Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ξεκίνησε το μεγάλο project κατασκευής επίπλων σε βιομηχανικό στυλ...ετοιμοι οι 2 πρωτοι σκελετοί...και αρκετές από τις επιφάνειες(από μαδερι πλανισμενο)...Ακολουθούν οι επόμενοι σκελετοι, πολύ τρίψιμο,βάψιμο και μονταρισμα
afbb4b1f1689242ff2fb1a3a644a7dbb.jpg
b0403c9447748e15dd8c9516a1c34bfe.jpg
d70b37bfd5d71f6e5d469227edf6266b.jpg
Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Pigeon Post

Αν σου πω οτι σε σκεφτηκα προχτες που ειδα ενα απιστευτο παγκακι απο στρατζαριστη 5αρα (μαλλον) λαμαρινα και φετες απο κορμο δενδρου. Πρεπει να το βγαλω μια φωτο ρε γμτ.

Αν σου πω οτι σε σκεφτηκα προχτες που ειδα ενα απιστευτο παγκακι απο στρατζαριστη 5αρα (μαλλον) λαμαρινα και φετες απο κορμο δενδρου. Πρεπει να το βγαλω μια φωτο ρε γμτ.
Χαχαχαχα...θα άξιζε σιγουρα

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ετοιμες καινοι δυο τελευταιες προμελετημενες κατασκευες.
Μινι συνθεση τοιχου και μικρο τροχηλατο τραπεζακι και υποστηριξη της poang.

Τωρα εχω αρκετα ρεταλια για κατασκευουλες. Να δω τι θα βγαλω, εν καιρω ομως...

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μπράβο Νεκτάριε καλύτερα καί από τά έτοιμα :a0210:

Μιά ερώτηση τά ράφια μέ τί τρόπο τά στήριξες ? δέν είδα βίδες από έξω ούτε φεράμια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μπράβο Νεκτάριε καλύτερα καί από τά έτοιμα :a0210:

Μιά ερώτηση τά ράφια μέ τί τρόπο τά στήριξες ? δέν είδα βίδες από έξω ούτε φεράμια

Ολα ειναι στερεωμενα με βιδες! Απλα στα περισσοτερα δεν φαινονται εκει που ειναι. Τα τρια μεγαλα οριζοντια κομματια εχουν επισης βιδες που φανονται απο πλαγια, αλλα δεν με πολυ νοιαζει. Τα ραφακια ενδιαμεσα εχουν βασουλες και πατανε απλα πανω, οποτε και βγαινουν αν θελησω.

Ξεκίνησε το μεγάλο project κατασκευής επίπλων σε βιομηχανικό στυλ...ετοιμοι οι 2 πρωτοι σκελετοί...και αρκετές από τις επιφάνειες(από μαδερι πλανισμενο)...Ακολουθούν οι επόμενοι σκελετοι, πολύ τρίψιμο,βάψιμο και μονταρισμα
afbb4b1f1689242ff2fb1a3a644a7dbb.jpg
b0403c9447748e15dd8c9516a1c34bfe.jpg
d70b37bfd5d71f6e5d469227edf6266b.jpg

Έτοιμα τα πρώτα 2 γραφεία καθώς και το έπιπλο της tv...πολύ τρίψιμο στα μαδερια....κόλλημα με pocket holes μεταξύ τους.Περασμα από πάνω με βερνικι πολυουρεθάνης(3 χέρια)...Ακολουθούν τραπεζαρια,παγκάκι,τραπεζάκι σαλονιού και 2 κομοδίνα.Ολα στο ίδιο ύφος(βιομηχανικό)!
a95882e8fc12aecb29295c49a9333441.jpg
7fb7c082de7b4408dae47e3f1196dca7.jpg
286269036e83774b7b797ab5a2650845.jpg

Έτοιμα τα πρώτα 2 γραφεία καθώς και το έπιπλο της tv...πολύ τρίψιμο στα μαδερια....κόλλημα με pocket holes μεταξύ τους.Περασμα από πάνω με βερνικι πολυουρεθάνης(3 χέρια)...Ακολουθούν τραπεζαρια,παγκάκι,τραπεζάκι σαλονιού και 2 κομοδίνα.Ολα στο ίδιο ύφος(βιομηχανικό)!

Μπράβο πολύ στιβαρές κατασκευές.

Πρώτη φορά συρτάρια....

OSB 12mm απλά καρφωτο.
Κατά την συναρμολογηση έγιναν αρκετά λάθη και το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι τέλειο αλλά για συρταριερες εργαστηρίου είναι μια χαρά.
Μπροστά θα μπει μελαμινη.

