Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Απάντηση: Re: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Για κάποιους που μίλησαν για πέρασμα στη μηχανή:

Έχω χάσει φίλους δικυκλιστές και έχω αχρηστεψει ένα γόνατο κινούμενος με μηχανή στην πόλη για 15 περίπου χρόνια. Οδηγώ συντηρητικά και έχω πέσει μόλις 4-5 φορές τις περισσότερες από γλίτσα ή πάγο με ελάχιστα χιλιόμετρα και τις υπόλοιπες από μ..λακίες άλλων. Στη χώρα που τα διπλώματα δίνονται βράδυ, να παίζεις τη ζωή σου κορώνα - γράμματα στο δρόμο με τους άσχετους, τους κάφρους και τις κακοτεχνίες δεν είναι το καλύτερο στοίχημα.

Δοκίμασα για κανα-δυό μήνες πέρισυ να ξανακαβαλήσω, αλλά οι 1-2 τσιμπιές ανδρεναλίνης στην καρδιά το μήνα όταν πετάγονταν ξανθιές ή ταρίφες από το πουθενά με ...επανέφεραν στην τάξη. Αυτοκίνητο και πάλι αυτοκίνητο, παρότι είναι κάποιες φορές βασανιστικό στο μποτιλιάρισμα, θέλω να μπορώ να κλωτσήσω και μια μπάλλα με τα παιδιά μου μεθαύριο.

Όσον αφορά στα κυβικά, στην Ελλάδα έχουνε τόσο ενοχοποιηθεί τα μεγάλα κυβικά μέσω της ΑΔΙΚΗΣ φορολογίας που θεωρούνται... κοινωνική πρόκληση. Δηλαδή ο οικογενειάρχης που θέλει να πάρει ένα τρίλιτρο station wagon, ή ένα φθηνό μεγάλο SUV για να κινηθεί με ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο με τα κουτσούβελα είναι υπερβολικός; Πρέπει να ξεζουμίζουμε το 1400 των 90 αλόγων και των 2 τόνων φορτωμένο για να κινηθούμε αξιοπρεπώς; Τα πολυτελή αυτοκίνητα είναι ΗΔΗ ακριβά εκ των πραγμάτων, αυτοί που αγοράζουν πολυτελή αυτοκίνητα θα πληρώσουν ούτως ή άλλως.

Το ρίξανε όλοι στα μικρά turbo και κυκλοφορούν με το λαδομπούκαλο κάτω από το κάθισμα και καίνε τα διπλά απο τα ατμοσφαιρικά. Τι κερδίσανε σαν καταναλωτές;

Απενοχοποίηση στα κυβικά ΤΩΡΑ!
"no replacement for displacement"

'Οσον αφορά στις αυξήσεις των τιμών στα καταναλωτικά αγαθά λόγω της αύξησης της αμόλυβδης, αυτό δεν παίζει, γιατί απλά δεν θα αυξηθεί η τιμή στο καύσιμο των επαγγελματιών (πετρέλαιο) αλλά μόνο στη βενζίνη του Κακομοίρογλου.

Αν πραγματοποιηθούν οι φήμες... θα πάρουμε ντήζελ... οπότε ούτε αύξηση ούτε τέλη???
Θα πληρώνει τα "τέλη" της περιφέρειας η Αθήνα και η Σαλλονίκη?
Χλωμό...

... το εισπρακτικό του πράγματος δεν με ενοχλεί καθόλου, στο κάτω κάτω αν θές παροχές από το κράτος κάπως πρέπει να συμβάλεις και εσύ προσωπικά, αλλά πόσο έτοιμο είναι άραγε το κράτος να στο ανταποδώσει αυτό? Καλές ιδέες υπάρχουν που μπορούν να βγούν μέσα απο αυτό, όπως αναβάθμιση των ΜΜΜ, χρήση ποδηλάτου, κοινόχρηστο αυτοκίνητο... αλλά ειναι καταδικασμένες να χαθουν μέσα στην γενικότερη ανοργανωσιά που μας χαρακτηρίζει, αλλά και την άρνηση από εμας τους ίδιους τους πολίτες να αλλάξουμε επιτέλους συνήθειες. Απο ότι φαίνεται θα αρμενίζουμε στραβά για πολύ ακόμα.

Το θέμα με τις παροχές του κράτους είναι οτι στην ελληνική εκδοχή τους δεν είναι ανταποδωτικές και ισάξιες με την προσφορά.
Σχεδόν σε κάθε μορφή τους είναι είτε απλά ανεπαρκεις είτε ανύπαρκτες...

Στην προκυμένη περίπτωση, το να ζητάει το κράτος τόσα χρήματα για την επιβάρυνση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο είναι παράλογο. Απο την μία είναι σε κακό χάλι στο σύνολο του και συχνά εγκληματικά επικίνδυνο, απο την άλλη μεγάλο μέρος αυτού το έχει πουλήσει σε εργολάβους που για την κατασκευή και συντήρηση εισπράτουν τρομακτικά ποσά σε διόδια.
Η νομιμοποίηση ενός τόσο μεγάλου φόρου είτε ως τέλη κυκλοφορίας είτε ώς φορος στα καύσιμα είναι σαθρή. Και όπως καταλαβαίνει και ο τριτοετής φοιτητής οικονομικών, λανθασμένη.

Και επανερχεται το γνωστό ερώτημα με αφορμή αυτό...

