Καταλάθος διαγραφή ταινιών στο Media Center Master

Βεβαιως και μπορεις κανει ωρα βεβαια και αυτο,αλλα βρισκει τα παντα. Το interface του θα σου θυμισει λιγο dos,τσεκαρε την παραμετροποιηση του μεσα απο τα options του.Απο εκει μπορεις να επιλεξεις και ποια αρχεια θες να σου βρει.Ελπιζω να κανεις δουλεια.Οσο για την επιμονη,ελπιζω να βοηθηθουν και αλλοι και να προστατευτουν απο επιτηδειους που χρεωνουν την μανα τους και τον πατερα τους για αποκατασταση αρχειων.

Last edited:
@ mv_best

Το προγραμμα τρεχει τωρα , αλλα βλεπω οτι και αυτο θα αργησει να σκαναρει το δισκο.
Πραγματι το interface ειναι το ενδοξο DOS
Αργοτερα θα ποσταρω εντυπωσεις ...................

Καλημερα σ'ολους σας
Επανερχομαι στο θεμα δριμυτερος γιατι υπαρχουν ευχαριστα νεα.
Αφου προσπαθημα με το δικο μου Tuneup Utilities , του Portioli Recuva , και του bill 123455 Thecus , χωρις κανενα αποτελεσμα , και αφου μετα ειχα κανει ανασυγκροτηση Defrag του δισκου , και ειχα ηδη βαλει 15 εργα ξανακατεβασμενα , ο mv_best σε τελευταιο του μηνυμα επεμενε να ξαναπροσπαθησω με το προγραμμα photorec ( post 39 ) .

και ω του θαυματος , ειχα πολυ καλα αποτελεσματα, που πιστευω οτι αν το ειχα κανει απο την αρχη, ισως να ειχα επανακτησει παρα πολλα αρχεια.

Λιγα λογια για το προγραμμα.
Το κατεβαζουμε σε μορφη RAR. Το βαζουμε σε καποιο δισκο που εχει παρα πολυ χωρο, και θα εξηγησω γιατι.
Οταν το τρεξουμε το προγραμμα, δεν γινεται install στον C:\ , αλλα μπαινει στο προγραμμα σε μορφη DOS.
Εκει μας δειχνει τους σκληρους και μας ζητα με το βελακι down, να παμε στο δισκο που εχουν διαγραφει τα αρχεια.
Εδω υπαρχει ενα λαθος του προγραμματος, γιατι μας δειχνει τους δισκους με το Volume Number ,και οχι με το ονομα που του εχουμε δωσει.
Αφου τελικα βρουμε ποιος ειναι ο δισκος που εχουν γινει τα deleted files, τρεχουμε το προγραμμα.
Ενω ο mv_best , μου ειπε οτι θα παρει ωρα, εμενα μου εκανε 45 λεπτα περιπου.
Ισως επειδη ειχα κανει ανασυγκροτηση του δισκου.
Το ετρεξα και ω του θαυματος μου βρηκε αμεσως 8 .mkv αρχεια των 8-12GB. ΚΙατι που δεν συνεβη με τα προηγουμενα προγραμματα που βρηκαν μονο μερικα AVI.
Εδω να προσθεσω οτι οταν ετρεχε το προγραμμα ,μου εγραφε ομαδοποιημενα οτι βρηκε π.χ 5 AVI 10 MKV κλπ.
Δηλ. σε προειδοποιουσε τι ειχε βρει.
Οταν μετα εψαξα να βρω τα αρχεια, δεν μπορουσα να τα βρω πουθενα.
Μετα βρηκα οτι τα ειχε βαλει στον φακελλο που ειχα βαλει το προγραμμα,και το ειχα τρεξει.
Γι'αυτο γραφω οτι αυτο το προγραμμα πρεπει να μπει σε δισκο π.χ σε εξωτερικο Hard Drive.
Και εκει τα files ειχαν μπει σε φακελους, με την ονομασια recup_dir1 / recup_dir2 κ.λ.π , οπου σε αλλο φακελλο ειχε τις ανακτηθεισες φωτογραφιες, και αλλο τα .mkv .
Ολα μαζι και οχι χυμα.
Ενα αλλο μειονεκτημα ειναι οτι στα εργα δεν γραφει ποιο ειναι το εργο, απλα οτι εινα ενα mkv file

Τωρα θα αρχισω δευτερο search, μηπως βρω και αλλα εργα

Αυτα και επανερχομαι αργοτερα ........................

Last edited:
Στο options μεσα εχει μια ρυθμιση που λεει keep corrupted files.Δεν ξερω αν αυτο ειναι που κανει να μην αλλαζει ονομα το αρχειο,δεν το εχω δοκιμασει.Σχετικα με το volume number που λες πιο καλο ειναι να του επιλεξεις την επιλογη no partition που ψαχνει τα παντα.

