Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Αν υπαρχει φαλτσοκουτι, δεν χρειαζεται να χαραξεις γραμμη, αρκει να κοπει το τεμαχιο ακριβως στην ακρη οπως δειχνουν τα βελακια παραπανω.

Εδω ενα μινι φαλτσοκουτι διαστασεων 13εκ χ 4εκ :)
49626742543_fe9eb53647_c.jpg

Τώρα που το λες, είχα πάρει ένα φαλτσοκουτι με πριόνι αλλά το είχα ξεχάσει τελείως

Θα το βάλω κάπου να το βλέπω.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Καλημέρα μαστορια,

Επειδή εσείς το ζητήσατε, ορίστε κ βαμένο κ ακατάστατο ως όφειλε
bc82184744ad1e8509bab815f6fbbedf.jpg
bfd5af2cea278807590e7c0ce1fb1ff0.jpg

Στάλθηκε από το SM-A750FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μετά απο το κρεβάτι, είχα άλλα δυο παραδοτέα: μια βιβλιοθήκη και μια κουκλοθήκη
φυσικά η μικρή συμμετείχε στην κατασκευή, ομως λόγω κρύου και υγρασίας στο γκαράζ αρπαξε ένα γερό κρύωμα.
20200301_162258.jpg20200310_082812.jpg20200310_083048.jpg20200310_083417.jpg

Τέλος καλό, όλα καλά.
Να'ξερα και πως να γυρναγα κατά 90μοίρες τις τρεις φωτο καλά θα ήταν

Καλημέρα. Ομορφιές.
Εγώ την κυρά "κλαίω" που πρέπει συνεχώς να βάζει στην σειρά τα παραμύθια & τα τόσα κουκλιά......!

& εδώ μια από τα ίδια γίνεται πάντως ......!

Πολύ καλα και όμορφα έγιναν...!!!
Γεια στα χέρια σου σε εσένα και της "υψηλης" βοηθησου...!!!

Θα παρακαλούσα να είναι δυνατόν κάποιος διαχειριστής να γυρίσει και τις φωτογραφίες ....γιατί έχουμε και αυχενικό.-bye-

απολογούμε για τις πλαγαστές φωτογραφίες. Στο κινητό που τις τραβηξα το καταλάβαινε και τις έδειχνε με την σωστή φορά. Επιφυλάσομαι να τραβήξω νέες σε Landscape

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

εντωμεταξυ τα epos τα ηχεία περασαν στο ντούκου. Περίμενα σχόλια οτι είναι κολλητά στον τοίχο και χάνουν σε μπάσο κλπ :flipout:

Καλημέρα. Ομορφιές.
Εγώ την κυρά "κλαίω" που πρέπει συνεχώς να βάζει στην σειρά τα παραμύθια & τα τόσα κουκλιά......!

δεν κατάλαβες. Ο ψυχαναγκαστικός του ζεύγους είμαι εγώ με διαφορά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

εντωμεταξυ τα epos τα ηχεία περασαν στο ντούκου. Περίμενα σχόλια οτι είναι κολλητά στον τοίχο και χάνουν σε μπάσο κλπ :flipout:
.

Κωστα, πολυ ομορφα ολα τα επιπλα που εχεις φτιαξει
Τα ηχεια τα τσεκαρα αλλα δεν μπορουσα να φανταστω οτι εχεις epos (τα Els 3 ?) σε παιδικο δωματιο!!! Με το bass reflex πισω, αφου ειναι στο δωματιο της μικρης, κατι αλλο σε στησιμο περισσευει. Στο φιναλε ασε την να βρει την ακρη μονη της, μπορει να σε εκπληξει!
Τωρα για το σωστο στησιμο εσυ θα ξερεις καλυτερα, αλλα εγω θα επαιζα με τον πλευρικο περιορισμο.

Σήμερα τελείωσα με τα βασικά του παράθυρου-μένει ακόμα η τοποθέτηση των τζαμιών, πηχάκια, τελικό τρίψιμο και βερνίκωμα που θα γίνουν τις επόμενες μέρες αν βρεθεί ο τζαμάς...
Έγινε όλο από δοκαράκι ελάτης 43x143mm (κομμένο κατά μήκος στα 43x75 για το τελάρο και 43x50 το παράθυρο). Θα μπει στο εργαστήρι και θα έχει διπλό τζάμι για καλύτερη ηχομόνωση.

