Αναρωτιέμαι γιατί εξακολουθώ να πληρώνω κοντά στο 1000άρικο(963 ευρώ για την ακρίβεια) το δίμηνο, ΟΑΕΕ....
αυτό ακριβώς το νούμερο και κάτι παραπάνω ,, δεν πληρώνω πλέον ! έπαψα να αναρωτιέμαι , αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα 22 χρόνια ένσημα και χρήμα ζεστό καθε μήνα τι ακριβως απέγινε ? η τι ακριβώς θα πάρουμε πίσω ,,
Διαβάζοντας το post σου, μπήκα από περιέργεια στον ατομικό μου λογαριασμό ασφάλισης, στο ika.gr
Εκεί μπορώ να δω τις εισφορές που έχει πάρει το ΙΚΑ για εμένα (δικές μου + εργοδοτικές) από 1/1/2002. Τα προηγούμενα χρόνια δεν εμφανίζονται.
Τα τελευταία 11 χρόνια λοιπόν, από 1/1/2002 έως και 31/12/2012 το σύνολο των εισφορών μου στο ΙΚΑ ανέρχεται στο ποσό των.....
170.000 ευρώ...... :BDGBGDB55:
Αν προσθέσω δε και τα έτη ασφάλισης πριν το 2002....... :7SFGSFG:
Πολλά λεφτά όντως, και με σχεδόν μηδενική ανταπόδοση.
Θα τα πάρεις σε εφάπαξ, μην αγχώνεσαι!
Παύση πληρωμών στον ΟΑΕΕ και εγώ εδώ και καιρό..Δε μπορώ να ανταπεξέλθω σε όλα πλέον,δυστυχώς..
Αναρωτιέμαι γιατί εξακολουθώ να πληρώνω κοντά στο 1000άρικο(963 ευρώ για την ακρίβεια) το δίμηνο, ΟΑΕΕ....
Τι σε πείραξε? Το ότι ήταν "τόσο απλή εξέταση", τα 80 , το ότι το ταμείο δεν δικαιολογεί κ ότι τα λεφτά που πλήρωσες δεν πιάσαν τόπο ή ότι υπάρχει κόσμος που δεν έχει να φάει?Εγώ ήξερα γιατί πληρώνω, ή τουλάχιστον νόμιζα ότι ήξερα, μέχρι που γράφτηκα στο κολυμβητήριο της ραφήνας και μου ζήτησαν triplex από καρδιολόγο. Πάω και γω χαρούμενος στον καρδιολόγο που είχα βάλει στους γιατρούς φυσικά με το βιβλιάριο μου. Μου κόπηκε όμως η χαρά όταν μου ζήτησε 80 ευρώ επειδή μου βάλε για ένα λεπτό δύο καλωδιάκια και πάτησε ένα κουμπί!! Φυσικά με την δικαιολογία ότι το ταμείο δεν δικαιολογεί μια τόσο απλή εξέταση!!
Με πείραξε ότι τα 800 ευρώ που δίνω κάθε δύο μήνες δεν έχουν αντίκρισμα όταν χρειαστώ κάτι από το ταμείο.
Ειχε χθες στην επκομπη του Τζημα μια πολυ ενδιαφερουσα θεματολογια για το συστημα υγειας της Σουηδιας.
Οποιος ενδιαφερεται για το ποσο απλα μπορουν να γινουν τα πραγματα ας την δει.
Εκει βεβαια πληρωνουν ολοι απο 50% και πανω φορους για να εχουν το κρατος που εχουν στησει και το οποιος τους τα δινει πισω ανταποδοτικα.
Ουτε μαυρα λεφτα, ουτε μουφα τιμολογια ουτε οι κομπινες στις οποιες εχουμε κανει σπουδη στην χωρα μας.
Η ουσία είναι ότι μόλις το αγγούρι αγγίξει το κωλαράκι μας, αρχίζει και μας ενοχλεί. Αλλά πριν ισχύει το κλασσικό: Μακρυά απ τον κώλο μας κλπ κλπ κλπ
Τι επιπτωσεις μπορουν να υπαρχουν αν δεν πληρωσει καποιος τον ΟΑΕΕ?
Εννοω στην καλυτερη και τη χειροτερη...
Ειχε χθες στην επκομπη του Τζημα μια πολυ ενδιαφερουσα θεματολογια για το συστημα υγειας της Σουηδιας.
Οποιος ενδιαφερεται για το ποσο απλα μπορουν να γινουν τα πραγματα ας την δει.
Εκει βεβαια πληρωνουν ολοι απο 50% και πανω φορους για να εχουν το κρατος που εχουν στησει και το οποιος τους τα δινει πισω ανταποδοτικα.
Ουτε μαυρα λεφτα, ουτε μουφα τιμολογια ουτε οι κομπινες στις οποιες εχουμε κανει σπουδη στην χωρα μας.
Αν είχαμε κι εδώ ανταπόδοση στα κερατιάτικα που πληρώναμε δε νομίζω να έλεγε τίποτα ο κόσμος, αλλά δυστυχώς...
Δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.