Καταρρέει εντελώς το ασφαλιστικό σύστημα απο το 2016...

Γιατί λέτε ότι να'ναι?
Αφού θα πάρουμε την εγγυημένη εθνική σύνταξη:

0euro-01.jpg

Αναρωτιέμαι γιατί εξακολουθώ να πληρώνω κοντά στο 1000άρικο(963 ευρώ για την ακρίβεια) το δίμηνο, ΟΑΕΕ....

Διαβάζοντας το post σου, μπήκα από περιέργεια στον ατομικό μου λογαριασμό ασφάλισης, στο ika.gr

Εκεί μπορώ να δω τις εισφορές που έχει πάρει το ΙΚΑ για εμένα (δικές μου + εργοδοτικές) από 1/1/2002. Τα προηγούμενα χρόνια δεν εμφανίζονται.

Τα τελευταία 11 χρόνια λοιπόν, από 1/1/2002 έως και 31/12/2012 το σύνολο των εισφορών μου στο ΙΚΑ ανέρχεται στο ποσό των.....

170.000 ευρώ...... :BDGBGDB55:

Αν προσθέσω δε και τα έτη ασφάλισης πριν το 2002....... :7SFGSFG:

Πολλά λεφτά όντως, και με σχεδόν μηδενική ανταπόδοση.

Απάντηση: Re: Καταρρέει εντελώς το ασφαλιστικό σύστημα απο το 2016...

αυτό ακριβώς το νούμερο και κάτι παραπάνω ,, δεν πληρώνω πλέον ! έπαψα να αναρωτιέμαι , αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα 22 χρόνια ένσημα και χρήμα ζεστό καθε μήνα τι ακριβως απέγινε ? η τι ακριβώς θα πάρουμε πίσω ,,

Ενα "απο" ξεχασες.

Διαβάζοντας το post σου, μπήκα από περιέργεια στον ατομικό μου λογαριασμό ασφάλισης, στο ika.gr

Εκεί μπορώ να δω τις εισφορές που έχει πάρει το ΙΚΑ για εμένα (δικές μου + εργοδοτικές) από 1/1/2002. Τα προηγούμενα χρόνια δεν εμφανίζονται.

Τα τελευταία 11 χρόνια λοιπόν, από 1/1/2002 έως και 31/12/2012 το σύνολο των εισφορών μου στο ΙΚΑ ανέρχεται στο ποσό των.....

170.000 ευρώ...... :BDGBGDB55:

Αν προσθέσω δε και τα έτη ασφάλισης πριν το 2002....... :7SFGSFG:

Πολλά λεφτά όντως, και με σχεδόν μηδενική ανταπόδοση.

Θα τα πάρεις σε εφάπαξ, μην αγχώνεσαι!

Φιλαράκι έφαγε φυλάκιση .. και τον ψάχνουν θεωριτικά οι μπάτσοι ,,, για τον ΟΑΕΕ ασφαλώς ασφαλώς ... και επίσης μάλλον χάνει και το σπίτι του !

Αναρωτιέμαι γιατί εξακολουθώ να πληρώνω κοντά στο 1000άρικο(963 ευρώ για την ακρίβεια) το δίμηνο, ΟΑΕΕ....

Εγώ ήξερα γιατί πληρώνω, ή τουλάχιστον νόμιζα ότι ήξερα, μέχρι που γράφτηκα στο κολυμβητήριο της ραφήνας και μου ζήτησαν triplex από καρδιολόγο. Πάω και γω χαρούμενος στον καρδιολόγο που είχα βάλει στους γιατρούς φυσικά με το βιβλιάριο μου. Μου κόπηκε όμως η χαρά όταν μου ζήτησε 80 ευρώ επειδή μου βάλε για ένα λεπτό δύο καλωδιάκια και πάτησε ένα κουμπί!! Φυσικά με την δικαιολογία ότι το ταμείο δεν δικαιολογεί μια τόσο απλή εξέταση!!

Εγώ ήξερα γιατί πληρώνω, ή τουλάχιστον νόμιζα ότι ήξερα, μέχρι που γράφτηκα στο κολυμβητήριο της ραφήνας και μου ζήτησαν triplex από καρδιολόγο. Πάω και γω χαρούμενος στον καρδιολόγο που είχα βάλει στους γιατρούς φυσικά με το βιβλιάριο μου. Μου κόπηκε όμως η χαρά όταν μου ζήτησε 80 ευρώ επειδή μου βάλε για ένα λεπτό δύο καλωδιάκια και πάτησε ένα κουμπί!! Φυσικά με την δικαιολογία ότι το ταμείο δεν δικαιολογεί μια τόσο απλή εξέταση!!
Τι σε πείραξε? Το ότι ήταν "τόσο απλή εξέταση", τα 80 , το ότι το ταμείο δεν δικαιολογεί κ ότι τα λεφτά που πλήρωσες δεν πιάσαν τόπο ή ότι υπάρχει κόσμος που δεν έχει να φάει?

Αν και δεν κατάλαβα την ουσία της ερώτησης, θα σου απαντήσω. Με πείραξε ότι τα 800 ευρώ που δίνω κάθε δύο μήνες δεν έχουν αντίκρισμα όταν χρειαστώ κάτι από το ταμείο.

Η ουσία είναι ότι μόλις το αγγούρι αγγίξει το κωλαράκι μας, αρχίζει και μας ενοχλεί. Αλλά πριν ισχύει το κλασσικό: Μακρυά απ τον κώλο μας κλπ κλπ κλπ

Με πείραξε ότι τα 800 ευρώ που δίνω κάθε δύο μήνες δεν έχουν αντίκρισμα όταν χρειαστώ κάτι από το ταμείο.

