Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Προσεξατε ομως διαφορα στις λαβες?
Το ryobi εει οριζοντια που νομιζω ειναι η ποιο βολικη, ενω τα επαγγελματικα εχουν καθετη. Σκεφτειτε λιγο πως καθετε το χερι σε αυτες και πως θα ηταν ποιο βολικο, νομιζω.

Αυτο η Vive λεει οτι ειναι για εσωτερικους χωρους. Το εχεις δοκιμασει καθολου σε κατασκευη που να περναει μεγαλο μερος της ζωης της εξω, σε ηλιο και βροχη; Αν ναι πως εχει συμπεριφερθει μετα απο καποιο διαστημα;

Οχι φίλε μου , δεν το έχω δοκιμάσει σε εξωτερικούς χώρους .

Έτσι, για να γελάσουμε και λίγο!!!! :smash:

Attachments

• unfinished furniture for sale.jpg
    unfinished furniture for sale.jpg
    28.5 KB · Views: 245
Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Προσεξατε ομως διαφορα στις λαβες?
Το ryobi εει οριζοντια που νομιζω ειναι η ποιο βολικη, ενω τα επαγγελματικα εχουν καθετη. Σκεφτειτε λιγο πως καθετε το χερι σε αυτες και πως θα ηταν ποιο βολικο, νομιζω.

Εξαρτάται. Αν η λαβή είναι οριζόντια αλλά η σκανδάλη σχεδιασμένη μόνο για δεξιόχειρα (όπως συνήθως), ενδέχεται να μη βολεύονται όλοι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Εξαρτάται. Αν η λαβή είναι οριζόντια αλλά η σκανδάλη σχεδιασμένη μόνο για δεξιόχειρα (όπως συνήθως), ενδέχεται να μη βολεύονται όλοι.

Πολυσωστη παρατηρηση

Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι οι μεγαλες εταιρειες εχουν στο μυαλο τους ενα 10% του πληθυσμου που ειναι αριστεροχειρες. Οι εταιρειες στοχευουν στο κερδος.
Εαν η σκανδαλη ηταν πιο πρακτικη και πιο εργονομικη να ειναι οριζοντια, τοτε οριζοντια θα την εκαναν μιας και δεν θα ειχαν κανενα προβλημα με τους δεξιοχειρες που αποτελουν το 90% του πληθυσμου.

Προφανως πρεπει να υπαρχει ουσιαστικος λογος που πιστευουν οτι η καθετη σκανδαλη εχει καποια πλεονεκτηματα -που εγω δεν μπορω να τα δω. Παντως δεν τους επιασε ο πονος για να βολεψουν και τους αριστεροχειρες..

Μιχάλη εγώ δεν είπα ότι τα φτιάχνουν έτσι για να βολεύονται όλοι. Είπα ότι αν τα φτιάχνουν αλλιώς δε βολεύονται όλοι. Όντως πρέπει να υπάρχει κάποιος άλλος λόγος για τον οποίο οι περισσότερες εταιρείες βάζουν κάθετα τη λαβή.

Πρεπει να μαθουμε τον λογο που η σκανδαλη βγαινει καθετα στα ακριβα φαλτσοπριονα :))

Ο λογος ειναι οτι μπορει να δουλευεται και με τα δυο χερια, ασχετως αν δεν ειναι τοσο εργονομικο οπως το οριζοντιο. Φαινεται οτι επεσες μεσα!! Επεσε μεσα και ο Νεκταριος καθως οντως η οριζοντια σκανδαλη ειναι πιο εργονομικη.

Makita's saw has a vertical grip design with a thumb- activated safety switch and a paddle trigger, and while the vertical design might be slightly less ergonomic than the horizontal D-handle, it does allow you to use the saw comfortably with either hand.

Last edited:
Στην κάθετη σκανδάλη το χέρι βρίσκεται πάνω από το δίσκο και ισως μειώνεται και η οποια ελάχιστη πιθανότητα να παρεκλινει η κοπή απ το κάθετο.
Εσείς με τα ΑΑ φαλφσοπριονα είστε ικανοποιημένοι από την απόδοση της σκούπας σας στην απορρόφηση των πριονιδιων όταν κόβετε?

Εγώ νομίζω ότι η κάθετη λαβή πού χρησιμοποιή η Bosch professional στα φαλτσοπρίονα της δέν έχει νά κάνει γιά αριστερόχειρες-δεξιόχειρες αν ήταν αυτό θά έβγαζε και δισκοπριονα χειρος,με τον δισκο απο την αριστερη πλευρα και οχι οπως ειναι ολα τωρα απο την δεξια πλευρα.

Απλα για το κεντρο βαρους του δισκου κανει καθετη λαβή να ειναι το χερι κάθετα γιά νά δινει πιό μικρή δυναμη στό κατέβασμα τού δίσκου,ενώ στην οριζοντια λαβη που ειναι πιο μεσα η χειρολαβή απαιτείται μεγαλύτερη δύναμη λογο διαφορετικου κεντρου βάρους.

Δεν εχω δουλεψει ποτε σε φαλτσοπριονο με καθετη λαβη, μηπως ομως εμποδιζει καπως, εστω και λιγο, το οπτικο μας πεδιο? Στην οριζοντια λαβη δεν υπαρχει τετοιο θεμα.

Μου φαίνεται οτι έχετε μπλέξει τα δισκοπρίονα με τις πρέσες σιδερώματος... :grinning-smiley-043

main-divine-800x800.jpg

Σε κοπές που δεν έχουν μεγάλο σύρσιμο η αναρρόφηση σκόνης είναι εξαιρετική. Σε κοπές με μήκος άνω των 20 εκατοστών, διαφεύγει κάποια σκόνη.
Είναι λογικό, σε κανένα φαλτσοπρίονο δεν γίνεται τέλεια αναρρόφηση σκόνης.

Η εμπειρία μου μου λέει ότι η οριζόντια λαβή ειναι πιο βολική αλλα σαν αμφιχερας με βολεύει η κάθετη στο να "δουλεύω" και απο τις δυο πλευρές του μηχανήματος . Το ιδανικό θα ήταν για μένα η οριζόντια λαβή στο κέντρο . Η σκανδάλη δεν με ενδιαφέρει , την πατάω και με το μικρό δαχτυλακι.. :-)

Και το Metabo που πήρα έχει οριζόντια λαβή αλλά αλήθεια είναι οτι ποτέ δεν το είχα σκεφθεί τι βολεύει περισσότερο.
Μάλλον η κάθετη... Ή μήπως όχι.... :chinscratch:

Και το Metabo που πήρα έχει οριζόντια λαβή αλλά αλήθεια είναι οτι ποτέ δεν το είχα σκεφθεί τι βολεύει περισσότερο.
Μάλλον η κάθετη... Ή μήπως όχι.... :chinscratch:

Για σκεψου καλυτερα.. :))

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Στρατηγε μου,περιμενω φωτογραφια απο φαλτσοκοπη με το μηχανημα!

Το έχω στο κουτί του Νικόλα, έτοιμο για το χωριό κάποια στιγμή το Φλεβάρη αλλά αν συνεχιστεί η καλοκαιρία θα το ανεβάσω μια μέρα στην ταράτσα να σου κάνω το χατήρι. -bye-