Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ολα καλιμπραροντε , αλλα ειναι έτοιμα απο το εργοστάσιο , αλλα όχι .

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Το καλιμπραρισμα πως το έκανες?

Έχει δύο βίδες με παξιμάδια πίσω και κάτω, ένα δεξιά κι ένα αριστερά, ένα για κάθε τέρμα. Ξεσφίγκεις το παξιμάδι (13-άρι) ρεγουλάρεις και μετά σφίγκεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κουπαστες φτιαχνεις ;

Όχι, ράφια έφτιαχνα, αυτό το ρετάλι που έκοψα ήταν από κάποιο καφασωτό που διέλυσα.

Τι να πω τώρα....εάν ένα τέτοιο εργαλείο, τόσο ακριβό και αξιόπιστο, βγαίνει από την γραμμή παραγωγής χωρίς το βασικό και απλό τεστ του καλιμπραρίσματος....τότε τα parkside θα έπρεπε να θέλουν ανασυναρμολόγηση μόλις το έπιανες στο χέρι σου....τι να πω....στεναχωρήθηκα και ας μην είναι δικό μου το εργαλείο....πως να το πω είναι σαν να αγοράζεις ένα πολυτελές και ακριβό αυτοκίνητο, να περιμένεις να είναι όλα τέλεια, και να σου παρουσιάσει αστοχία....

Καλά δεν είναι απίθανο επώνυμα να έρχονται αρρύθμιστα. Εδώ υποτίθεται bosch "επαγγελματικό", και το δικό μου GSB ελαφρώς στραβογυρνά...

Εγώ ανήκω στους προβολάκηδες, κι εκτός από εργαλεία ασχολούμαι και με προβολείς. Εκεί λοιπόν μαθαίνεις απ´ την αρχή οτι χωρίς καλιμπράρισμα, out of the box, τίποτε δεν δουλεύει σωστά. :grinning-smiley-043
Δεν είναι ακριβώς το ίδιο βέβαια, κι εγώ θα προτιμούσα το εργαλείο να είναι απόλυτα καλιμπραρισμένο απ´ τη μάνα του, αλλά απ´ τη στιγμή που αυτό γίνεται σχετικά εύκολα, και το κάνεις μόνο μία φορά στην αρχή, λίγο το κακό.

Συμφωνώ Μπάμπη δεν είναι σπουδαίο πρόβλημα και είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο.....αλλά πως να το πω αλλιώς...εάν αγοράσεις ένα lada εις γνώση σου θα τρίζει για παράδειγμα, το ξέρεις και το δέχεσαι....εάν αγοράσεις ένα mercedes και τρίζει η πόρτα στο άνοιξε κλείσε...τσατίζεσαι...συμφωνώ λίγο λαδάκι ή λίγο γρασάκι θέλει και δεν θα τρίζει, αλλά να το έβαζαν στο εργοστάσιο.

Σωτήρη δεν ειναι έτσι ακριβώς τα πράγματα , το τρηξιμο ειναι ελατωμα . Το να πάρεις ενα αυτοκίνητο και να μην ειναι περασμενοι οι ραδιοσταθμοι στο ραδιοσιντι ειναι θέμα επιλογής χρήστη . Μην ξεχνάς ότι το Metabo σου δίνει την δυνατότητα για πανω απο 45 μοίρες όπως και το parkside που και καλα ήταν ρυθμισμενο στις 45 αλλα στην ουσία δεν ήταν καμία εργοστασιακή ρύθμιση ακριβώς , ήθελαν όλες οι ρυθμίσεις του καλιμπραρισμα .

Συμφωνώ Μπάμπη δεν είναι σπουδαίο πρόβλημα και είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο.....αλλά πως να το πω αλλιώς...εάν αγοράσεις ένα lada εις γνώση σου θα τρίζει για παράδειγμα, το ξέρεις και το δέχεσαι....εάν αγοράσεις ένα mercedes και τρίζει η πόρτα στο άνοιξε κλείσε...τσατίζεσαι...συμφωνώ λίγο λαδάκι ή λίγο γρασάκι θέλει και δεν θα τρίζει, αλλά να το έβαζαν στο εργοστάσιο.

Το δίκιο σου βουνό.... -bye-
Κατάλαβα τι θες να πείς και συμφωνώ μαζί σου. Το εργαλείο που θα πάρεις περιμένεις να είναι ανάλογο μ´ αυτά που πληρώνεις. Ένα δισκοπρίονο χεριού Parkside που έχω και παλιά το χρησιμοποιούσα στον πάγκο, για να το καλιμπράρω σωστά στις 90" είδα κι έπαθα. Τελικά η δουλειά έγινε με μια ξύλινη σφήνα η οποία απαγορεύεται και να βγεί, γιατί αν βγει... Τρέχα γύρευε και φτου κι απ´ την αρχή.
Εκεί όμως λίγο πολύ το περιμένεις, δεν έχεις τρελές απαιτήσεις. Είπαμε, άλλο Ντοστογιέφσκυ κι άλλο Miss Raxefsky. ;)

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Διαβολικ θα το πεις εσυ η εγω????????

Μπαμπη ακους?

:chinscratch:

Μιλάς με γρίφους γέροντα... :nounder:

P1110077.jpgP1110078.jpg
συνεχεια στο τραπεζι σημερα ,μπηκανε τα περιμετρικα πηχακια .
αυριο εχει στοκαρισμα .μετα τριψιμο και βαψιμο .
η χαρα της δημιουργιας δεν περιγραφεται χα χα.:award:

Μπράβο Βασιλη!!!!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

:chinscratch:

Μιλάς με γρίφους γέροντα... :nounder:

Μπαμπινοοοοο.

Με έβαλες σε σκέψεις και μόλις τσέκαρα το νέο μου μπλεδακι στις κοπές των 45 οριζόντια και 90 κάθετα και δεν κάνει κιχ.

Ωραίος ο Βασίλης,μιά χαρά προχωράει τό έργο,τά καδρόνια περιμετρικά καθώς και το μεσαιο του τραπεζιού,είναι στηριγμένα με τήν επιφάνεια ελάτης μέ καβίλιες ?

Ναι έ;
Το Metabo πάει από-2 έως 47 μοίρες, τα δικά σας τι range έχουνε; Μήπως 0-45; Εκεί τι να ρεγουλάρεις;
Και πες οτι στο Metabo χρειάστηκε να αφιερώσω μισή ώρα, μόνο για μια φορά, για να το καλιμπράρω. Τον Γιώργου που το επαγγελματικό του μπλέ γυρνάει ψιλο-παράκεντρα τι τον συμβουλεύετε να κάνει;