Καταλάθος διαγραφή ταινιών στο Media Center Master

Αν σβήσεις κάτι στο RAID κατά λάθος την έβαψες. Tools και τέτοια δεν πολυπαιζουν. Αν είναι σε JBOD η RAID 1 σώζεσαι. Σε κάθε περίπτωση όμως μόνο το backup είναι λύση. Το RAID δεν είναι backup.
Για αυτόματο backup 28ΤΒ θέλεις άλλα τόσα, σωστά;

Και τι συμβαίνει όταν σβήσεις κατά λάθος κάτι στο NAS με RAID;
Εγω θα ρωτησω και τους δυο σας , εαν χαλασει το NAS , τι γινεται με τους δισκους?
Τα εργα θα παραμεινουν η πρεπει να τα ξανακατεβασω?

Εξαρτάται τι εννοείς χαλάει το NAS. Υπάρχουν πολλά σενάρια. Αν είναι πρόβλημα στο filesystem συνήθως σώζεται αλλά συνήθως όχι από σένα ιδιαίτερα αν είναι RAID 5, 6.
Αν είναι standard RAID (md) και το NAS τα έπαιξε μπορείς να βάλεις τους δίσκους σε άλλο ΝΑS (επίσης standard) και συνήθως θα τους διαβάσει.
Ανάλογα με το RAID level σώζεσαι αν 1 η 2 δισκοι τα φτυσουν, δεν ειναι σπάνιο όμως από βλακεία να αλλάξει κάποιος τον λάθος δίσκο και να τα χάσει όλα.
Όπως επίσης δεν είναι σπάνιο εκεί που το NAS κάνει rebuild και είσαι σε RAID 5 να τα παίξει και άλλος δίσκος και επίσης να τα χάσεις όλα.
Το καλύτερο βεβαία είναι να μην φθάσεις εκεί και για να μην φθάσεις εκεί θέλει και λίγο γνώση και προσοχή, ιδιαίτερα με τέτοιους όγκους δεδομένων....

Φιλοι μου , εγω εννοω να χαλασει τo NAS σαν μηχανημα.
Τελος παντων , αυτο που καταλαβα ειναι , το καλλιτερο πραγμα ειναι BACK-UP

Αντε να βγουμε στη γυρα, μηπως βρω καμμια καλη προσφορα για 4 σκληρους δισκους ....................

Σου απάντησα σ'αυτο αλλά δεν με διαβάζεις.
Τεσπα λύση είναι απλή έχεις το NAS με σωστό επίπεδο RAID (6 minimum πια) και συνάμα έχεις τους δίσκους σου (USB) συνδεδεμένους στο player, τηλεόραση κλπ.