Κατασκευές από παλέτες

Να ρωτησω και εγω κατι σαν ασχετος που ειμαι: απο τις φωτο που ειδα, αναρωτιεμαι πως γινεται να μην ανοιγουν τα ποδια του καβαλετου με το βαρος, υπαρχει καποια αλυσιδα ας πουμε αναμεσα?

Η αρχή λειτουργίας είναι να ανοίγουν τα πόδα του καβαλέτου μέχρι να σφίξει στο επάνω μέρος το αντικείμενο που έχεις πιάσει στις δαγκάνες.
Εάν οι δαγκάνες ήταν κατά κάποιο τρόπο "ανάποδα" όσο περισσότερο θα πίεζες το αντικείμενο προς τα κάτω ...τόσο περισσότερο θα έσφιγγαν και οι δαγκάνες.
Υποθέτω ....

Last edited:
Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

Να ρωτησω και εγω κατι σαν ασχετος που ειμαι: απο τις φωτο που ειδα, αναρωτιεμαι πως γινεται να μην ανοιγουν τα ποδια του καβαλετου με το βαρος, υπαρχει καποια αλυσιδα ας πουμε αναμεσα?

Σωστά παρατήρησες, λείπει το κορδόνι στη βάση για να συγκρατεί τα πόδια

Παναγιώτης, Ασπρόπυργος

τελικά δεν χρειάζεται καν κορδόνι-αλυσίδα. Πατάει σταθερά με +100 κιλά πάνω. Δεω ανοίγουν τα πόδια.

Re: Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

τελικά δεν χρειάζεται καν κορδόνι-αλυσίδα. Πατάει σταθερά με +100 κιλά πάνω. Δεω ανοίγουν τα πόδια.

Παταει σταθερα με 100 κιλα βαρους πανω. Αλλα θα παταει το ιδιο σταθερα εαν αρχιζεις να μαστορευεις και να πιλατευεις αυτο το βαρος των 100 κιλων? :))

Eκτος και αν εχεις μονιμα επανω τα σανιδακια που βλεπω στη φωτο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

Παταει σταθερα με 100 κιλα βαρους πανω. Αλλα θα παταει το ιδιο σταθερα εαν αρχιζεις να μαστορευεις και να πιλατευεις αυτο το βαρος των 100 κιλων? :))

Eκτος και αν εχεις μονιμα επανω τα σανιδακια που βλεπω στη φωτο.

Το πάνω σανίδι και μόνιμα να μέινει δεν προσφέρει καμία κόντρα. Δεν έχω μαστορέψει πάνω του αλλά μόνο βάρος.

Μια απλή και πρακτική κατασκευή με έναν τάκο της παλέτας

IMG_20150521_192844.jpg

Κραταει το μπουκαλι της κολλας αναποδα για να εχεις παντα κολλα στο στομιο και να μην πρεπει καθε φορα να κανεις το εκνευριστικο χτυπημα να τσουλησει μπροστα.

Κραταει το μπουκαλι της κολλας αναποδα για να εχεις παντα κολλα στο στομιο και να μην πρεπει καθε φορα να κανεις το εκνευριστικο χτυπημα να τσουλησει μπροστα.

ναι ο τακος της παλετας τι κανει ;δηλ εαν ηταν απλα αναποδα πανω στον παγκο ποια η διαφορα ;

Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινω το ερωτημα. Το μπουκαλι της κολλας συνηθως εχει ενα μακρυ στομιο για να φτανει σε στενα μερη, εαν κανεις μια τρυπα αρκετα μεγαλη για να χωραει στον παγκο σου ειναι το ιδιο πραγμα, απλα δεν θα ειναι φορητο οπως αυτο εδω. Στο κομματι ξυλου που βλεπεις του εχουν κανει τρυπα.

Στο κομματι ξυλου που βλεπεις του εχουν κανει τρυπα.

παναγιωτη τωρα καταλαβα η τρυπα ειναι η λεξη κλειδι !!

Update στο καβαλέτο, τσέρκι για το άνοιγμα των ποδιών και προσθήκη μεγαλύτερης επιφάνειας. (δεν είναι τελειωμένη)

IMG_20150522_194146.jpg

Re: Απάντηση: Κατασκευές από παλέτες

Update στο καβαλέτο, τσέρκι για το άνοιγμα των ποδιών και προσθήκη μεγαλύτερης επιφάνειας. (δεν είναι τελειωμένη)

View attachment 115901

Ακριβώς η προσθήκη που σκεφτόμουν...το πλάτωμα στο πάνω μερος του καβαλετου...

Τα καβαλετα πρεπει να ςιναι συνηθως χαμηλα, χαμηλοτερα απο το παγκο εργασιας ?

Στο ίδιο ύψος θα έλεγα Νεκτάριε, έτσι ώστε αν έχει ένα μακρύ επεξεργαζόμενο τεμάχιο, να μην λυγίζει και σου δημιουργεί προβλήματα!

Ναι στο ίδιο ύψος το έχω κάνει και εγώ ή μάλλον ένα ελάχιστο χαμηλότερο.

Δεν μπορεί να γίνει πατέντα ώστε να είναι ρυθμιζόμενο ή έστω, μικρορυθμιζομενο? Πως είναι τα πλαστικά πόδια που βάζουμε στα ντουλαπια της κουζίνας ή σε ξύλινες ντουλάπες? Που βιδωνουν ξεβιδωνουν και ψιλοφερνεις το υψος