Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Αμα βγεις πιο εξω που εχει αμπελια, μπορει να βρεις κανα δεμα κληματοβεργες.. τσιμπα ενα ριχτο μες στο αμαξι και εφυγες.. αν ειναι ιδιοκτητης /ες εκει ρωτας και σου δινει ενα δεμα.. κληματοβεργες ειναι .. ξερες..

assets_LARGE_t_1181_105455421_type11279.jpg

Ξερει κανείς τι ξύλο πρέπει να ψάξω και που για να φτιάξω κάτι τετοιο?

μουριά που έχει μακρυά κλωνάρια ή αμολήσου σε παραλίες και μάζεψε θαλασσόξυλα..
(με θαλασσόξυλα ετοιμάζω κάτι για το γάμο τις αδερφής μου)

οι κλιματόβεργες μάλλον θα είναι λεπτές και δε ξεφλουδίζονται και εύκολα..

Απο κληματοβεργες φαινεται να ειναι το συγκεκριμενο.. τωρα μπορει να αυτοσχεδιασει με το υλικο ο φιλος, ακομη και με την συνδεσμολογια..

Ναι μαλλον δεν ειναι κληματόβεργες είναι πιο χοντρά.
Ειναι και ενας τύπος στο Θησείο που πουλάει τέτοια και έχει φτιάξει κάτι εκπληκτικά πράγματα.

κοιπον..ταραξτε τους στην αντιγραφη. το ζηταει η καρδουλα τους με τις τιμες που εχουν

Νομίζω ότι έκαναν λάθος και έβαλαν το τηλέφωνό τους αντί για την τιμή του τραπεζιού....!!!!

μουριά που έχει μακρυά κλωνάρια ή αμολήσου σε παραλίες και μάζεψε θαλασσόξυλα..
(με θαλασσόξυλα ετοιμάζω κάτι για το γάμο τις αδερφής μου)

οι κλιματόβεργες μάλλον θα είναι λεπτές και δε ξεφλουδίζονται και εύκολα..

Σωστός. Οι κλιματόβεργες τσούζουν κιόλας! :grandpa:

Εγώ για καλάμι μπαμπού το βλέπω !!!!:chinscratch:

Το μπαμπού είναι κούφιο!

Ξεκίνησα την κατασκευή ενός υποποδίου κρεβατοκάμαρας, blanket box. Πήρα 5 φύλα ελάτης 1200Χ500Χ18mm από το Leroy και 1 2000Χ200Χ18 από Praktiker για συμπλήρωμα, λάθη γίνονται.

Πρώτα να πω πως επιτέλους έχω σταθερότατο οδηγό χάρη στην ιδέα του φίλου μου Θανάση. Έκανα κάποιες μετατροπές και εφάρμοσα με παραλλαγές στον δικό μου φράχτη.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...στήριο?p=1057384661&viewfull=1#post1057384661
IMG_20150531_190436_resize.jpg

Ελλείψει μέγγενης πάγκου:
IMG_20150524_114709_resize.jpg

Το κουτί

IMG_20150524_204308_resize.jpgIMG_20150524_204325_resize.jpg

κατασκευή ενίσχυσης - διακόσμησης

IMG_20150601_120922.jpg

πρόβα τοποθέτησης

IMG_20150601_123805.jpg

IMG_20150601_124751_resize.jpg

Μένει να φτιαχτούν και οι άλλες πλευρές τα ποδαράκια, να μπεί το καπάκι, να τριφτεί και να βαφτεί.
έχω μέλλον ακόμα. Αρκετά λάθη αλλά δεν υπάρχει και άλλος τρόπος.

Ωραίος Παναγιώτη. Μπράβο.
Μήπως πρέπει να το ενισχύσεις και με καβίλιες;

offtopic: το οικοπεδάκι με τις ελιές, δικό σου είναι; καλοφροντισμένο το βλέπω. Πρέπει να είσαι μερακλής..