Last edited:
Στο options μεσα εχει μια ρυθμιση που λεει keep corrupted files.Δεν ξερω αν αυτο ειναι που κανει να μην αλλαζει ονομα το αρχειο,δεν το εχω δοκιμασει.Σχετικα με το volume number που λες πιο καλο ειναι να του επιλεξεις την επιλογη no partition που ψαχνει τα παντα.
Καλημερα
Αυτην τη επιλογη βαζω no partition
Φιλε μου, αυτο συνεχιζει και βρισκει μεγαλα αρχεια .
Σε λιγο θα βαλω εξωτερικο δισκο.
Εχω την αισθηση οτι θα τα βρει ολα
ΦΟΒΕΡΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ .....................

http://www.ontrackdatarecovery.ca/file-recovery-software/windows/ θα το βρείς και στα γνωστά μέρη...
Σ'ευχαριστω φιλε μου

Τωρα . Προσπαθησα να κανω την ιδια δουλεια μεσω Media Player αλλα μαλλον δεν το δεχεται
Μαλλον πρεπει να ειναι ατοφιος εξωτερικος δισκος , και οχι σκληρος δισκος που βρικεται μεσα σε Media Player ( Linux ).
Συνεχιζω με τα ιδια μεσα που υπαρχουν

Το προγραμμα ειναι πολυ καλο
Αν και βαζω συνεχεια ξανακατεβασμενα εργα, αυτο συνεχιζει και βρισκει τα διεγραμμενα.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ

Το ζοριζεις βλέπω..:D
Καλημερα σ'ολους σας
Σταματησα να ψαχνω, γιατι δυστυχως δεν υπαρχει ο απαιτουμενος εξωτερικος δισκος
Αρχιζω πλεον και ξανακατεβαζω τα διεγραφεντα εργα.
Παντως το προγραμμα ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ

mv_best ευχαριστω για τη προταση σου ...................

Οι τρόποι να αποφύγεις τέτοιες καταστάσεις είναι αρκετοί. Το πιο βασικό είναι όταν συμβεί να μην ξαναγράψεις τίποτα στο δίσκο. Αν ξαναγραψεις οι πιθανότητες επανάκτησης μικραίνουν δραματικά.
Περιληπτικά:
Πάντα να φορματαρεις NTFS και πάντα να αλλάζεις το default cluster size ειδικά αν είναι για μεγάλα αρχεία (ταινίες, κλπ.) σε τουλάχιστον 4Κ η 8Κ. Το NTFS έχει και τα περισσότερα εργαλεία ανάκτησης διαθέσιμα στο διαδίκτυο και μηχανισμούς που το κάνουν πιο εύκολο να ανακτήσεις. Το μεγαλύτερο cluster size αποθηκεύει τα αρχεία πιο αποτελεσματικά και σε λιγότερα clusters αυξάνοντας την πιθανότητα ανάκτησης.
Πάντα να φορματαρεις κανονικά και οχι quick format.
Σε κανονικές καταστάσεις να τρέχεις κάθε τόσο chkdsk και να διορθώνεις τυχών λάθη (όχι βέβαια στη περίπτωση που έχεις σβήσει κάτι που θέλεις να ανακτήσεις).

Γενικά στην πληροφορική κάτι που δεν το έχεις τουλάχιστον 2 φορές απλά δεν το έχεις, μην το ξεχνάς....

Γενικά στην πληροφορική κάτι που δεν το έχεις τουλάχιστον 2 φορές απλά δεν το έχεις, μην το ξεχνάς....
Πολυ βασικο αυτο που λες.
Εχω σκοπο να αγορασω , 4χ2ΤΒ δισκους, να κανω copy-paste ολα τα εργα (περιπου 1300), και αυτους τους 4 καινουργιους δισκους να τους βαλω στην αποθηκη, οποτε αν συμβει καμμια στραβη, να εχω αμεσως τα αρχεια μου...................

Ακριβο σπορ , αλλα τι να κανουμε ,που ειναι το αγαπημενο μου χομπυ?

Σε ποιον το λες, 28ΤΒ x 2...
Ωχ , καταλαβα.
Εισαι και εσυ, εραστης των σκληρων.
Επειδη μαλλον εισαι expert, ποιους λεσ να αγορασω, για αποθηκευση εργων?
WD Green η RED?
2TB η 3ΤΒ?
Eυχαριστω ...............

Όχι Green ούτε RED, αυτοί οι δίσκοι έχουν variable rotational speed για να σώζουν ενεργεία υποτίθεται.
Πάρε οτι να'ναι αλλα σε 7200 rpm.
Η Hitachi (WD) και η Seagate έχουν πολύ καλές τιμές και σε 2ΤΒ και σε 3ΤΒ όπως και η Toshiba.
Από κει και πέρα είναι θέμα budget.
Δεν νομίζω ότι αξίζουν τα λεφτά τους τα enterprise class drives.

Πολυ βασικο αυτο που λες.
Εχω σκοπο να αγορασω , 4χ2ΤΒ δισκους, να κανω copy-paste ολα τα εργα (περιπου 1300), και αυτους τους 4 καινουργιους δισκους να τους βαλω στην αποθηκη, οποτε αν συμβει καμμια στραβη, να εχω αμεσως τα αρχεια μου...................

Ακριβο σπορ , αλλα τι να κανουμε ,που ειναι το αγαπημενο μου χομπυ?

Μήπως, αφού θα μπεις στα έξοδα, να κοιτάξεις και τη λύση του NAS με Raid;

Ρώτησε δίπλα για να σου πούνε αν σου ταιριάζει η λύση