Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Respect ! εξαιρετικη δουλεια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κλειστο με 'κουρτινακια'. Ετσι εχω κανει εγω σε μερικες παρομοιες κατασκευες. Εχω κλεισει το μπροστινο μερος με μουσαμα πιασμενο στο πανω μερος με πινεζες.

Κουρτινακια ε.. λες να του αλλαξω στυλακι.. :silly: :D

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Eχουμε μπολικα καρφωτικα αλλα αυτες οι πινεζες δεν ειναι οτι κι οτι... ειναι Bosch επαγγελματικες :))

με ΜΠΛΕ κεφαλη ;:drummer:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τις μέσα, μεγάλες τάβλες τις πέρασα δύο χέρια βερνίκι εμποτισμού και το πλαίσιο 4 χέρια για αντίθεση:

View attachment 115951

View attachment 115952

Για να μην είναι κοφτερές οι ακμές από τα πόδια, τις έκοψα σε 45 μοίρες με την πλάνη

View attachment 115954

Ήθελα αφ' ενός το τραπέζι να είναι σταθερό και αφ' εταίρου να μη χρησιμοποιήσω βίδες. Έτσι επέλεξα να ενώσω τα πόδια με τα πλαϊνές τάβλες με μόρσα..
Οπότε έβαζα κάθετα στο sledge τα καδρόνια, τα στερέωνα με σφιχτήρα και έφτιαχνα τη μόρσα.. Δυστυχώς δε κράτησα φωτό από αυτό το βήμα..

Κατέληξα λοιπόν στο εξής:

View attachment 115953

Και το τελικό αποτέλεσμα λουστραρισμένο

View attachment 115959

View attachment 115960

View attachment 115961

Οι μοναδικές βίδες που αναγκαστικά χρησιμοποίησα (8 στο σύνολο), ήταν για να στερεώσω το πάνω μέρος με το σκελετό..

τελειο ,μπραβο !!

Προς στο τέλος η νησίδα για την κουζίνα.
Αργότερα θα βάλω και αναδιπλούμενη προέκταση για κέρδος χώρου.
b035b1d31f2e96c576b2d760e6110b79.jpg

Τις μέσα, μεγάλες τάβλες τις πέρασα δύο χέρια βερνίκι εμποτισμού και το πλαίσιο 4 χέρια για αντίθεση:

View attachment 115951

View attachment 115952

Για να μην είναι κοφτερές οι ακμές από τα πόδια, τις έκοψα σε 45 μοίρες με την πλάνη

View attachment 115954

Ήθελα αφ' ενός το τραπέζι να είναι σταθερό και αφ' εταίρου να μη χρησιμοποιήσω βίδες. Έτσι επέλεξα να ενώσω τα πόδια με τα πλαϊνές τάβλες με μόρσα..
Οπότε έβαζα κάθετα στο sledge τα καδρόνια, τα στερέωνα με σφιχτήρα και έφτιαχνα τη μόρσα.. Δυστυχώς δε κράτησα φωτό από αυτό το βήμα..

Κατέληξα λοιπόν στο εξής:

View attachment 115953

Και το τελικό αποτέλεσμα λουστραρισμένο

View attachment 115959

View attachment 115960

View attachment 115961

Οι μοναδικές βίδες που αναγκαστικά χρησιμοποίησα (8 στο σύνολο), ήταν για να στερεώσω το πάνω μέρος με το σκελετό..

Και γιατι βιδες εκει και οχι καβιλιες???

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Δεν έβαλα καβίλιες γιατί δε το σκέφτηκα αυτή τη φορά..
Στο επόμενο..

Γειά σού φίλε Δημήτρη καλλιτέχνη,πολύ ωραίο γίνεται.Τό κόντρα πλακέ είναι 2,1 η 2,4 mm ?

Μητσαρα ωραιος!
Συμβουλη ομως!!!
ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙΣ τα 10αρια κοντρα πλακε!!!!!
Αγορασε κοντρα πλακε 4 χιλιοστων για τα κλεισιματα!!!
Τα 10ρια ειναι υπερβολη και καλο ειναι να τα αξιοποιησεις αλλου!!!

2,1 η 2,4 cm ήθελα νά γράψω καί έγραψα mm,αλλά τό κατάλαβες φίλε Δημήτρη.
Νά συμφωνήσω μέ τόν φίλο Enduras1 ,τά βλέπω κάπως μεγάλα τά 10 mm γιά τά κλεισίματα 4 mm άντε 6 mm τό πολύ.

Μητσαρα ωραιος!
Συμβουλη ομως!!!
ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙΣ τα 10αρια κοντρα πλακε!!!!!
Αγορασε κοντρα πλακε 4 χιλιοστων για τα κλεισιματα!!!
Τα 10ρια ειναι υπερβολη και καλο ειναι να τα αξιοποιησεις αλλου!!!

thanks Κυρ. Μου περισεψε το ενα φυλο 10αρι και το αλλαξα με 6 τμχ 5χ7μμ χ4 Μ..

2,1 η 2,4 cm ήθελα νά γράψω καί έγραψα mm,αλλά τό κατάλαβες φίλε Δημήτρη.
Νά συμφωνήσω μέ τόν φίλο Enduras1 ,τά βλέπω κάπως μεγάλα τά 10 mm γιά τά κλεισίματα 4 mm άντε 6 mm τό πολύ.

Εγω επιμενω.. Πινεζες και μουσαμαδακι μπροστα.

Oποιος δεν βλεπει την πρακτικοτητα, λαθευει :))

Μπροστα δεν το κλεινω καθολου. θα βαλω ενα ραφι που θα πιανει το 65% του χωρου, 1 η δυο συρταρια, και θα κλειστει το 50% απο το ραφι και κατω..

rafi.jpg

Προοδεύεις Δημήτρη.. Φτιάξε και τρία συρταράκια κι απο κάτω ντουλαπάκια και θα είναι τζετ..