Απάντηση: Re: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης
Αν πραγματοποιηθούν οι φήμες... θα πάρουμε ντήζελ... οπότε ούτε αύξηση ούτε τέλη???
Θα πληρώνει τα "τέλη" της περιφέρειας η Αθήνα και η Σαλλονίκη?
Χλωμό...
Για κάποιους που μίλησαν για πέρασμα στη μηχανή:
Έχω χάσει φίλους δικυκλιστές και έχω αχρηστεψει ένα γόνατο κινούμενος με μηχανή στην πόλη για 15 περίπου χρόνια. Οδηγώ συντηρητικά και έχω πέσει μόλις 4-5 φορές τις περισσότερες από γλίτσα ή πάγο με ελάχιστα χιλιόμετρα και τις υπόλοιπες από μ..λακίες άλλων. Στη χώρα που τα διπλώματα δίνονται βράδυ, να παίζεις τη ζωή σου κορώνα - γράμματα στο δρόμο με τους άσχετους, τους κάφρους και τις κακοτεχνίες δεν είναι το καλύτερο στοίχημα.
Δοκίμασα για κανα-δυό μήνες πέρισυ να ξανακαβαλήσω, αλλά οι 1-2 τσιμπιές ανδρεναλίνης στην καρδιά το μήνα όταν πετάγονταν ξανθιές ή ταρίφες από το πουθενά με ...επανέφεραν στην τάξη. Αυτοκίνητο και πάλι αυτοκίνητο, παρότι είναι κάποιες φορές βασανιστικό στο μποτιλιάρισμα, θέλω να μπορώ να κλωτσήσω και μια μπάλλα με τα παιδιά μου μεθαύριο.
Όσον αφορά στα κυβικά, στην Ελλάδα έχουνε τόσο ενοχοποιηθεί τα μεγάλα κυβικά μέσω της ΑΔΙΚΗΣ φορολογίας που θεωρούνται... κοινωνική πρόκληση. Δηλαδή ο οικογενειάρχης που θέλει να πάρει ένα τρίλιτρο station wagon, ή ένα φθηνό μεγάλο SUV για να κινηθεί με ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο με τα κουτσούβελα είναι υπερβολικός; Πρέπει να ξεζουμίζουμε το 1400 των 90 αλόγων και των 2 τόνων φορτωμένο για να κινηθούμε αξιοπρεπώς; Τα πολυτελή αυτοκίνητα είναι ΗΔΗ ακριβά εκ των πραγμάτων, αυτοί που αγοράζουν πολυτελή αυτοκίνητα θα πληρώσουν ούτως ή άλλως.
Το ρίξανε όλοι στα μικρά turbo και κυκλοφορούν με το λαδομπούκαλο κάτω από το κάθισμα και καίνε τα διπλά απο τα ατμοσφαιρικά. Τι κερδίσανε σαν καταναλωτές;
Απενοχοποίηση στα κυβικά ΤΩΡΑ!
"no replacement for displacement"
'Οσον αφορά στις αυξήσεις των τιμών στα καταναλωτικά αγαθά λόγω της αύξησης της αμόλυβδης, αυτό δεν παίζει, γιατί απλά δεν θα αυξηθεί η τιμή στο καύσιμο των επαγγελματιών (πετρέλαιο) αλλά μόνο στη βενζίνη του Κακομοίρογλου.
Αν πραγματοποιηθούν οι φήμες... θα πάρουμε ντήζελ... οπότε ούτε αύξηση ούτε τέλη???
Θα πληρώνει τα "τέλη" της περιφέρειας η Αθήνα και η Σαλλονίκη?
Χλωμό...