Οι διαστάσεις του κουτιού είναι 60*40 εξωτερικά.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Μιά χαρά είναι Αντώνη,αλλά μέ τό Osb θά "τρώς" τά χέρια σου απο τίς σκλήθρες πού έχει.
Επίσης τό επάνω ξύλο τής βάσης θά έπρεπε τα δύο κάθετα πλαινά του να ήταν μέσα καί όχι έξω και γιά λόγους καλύτερου δεσίματος,αλλά καί οπτικότητας.
Νά υποθέσω έβαλες καί ξυλόκολλα.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αντώνη να έχεις στο νου σου ότι η μεγάλη διάσταση στα ξύλα μπαίνει από την έξω μεριά και η μικρή από την μέσα, έτσι δεν θα μπερδευτείς ξανά.

χωρίς κόλλα ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα μακροημέρευσης στα συρτάρια.

Ο συνδυασμός osb και μελαμίνης, στοιχίζει φτηνότερα από το κόντρα πλακέ?

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αντώνη να έχεις στο νου σου ότι η μεγάλη διάσταση στα ξύλα μπαίνει από την έξω μεριά και η μικρή από την μέσα, έτσι δεν θα μπερδευτείς ξανά.

Για διευκρηνισε το λιγο αυτο.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μιά χαρά είναι Αντώνη,αλλά μέ τό Osb θά "τρώς" τά χέρια σου απο τίς σκλήθρες πού έχει.
Επίσης τό επάνω ξύλο τής βάσης θά έπρεπε τα δύο κάθετα πλαινά του να ήταν μέσα καί όχι έξω και γιά λόγους καλύτερου δεσίματος,αλλά καί οπτικότητας.
Νά υποθέσω έβαλες καί ξυλόκολλα.
Ευχαριστώ Δημήτρη.
Το γνωρίζω αυτό τώρα, αλλά όχι όταν σχεδίασα τα κουτιά

Ούτε εγώ το κατάλαβα αυτό. Εξήγησε το με περισσότερα λόγια πλιζ
Αντώνη καλογεμιστα τα συρτάρια σου.
Ευχαριστώ παππουμ

Στάλθηκε από το SM-T810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mπραβο Αντωνη, πολυ χρησιμη η συρταριερα!
Για τα ξυλα δεν νομιζω να παιζει ρολο το πως θα μπουν, οπως βολευει καλυτερα.

Στην συγκεκριμενη ομως περιπτωση (μονο βελονακι/χωρις κολλα) θα βοηθουσε τα μικρα ξυλα να ηταν εσωτερικα ωστε να υπαρχει καλυτερη αντοχη στις συνδεσεις, στο τραβηγμα.
Αν ξεκολλησουν μπορεις να βαλεις κολλα ειτε να βιδωσεις εσωτερικες γωνιες.

Mπραβο Αντωνη, πολυ χρησιμη η συρταριερα!

Στην συγκεκριμενη ομως περιπτωση (μονο βελονακι/χωρις κολλα) θα βοηθουσε τα μικρα ξυλα να ηταν εσωτερικα ωστε να υπαρχει καλυτερη αντοχη στις συνδεσεις, στο τραβηγμα.
Αν ξεκολλησουν μπορεις να βαλεις κολλα ειτε να βιδωσεις εσωτερικες γωνιες.
Κανονικά έπρεπε να βάλω κόλλα αλλά ήθελα να τεσταρω την αντοχή του σκέτο. Αν ξεκολλήσει θα φτιάξω αλλά με κόλλα.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

.

Έχω την εντύπωση ότι το 12αρι osb είναι πολύ φθηνότερο από μελαμινη.
Για το osb 1τμ πλήρωσα 6,5 όταν η μελαμινη έχει 11 /τμ και κόντρα πλακέ 10χιλ μουρικη, 17 /τμ

Παίζει ρόλο στό κάθετο βάρος τής μηχανικής αντοχής τής κατασκευής,άν τά κάθετα πλαινά είναι εσωτερικά ώς πρός τά επάνω καί κάτω οριζόντια μέ τό συνολικό βάρος τής κατασκευής πού υπάρχουν μεγάλα φορτία η κατασκευή είναι πιό δεμένη,άν είναι τα πλαινά εξωτερικά ώς πρός τά οριζόντια επάνω-κάτω ξύλα,τότε σέ μεγάλη καταπόνηση μπορεί η κατασκευή νά παραμορφωθεί.