Έχουμε να κάνουμε με απλά ηλίθιους ή με επικίνδυνα τσακάλια?

Και τί είναι χειρότερο?

*Μου θυμίζει το δίλημα που είχαν τα "μέλη" του Πασοκ πριν απο δυο-τρια χρόνια για τον αρχηγό τους...

Απάντηση: Re: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Έχουμε να κάνουμε με απλά ηλίθιους ή με επικίνδυνα τσακάλια?
Το ενα αποκλειει το αλλο?

Ο πρώτος μέχρι εκεί του κόβει, δεν έχει την δυνατότητα να αντιληφθεί τις συνέπειες μιας πράξης διότι είναι πιο σύνθετες απο αυτό που φαντάζεται. Διάβασε κάπου οτι το πορτοκάλι κάνει καλό, και τρώει πλέον μόνο πορτοκάλια.

Το τσακάλι, γνωρίζει οτι το μέτρο θα λεχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία αλλά επειδή θα ωφελήσει 2-3 "κουμπάρους" προχωρεί σε αυτό πάραυτα.

Σορρυ αλλα το παω λιγο πιο μακρυα.
"Καποιοι" εχωσαν εναν ηλιθιο σε ενα ποστο (μπλα μπλα μπα) που παριστανει το τσακαλι.

Η βλακεία και κουτοπονηριά πάει σύννεφο, ούτε ένα μέτρο ανάπτυξης, μας πηγαίνουν κατευθείαν για χρεωκοπία.

Εχει πολλη πλακα το ολο θεμα... μαλλον ολοι με ενα κομπιουτερακι στο χερι θα τριγυρνανε... υπολογισμοι και κοντρα υπολογισμοι... τοσο το λαδι, τοσο το ξυδι...

...τι να πρωτοθαυμασεις... τους υπολογισμους για τα σπιτια? για τους ημιυπαιθριους? για τα εισοδηματα? για τους φορους? κλιμακες, κλιμακες, κλιμακες, συν 5, πλην 3, συνδυασμους εαν και εφοσον...

μα τι ηλιθιοι... δεν πρεπει να εχει αλλους τοσο χαζους στον αιωνα τον απαντα... ηλιθιοι....

Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν.

Τόσο απλά.

Αν ήξεραν, θα είχαν αποφασίσει, και θα είχαμε ξεμπερδέψει.

Εκτός αν είναι πια τελείως μα τελείως άχρηστοι, και δεν μπορούν να δουλέψουν ούτε το excel. Πραγματικά θέλω να πιστεύω ότι ισχύει το πρώτο.

Οι έχοντες θα βάζουν τα πανάκριβα τζίπ στη σειρά χωρίς να πληρώνουν και εμείς που κάνουμε 350-400 χιλιόμετρα τη βδομάδα μόνο για να πάμε για δουλειά θα πεθάνουμε.

Μα αν αληθεύει το άρθρο της Ημερησίας, ομολογείται κυνικότατα ότι ο στόχος είναι απλά η αύξηση εσόδων...
Αντιγραφω απο το κειμενο του λινκ που μπήκε πιο πάνω (υπάρχει βεβαια ενα ξένο ερωτηματικό):
Ουσιαστικά πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ανατροπή που στόχο έχει την αύξηση εσόδων στα Κρατικά Ταμεία κατά περίπου 3,2 δισ. ευρώ σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς των κυβερνητικών στελεχών?

σε δυο εταιρίες τοποθέτησης υγραεριοκίνησης στη Θεσσαλονίκη, η μια έχει αναμονή για...το 2011 και η άλλη για το Σεπτέμβρη που έρχεται.

Αν και όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο βλέπω τους χρόνους αυτούς να πολλαπλασιάζονται!

Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για το Xsara picasso 1.8 που έχω.
Τα έβαλα κάτω και με πιθανή αύξηση 20 λεπτά στην τιμή της βενζίνης θα μπορέσω να κάνω απόσβεση σε 1,5 χρόνο (1700 το κόστος εγκατάστασης σε 24 δόσεις=71 ).

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου έχει να κάνει με την τιμή του υγραερίου και πότε θα πάρει την...ανιούσα....

Re: Απάντηση: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου έχει να κάνει με την τιμή του υγραερίου και πότε θα πάρει την...ανιούσα....

Καλά για χαζούς τους έχεις να αφήσουν τα ψάρια να ξεφύγουν έτσι εύκολα απο τα δίχτυα;

κατι αναλογο δεν εχει γινει και με το φυσικο αεριο? νομιζω θεσσαλονικη ειχανε εντονα διαμαρτυρηθει γιατι ενω περιμεναν τα νοικοκυρια να πληρωνουν αρκετα λιγοτερο σε σχεση με το πετρελαιο..βλεπανε παρομοιες χρεωσεις!!! απο εδω το φερνουν απο εκει το φερνουν...στο τελος ολες τιςς πηγες ενεργειας θα τα φερουν στα ισα...

Re: Απάντηση: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

(1700 το κόστος εγκατάστασης σε 24 δόσεις=71 ).

Για το πρωτο κανε καμμια βολτα και στη κοντινη Βουλγαρια...

Για το δευτερο δεν ξερω... θα το υπολογισουν οι επιτροπες με τα κομπιουτερακια και θα πουνε αυτες...:HTEHETH63: