Κατασκευές από παλέτες

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για τις ιδέες. Κάποια τα έχω εφαρμόσει, αλλά τα περισσότερα όχι. Οι πινέζες είναι μια ωραία και εύκολη λύση που παίζει και σε πολλά χρώματα. Σε ένα μεγαλύτερο που είχα φτιάξει πριν κάποιους μήνες είχα βάλει μεγάλες μεταλλικές πινέζες. Την περίπτωση των βιδων με παξιμάδια στην πρόσοψη δεν την είχα σκεφτεί, θα το κάνω σε κάποιο επόμενο.
Η κρέμαση δεν είναι από τον μηχανισμό, έχω βάλει από πίσω ένα οδοντωτό λαμάκι από αυτά που βάζουν στις κορνίζες. Μόνο σε κάποιο πολύ ελαφρύ θα εμπιστευόμουν την κρέμαση από τον μηχανισμό, όχι ότι δεν είναι γενικά ανθεκτική, εγώ τη φοβάμαι.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

Πολυ ωραιο το σχεδιο της κρεμαστρας Σταυρο, βαλε και φωτο μετα το φινιρισμα.

Απαντω λιγο καθυστερημενα. Χωρις απροοπτα με των καιρο λογικα αυτη την εβδομαδα θα ειναι ετοιμη, φωτο θα βγαλω χωρις να την βαψω γιατι ο γειτονας θελει να την βαψει αυτος.

Λοιπον οριμασε ο χρονος παρουσιασης του "παγκακίου" απο παλλετες.
Χρησιμοποιηθηκαν 2 παλλετες μια ολοκληρη με μονη επεξεργασια τριψιμο μεχρι 320 και πλανισμα καποια σημεια, και τα ξυλα απο μια "φαρδύταβλη" 114 Χ 114 για τα ποδια.
Εφαρμοστηκαν 2 τεχνικες μια αμερικανικη απο το Τεννεσί, η "ταπες των βαρελιων" και μια γιαπωνεζικη στην συνδεσμολογια, η γνωστη απο τον Weather και αναφερωμενη απο τον Χιωτη "σουτοκάνο σουροτιρι", καθως δεν με ενδιεφερε να φαινονται αφου ηθελα να δειχνει παλλετα.

Περαστηκαν 2 χερια εμποτισμου "καστανια" και 2 χερια βερνικι επικαλυψης σκαφων (σε καποια σημεια μονο "οπου βλεπει η πεθερα").
Στα ποδια, βιδωθηκαν γωνιες στην κατω μερια για να μην παταει το ξυλο στο βρεγμενο αλλα και για να δεσει καλυτερα.
Χρησιμοποιηθηκαν αρκετα "οπτικα τρυκ" για να δειχνουν στο "απειρο ματι" ομοιομορφα, καθως οι παλλετοταβλες εχουν την ταση να στρεβλωνουν αλλα και να μην ειναι απολυτα τετραγωνισμενες ή να εχουν στραβοπλανιστει αρχικα.
Εχει γινει λαθος εφαρμογη των μπροστινων ποδιων (το μαρυτερο σημειο ταβλα πλευρας + σοκορο ταβλας εμπρος) καθως αν εμπαινε κανονικα δεν "ορθογωνιαζε" με τιποτα.

Οι φωτογραφιες το αδικουν (classic δικαιολογια), αλλα................................

απολαυστε τωρα "το απαύγασμα της αισθητικής τελειότητας" σε φωτορομάντζο.

DSCN1676 (Medium).JPG
DSCN1688 (Small).JPG
DSCN1722 (Small).jpg
DSCN1723 (Small).jpg
DSCN1724 (Small).jpg
DSCN1725 (Small).JPG
DSCN1726 (Small).JPG
DSCN1727 (Small).JPG
DSCN1728 (Small).JPG
DSCN1736 (Small).JPG
DSCN1737 (Small).JPG

Πολύ ωραίο παγκάκι κήπου. Και πολύ γεροδεμένο δείχνει. :a0210:
Τις ταύλες της πλάτης και - κυρίως - του καθίσματος γιατί τίς έβαλες εσωτερικά;