Ειχε χθες στην επκομπη του Τζημα μια πολυ ενδιαφερουσα θεματολογια για το συστημα υγειας της Σουηδιας.

Οποιος ενδιαφερεται για το ποσο απλα μπορουν να γινουν τα πραγματα ας την δει.

Εκει βεβαια πληρωνουν ολοι απο 50% και πανω φορους για να εχουν το κρατος που εχουν στησει και το οποιος τους τα δινει πισω ανταποδοτικα.

Ουτε μαυρα λεφτα, ουτε μουφα τιμολογια ουτε οι κομπινες στις οποιες εχουμε κανει σπουδη στην χωρα μας.

Ειχε χθες στην επκομπη του Τζημα μια πολυ ενδιαφερουσα θεματολογια για το συστημα υγειας της Σουηδιας.

Εκει βεβαια πληρωνουν ολοι απο 50% και πανω φορους για να εχουν το κρατος που εχουν στησει και το οποιος τους τα δινει πισω ανταποδοτικα.

Ουτε μαυρα λεφτα, ουτε μουφα τιμολογια ουτε οι κομπινες στις οποιες εχουμε κανει σπουδη στην χωρα μας.

Αν είχαμε κι εδώ ανταπόδοση στα κερατιάτικα που πληρώναμε δε νομίζω να έλεγε τίποτα ο κόσμος, αλλά δυστυχώς...
Δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής...

Φίλη η οποία δεν χρωστάει ούτε σεντς στον ΟΑΕΕ γένησε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Λόγω προβλήματος στο αίμα της έπρεπε να καθήσει μέσα για 15 ημέρες.

Το ταμείο της δικαιολόγησε τις 4 ημέρες. Τις υπόλοιπες 11 τις πλήρωσε προς 110 ευρώ την ημέρα!

Πλέον η φίλη μου αυτή σκοπεύει να μπει στο κλαμπ των "δεν πληρώνω του ΟΑΕΕ".

Re: Απάντηση: Καταρρέει εντελώς το ασφαλιστικό σύστημα απο το 2016...

Η ουσία είναι ότι μόλις το αγγούρι αγγίξει το κωλαράκι μας, αρχίζει και μας ενοχλεί. Αλλά πριν ισχύει το κλασσικό: Μακρυά απ τον κώλο μας κλπ κλπ κλπ

Μήτσο μου το παράκανες...Εδώ και μέρες σβήνουμε μηνύματα σου τέτοιου
ποιητικού οίστρου.

Υπάρχουν όρια και τα ξεπέρασες με την ανοχή μας.

10 μέρες διακοπές.

Τι επιπτωσεις μπορουν να υπαρχουν αν δεν πληρωσει καποιος τον ΟΑΕΕ?

Εννοω στην καλυτερη και τη χειροτερη...

Παλαιότερα δεν σου θεωρούσαν από την Εφορία- τουλάχιστον στην περίπτωση μου που γνωρίζω- μπλόκ παροχής υπηρεσιών
αν δεν πήγαινες χαρτί από το τότε ΤΕΒΕ πως δεν χρωστάς ούτε ένα ευρώ.
Τώρα έχει καταργηθεί η θεώρηση οπότε ( μάλλον) έχει αποδεσμευτεί η μια ενέργεια από την άλλη..

Λογικά τα αφήνεις και μαζεύονται και κάνεις ρύθμιση για 48 δόσεις.

Αν αντέχεις να κοιμάσαι ήσυχος!

Αν είχαμε κι εδώ ανταπόδοση στα κερατιάτικα που πληρώναμε δε νομίζω να έλεγε τίποτα ο κόσμος, αλλά δυστυχώς...
Δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής...

Παρακολουθώντας την εκπομπή του Τζήμα να προσθέσω στα παραπάνω.

Κόστος νοσηλείας 8 /ημέρα, εξέταση 30 (έως 6 εξετάσεις το χρόνο, μετά τσάμπα), φάρμακα που αποφασίζει ο φαρμακοποιός ανεξαρτήτως συνταγής (επιλέγει το φθηνότερο αντίστοιχο γενόσημο - και πάλι πληρώνουν μέχρι 200 το χρόνο).
Λέει επίσης ότι το φακελάκι δεν μπορεί να γίνει κατανοητό σαν έννοια απο γιατρό και άρρωστο (ναι καλά... θα δώσεις σε γιατρό φακελάκι με χρήμα και θα ρωτήσει τι είναι αυτό...) ενώ οι εισφορές μας στην Ελλάδα πλέον έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα της Σουηδίας. Για αυτό άλλωστε έχουμε και πλεόνασμα :ADFADF1::BDGBGDB55:

+++
το θέμα υγεία (όπως και παιδεία) είναι αδιαπραγμάτευτα imo. δε νοείται να μπουν σε πρόγραμμα διαχείρισης.
Απλά εξυπηρετείς τον πολίτη με τον καλύτερο τρόπο εντελώς τσάμπα. Το πως είναι θέμα που πρέπει να λυθεί απο τους αρμόδιους.
Χίλιες φορές να πτωχεύαμε λόγω δαπανών σε υγεία και παιδεία, παρά λόγω τραπεζών και κλεψιάς και σπατάλης στο δημόσιο.

Last edited: