Mr_Kenzo
AVClub Addicted Member
- 30 May 2015
- 2,034
Γεια και απο μενα σε ολη την παρεα.
Διαβασα τυχαια το θεμα με τις κατασκευες απο παλετες και μια που στη δουλεια μου εχω εκατονταδες παλετες ( δουλευω σε αγροτικο συν/σμο), λεω να κανω μια κατασκευη στον κηπο μου και να τον αξιοποιησω.
Εχω λοιπον εναν κηπο που το μισο ειναι μπετον και θελω σ εκεινο το σημειο να κανω πατωμα απο σανιδια παλετων.
Ειδα καπου φωτο που κατω εχουν καδρονια απο παλετες και απο πανω εχουν στρωσει σανιδια που εχουν τριφθει με φοβερο αποτελεσμα.
Οι αποριες μου ειναι οι εξης :
θα πρεπει φυσικα να το περασω με βερνικι νερου γιατι θα ειναι εκτεθειμενο στη βροχη, αλλα θα πρεπει να περασω και ολα τα καδρονια απο κατω ? τι βερνικι να βαλω και με τι γυαλοχαρτο τα τριβω ? ( εχω παλμικο τριβειο).
Τα σανιδια πρεπει να βαφουν και απο τις δυο μεριες με το βερνικι ?
Οι τρυπες απο τα καρφια που θα βγουν θα στοκαριστουν ?
Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις, αλλα ειναι η πρωτη φορα που κανω τετοια κατασκευη.
Αν και δεν ειμαι ασχετος με κατασκευες ( σιδεροκατασκευες και ξυλοκατασκευες), αλλα τετοια κατασκευη και μαλιστα να ειναι εκτεθειμενη στη βροχη δεν εχω κανει ποτε.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Φίλε foritis καλώς ήρθες και απο μένα . Πρέπει να βαφτεί όλη η ξυλεια και καλο ειναι να βαφτεί με βερνικι που να περιέχει και κερί . Τις τρύπες απο τα καρφιά μπορείς να τις στοκαρεις (υπάρχουν ξυλοστοκοι σε διάφορους χρωματισμους) ή να χρησιμοποιησεις τις τρύπες για τις βιδες που θα ενώσεις τις ταβλες με τα δοκάρια με τον κατάλληλο υπολογισμό .
Για το τριψιμο με γυαλοχαρτα 120-180 ειναι εντάξει . Με το παλμικο το βρίσκω άθλο να γίνει τόσο μεγάλη επιφάνεια .
Να αφήσεις κενό μεταξύ των σανίδων τουλάχιστον 3-4 χιλιοστά . Αυτά για αρχή και ότι άλλο χρειαστείς , εδω είμαστε...