Η πλατη και το καθισμα ειναι αυτουσια ολοκρηρη παλλετα κομμενη στα 2 (1η φωτο).
Για να βγουν οι ταβλες επανω στα ακρα, επρεπε να ξεκαρφωθει οι ταβλες του καθισματος και να ξαναβιδωθουν,
ωστε να "πετανε πιο εξω απο την βαση και να αφησουν περιθωριο να μπουν "χωνευτα" τα πλαινα και τα ποδια απο κατω.
Ειμαι σιγουρος οτι εκτος απο τον εξτρα κοπο, θα ειχα και απωλειες απο σπασιματα και οι υπολοιπες παλλετες που εχω, ειναι, ειτε με πιο φαρδιες, ειτε με πιο στενες ταυλες.

Η πλατη και το καθισμα ειναι αυτουσια ολοκρηρη παλλετα κομμενη στα 2 (1η φωτο).
Για να βγουν οι ταβλες επανω στα ακρα, επρεπε να ξεκαρφωθει οι ταβλες του καθισματος και να ξαναβιδωθουν,
ωστε να "πετανε πιο εξω απο την βαση και να αφησουν περιθωριο να μπουν "χωνευτα" τα πλαινα και τα ποδια απο κατω.
Ειμαι σιγουρος οτι εκτος απο τον εξτρα κοπο, θα ειχα και απωλειες απο σπασιματα και οι υπολοιπες παλλετες που εχω, ειναι, ειτε με πιο φαρδιες, ειτε με πιο στενες ταυλες.

Α, κατάλαβα... :a0210:

Mπραβο Δημητρη, πολυ ομορφο, περιποιημενο και στιβαρο το αποτελεσμα!

Βλεπω οτι περα απο την γιαπωνεζικη συνδεσμολογια εχεις χρησιμοποιησει τεχνικες του Ικτινου και Καλλικρατη :))

Χα, χα, χα. Απιστευτος εισαι Μιχαλη (και αρκετα διαβασμενος).
Το ονομα που εδωσες στην τεχνικη ουτε μια στο εκατομυριο θα περναγε απο το μυαλο μου. Και να σκεφτεις οτι το ξερω και καποτε κοιταγα στο Nashville του Tennessee που ειχα επισκευτει πριν παααρα πολλα χρονια στο 1:1 (νομιζω) αντιγραφο που εχουν φτιαξει εκει, αν εχουν πετυχει τις οφθαλμαπατες.

Ευχαριστω παιδια, ηταν εκτος απο κατασκευη και ασκηση ηρεμιας του πνευματος.
Βεβαια πηρα τα πρωτα ευσημα οταν κατασκευαζοταν, απο την ανηψια μου που μου ζητησε να της το χαρισω, και την μητερα μου που με ρωτησε απο που το αγορασα.

Χα, χα, χα. Απιστευτος εισαι Μιχαλη (και αρκετα διαβασμενος).
Το ονομα που εδωσες στην τεχνικη ουτε μια στο εκατομυριο θα περναγε απο το μυαλο μου. Και να σκεφτεις οτι το ξερω και καποτε κοιταγα στο Nashville του Tennessee που ειχα επισκευτει πριν παααρα πολλα χρονια στο 1:1 (νομιζω) αντιγραφο που εχουν φτιαξει εκει, αν εχουν πετυχει τις οφθαλμαπατες.

Ευχαριστω παιδια, ηταν εκτος απο κατασκευη και ασκηση ηρεμιας του πνευματος.
Βεβαια πηρα τα πρωτα ευσημα οταν κατασκευαζοταν, απο την ανηψια μου που μου ζητησε να της το χαρισω, και την μητερα μου που με ρωτησε απο που το αγορασα.
Συγχαρητηρια!
Το καλο πραγμα αργει να γινει, ειδικα αν εχει και προδιαγραφες...ανταρκτικης! :a0210:

Τι ευχάριστη έκπληξη Δημήτρη. Μπράβο για την κατασκευή και την περιγραφή. Άριστος.

Ευχαριστω, ολοι εσεις δινετε ωθηση ωστε να υλοποιουνται οι ιδεες και να μην μενουν στο "χαρτι".