20200331-122910.jpg

20200331-123104.jpg

Τα αυλάκια για να θηλυκώσει το τζάμι τα έκανα με αυτό το σετάκι που βγήκε γύρω στα 11 από aliexpress. Τα μπιτ αυτά αφήνουν ένα μικρό κενό στο σημείο που θηλυκώνουν οι δύο καμπύλες (η καμπύλη του cove με του roundover) αλλά κατά τα άλλα μια χαρά - κάνουν και για ντουλάπια αν αντί για το μπιτ πατούρας του σέτ χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο πιο λεπτό.

20200331-123707.jpg

Πριν τα παραγγείλω έφαγα καμπόσο χρόνο να ψάχνω για κάνα αντίστοιχο επώνυμο σετάκι, αλλά οι τιμές παίζανε γύρω στο 100άρι...ποσό υπερβολικό για κάτι που θα χρησιμοποιήσεις μόνο μια/δυο φορές.
πχ
https://www.freudtools.com/products/99-051
https://www.freudtools.com/products/99-270
https://www.routerbitworld.com/CMT-855-307-11M-OVOLO-SASH-BIT-p/cmt 855.307.11m.htm + https://www.routerbitworld.com/CMT-855-307-11F-OVOLO-SASH-BIT-p/cmt 855.307.11f.htm

Φιλε τι να πω απλα :grinning-smiley-043

τη θεωρω παρα πολλη δυσκολη αυτη τη κατασκευη, θελει και καλο μετρημα

εχεις κανει και πατουρα για περιμετρικο λαστιχο???

:SFGSFGSF:

Πολύ δύσκολη δεν είναι, απλά έχει πολλά μετρήματα και πολλά περάσματα στο ρούτερ, οπότε είναι εύκολο κάπου να κάνεις την μ@λ@ki@. Κατά τα άλλα, κάνεις το σχέδιο (στο sketchup) και τα υπόλοιπα τα κάνει το ρούτερ.
Έχω κάνει δύο πατούρες, μια στην κάσα και μια στο παράθυρο για να μπει διπλό λάστιχο για καλύτερη ηχομόνωση. Το έκανα έτσι αντιγράφοντας το πως είναι στημένα τα παράθυρα αλουμινίου - η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει ξύλινα παράθυρα που να είναι έτσι, αλλά δεν βλέπω και τον λόγο να μην λειτουργεί.
Το σχέδιο βάσει του οποίου το προχώρησα είναι αυτό:

Parathiro.jpg

Αν ερμηνεύω καλά το σχέδιο Δημήτρη ...νομίζω ότι τα λάστιχα πρέπει να πάνε εκεί που πατάει το φύλλο και όχι εκεί που "γλυστράει" για να κλείσει γιατί αν είναι λίγο παράγωνο το φύλλο ή το κάσωμα κλείνοντας θα αφήσει κενό.

Νίκο, νομίζω έχεις δίκιο. Με την πόρτα που είχε περίπου το ίδιο σχέδιο είχα το αντίθετο πρόβλημα: δεν έκλεινε οπότε έπρεπε να βγάλω το δεύτερο λάστιχο από την πλευρά που ήταν οι μεντεσέδες. Πάντως έτσι ήταν η διάταξη με τα λάστιχα σε όλα τα αλουμινένια παράθυρα που είδα - ξύλινο παράθυρο δεν βρήκα ώστε να πάρω ιδέες και στο ιντερνετ δεν βρήκα και πολύ υλικό.

Στο παρακάτω σχεδιάκι με κόκκινο είναι τα λάστιχα που θα μπουν και με γκρι ο μεντεσές. Το κενό παράθυρου-κάσας στα σημεία που θα μπει το λάστιχο είναι 5 χιλιοστά, αλλά ο μεντεσές είναι βιδωτό βαρελάκι οπότε μπορείς να βιδώσεις/ξεβιδώσεις για να φέρεις το παράθυρο όσο κοντά χρειάζεται: να μην αφήνει κενά ούτε να φρακάρει. Ελπίζω έτσι να γίνει η δουλειά...

Όπως πάντα, θα βάλω και μια φωτογραφία όταν τελειώσει με το καλό.

Parathiro2.jpg

Last edited by a moderator:
Πολύ δύσκολη κατασκευή Δημήτρη....Πολύ μέτρημα και μεγάλη προσοχή στο πως θα πρεπει να γίνει θέλει...
Σε κάθε περίπτωση πολύ επαγγελματική η δουλειά σου...