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μπράβο!Πολύ ωραία κατασκευή!
:-)
Ευχαριστώ, έχει μέλλον ακόμα.

Μπράβο και από εμένα Παναγιώτη!!!! Σκέψου και την ιδέα να τοποθετήσεις επάνω αφρολεξ με δερμάτινη για να γίνει και κάθισμα!
Ευχαριστώ Κυριάκο, η γυναίκα μου το θέλει σκέτο και να διακοσμηθεί ανάλογα με κατάλληλους μεντεσέδες, χερούλια, και διακοσμητική αγκράφα ή πως αλλιώς λέγεται.

Ωραίος Παναγιώτη. Μπράβο.
Μήπως πρέπει να το ενισχύσεις και με καβίλιες;

offtopic: το οικοπεδάκι με τις ελιές, δικό σου είναι; καλοφροντισμένο το βλέπω. Πρέπει να είσαι μερακλής..

Ευχαριστώ Μπάμπη, έχει υπέρ-ενισχυθεί με καβίλιες, στην τελευταία φώτο φαίνεται άλλωστε και η καβιλιέρα. Η κάσα έχει στερεωθεί και με βίδες.

offtopic: Μακάρι να ήταν δικό μου. Είναι πάρα πολλά στρέμματα, θα ήμουν μεγαλοτσιφλικάς. Το σκαμμένο που βλέπεις μόλις έχει οργωθεί έτοιμο να φυτευτεί με εποχιακά λαχανικά. Και στο βάθος φαίνεται η Χαλυβουργική και η Σαλαμίνα στο βάθος δεξιά, Σχιστό αριστερά.

Τις μέσα, μεγάλες τάβλες τις πέρασα δύο χέρια βερνίκι εμποτισμού και το πλαίσιο 4 χέρια για αντίθεση:

...

Να σε ρωτήσω σχετικά με το βερνίκι εμποτισμού: απορροφήθηκε εύκολα από το ξύλο;
Έχω φτιάξει ένα παγκάκι από σουηδική ξυλεία, η οποία ήταν πλανισμένη και επιπλέον την έτριψα με 240άρι, και της πέρασα δύο χέρια βερνίκι εμποτισμού και εδώ και ...δέκα ημέρες δεν έχει πλήρως στεγνώσει (όταν ακουμπάς το χέρι, σου αφήνει μια αίσθηση σαν να κολλάει). Έχω βάλει τα ξύλα εδώ και δέκα ημέρες σε σκιερό αλλά πολύ καλά αεριζόμενο χώρο αλλά δεν λέει με τίποτα να στεγνώσει!

Να σε ρωτήσω σχετικά με το βερνίκι εμποτισμού: απορροφήθηκε εύκολα από το ξύλο;
Έχω φτιάξει ένα παγκάκι από σουηδική ξυλεία, η οποία ήταν πλανισμένη και επιπλέον την έτριψα με 240άρι, και της πέρασα δύο χέρια βερνίκι εμποτισμού και εδώ και ...δέκα ημέρες δεν έχει πλήρως στεγνώσει (όταν ακουμπάς το χέρι, σου αφήνει μια αίσθηση σαν να κολλάει). Έχω βάλει τα ξύλα εδώ και δέκα ημέρες σε σκιερό αλλά πολύ καλά αεριζόμενο χώρο αλλά δεν λέει με τίποτα να στεγνώσει!

Το βερνίκι το περνάς, το αφήνεις λίγο και μετά το σκουπίζεις με καθαρό πανάκι. Αν δε το σκουπίσεις, δε θα στεγνώσει ποτέ..
Γνώμη μου είναι ότι το 240αρι είναι υπερβολή. Αν το έχεις πλανίσει δε, η διαφορά που κάνει είναι απειροελάχιστη. Το ανώτερο που φτάνω είναι 150 και ό,τι έχω τρίψει είναι πολύ λείο.
Βάλε και καμιά φωτο..