτη μαγνητοταινία Scotch 111 με βάση acetate στόχευαν την επαγγελματική αγορά των recording studio και των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Η Scotch 111 παρέμεινε για πολλά χρόνια στην αγορά και οι περισσότερες ιστορικές ηχογραφήσεις των δεκαετιών του 50' και του 60' έχουν ηχογραφηθεί με την 111. Μετά ακολούθησε η 150 με βάση πολυεστέρα το 1954 και οι μεταγενέστερες 206 και 808 Low Noise με δυνατότητα εγγραφής έως +6 db χωρίς παραμόρφωση.

Για πάρα πολλά χρόνια η Scotch σχεδόν μονοπώλησε και την αγορά των επαγγελματικών ταινιών εγγραφής video. Εχω αρκετές προηχογραφήμενες ταινίες Scotch από τη δεκαετία του 50 και παίζουν πολύ καλά χωρίς ίχνος απώλειας στις υψηλές συχνότητες. Η παλαιότερη μαγνητοταινία που έχω στη συλλογή μου είναι Scotch 111 ηλικίας 70 ετών και παίζει άψογα μέχρι σήμερα. Την ηχογράφηση είχε επιμεληθεί ο πρωτοπόρος μηχανικός ήχου Emory Cook. Είναι ζωντανή ηχογράφηση 2-track stereo που με τα τεχνικά μέσα της εποχής ήταν ένα πολύ δύσκολο και τολμηρό εγχείρημα. Mπορείτε να τη κατεβάσετε προς ακρόαση. Steel Bands of Antigua

• Like
Reactions: vlad66
Το ότι βρέθηκαν και στην χώρα μας οφείλεται καθαρά στην φορητότητα του μέσου.
Ήταν πολύ εύκολη η μεταφορά μιας παρτίδας.
Εκτός απ την Κασσετεμπορική που με είχε Premioum πελάτη μέχρι το τέλος κυρίως λόγω άγραφων cd-r ,θυμάμαι ότι αγόραζα απ το Λιμάνι του Πειραιά ,υπήρχε ένα κατάστημα που είχε πολλά είδη ακριβώς μπροστά στο Λιμάνι και περνώντας για το πλοίο της γραμμής .

Έχω και από Αυστραλία κάποιες.

Μιας και αναφέρθηκα στην Scotch 111 και στις ιστορικές ηχογραφήσεις των δεκαετιών 50' και 60' δείτε τη παρακάτω φωτογραφία από μαγνητοταινία master εκείνης της εποχής. Διαβάστε τις σημειώσεις του ηχολήπτη και βρείτε αν μπορείτε από ποιά η κινηματογραφική ταινία είναι αυτό το master tape.

Scotch_111_Sountrack_Recording.jpg

• Like
Reactions: westsound
Η ροή του νήματος μας υπαγορεύει την παράθεση κάθε πληροφορίας.
Η Πολωνική takt (το θέμα από ξένο περιοδικό που θυμήθηκα) συνεχίζει απ ότι λένε οι ίδιοι την παραγωγή κασετών απ το Α-Ζ, τα κεντρικά είναι Πολωνία ,η παραγωγή άγνωστη.
Συμπολίτης μου είχε φέρει set διπλή ηχογραφημένη με μουσικές απ την χώρα αυτή πολλά χρόνια πριν (δεν το πίστευα τέλη των 80ς ότι είχαν τέτοια μουσική σκηνή).

Απ το Site της εταιρείας το ρεζουμέ που κολλάει με το θέμα μας.

FOR COLLECTORS, LABELS & ARTISTS

Fuelled by nostalgia and the unmistakable warmth of analogue sound, cassettes are once again becoming a coveted music format. Today they may represent only a small part of our production, but we still create them with pride — for enthusiasts, collectors and artists who see in them more than just audio. For many, a cassette is a generational symbol, an emotional keepsake and a cultural statement

Δεν είμαι σίγουρος αν αυτή η βιοτεχνία ήταν πίσω απ τις παραγωγές World Music 4-5 δεκαετίες πίσω.
Η μόνη επαφή που είχα ήταν αυτή που προανέφερα και κάποιο παλιό τεύχος Εντύπου του χώρου.

Άλλη μία Βιοτεχνία παραγωγής που δεν θυμάμαι αν την ανέφερε κάποιος made in USA.
Άξιο προσοχής στην πρώτη φωτογραφία το 'φασόν' στον τόρνο με τις μακέτες...απίστευτο.

Δοκίμασε κανείς απ τους νοσταλγούς?

Άλλη μία Βιοτεχνία παραγωγής που δεν θυμάμαι αν την ανέφερε κάποιος made in USA.
Άξιο προσοχής στην πρώτη φωτογραφία το 'φασόν' στον τόρνο με τις μακέτες...απίστευτο.

Δοκίμασε κανείς απ τους νοσταλγούς?
Είναι η Revox?

• Love
Reactions: AUDIOINSPECTOR
Άλλη μια κατασκευάστρια κατά παραγγελία σε όλα τα μήκη και χρώματα .