Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Αν ήθελα να μην μου τη πατήσουν δεν θα την έβγαζα προς τα έξω, αν δεν κάνω λάθος εγώ ανέφερα τίποτε για το καλιμοράρισμα.

Ευχαριστω κυριακο.
δημητρη τα περιμετρικα ειναι προς το παρων μονο με κολλα .αυριο θα μπουν βιδες και θα στοκαριστουν.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ναι έ;
Το Metabo πάει από-2 έως 47 μοίρες, τα δικά σας τι range έχουνε; Μήπως 0-45; Εκεί τι να ρεγουλάρεις;
Και πες οτι στο Metabo χρειάστηκε να αφιερώσω μισή ώρα, μόνο για μια φορά, για να το καλιμπράρω. Τον Γιώργου που το επαγγελματικό του μπλέ γυρνάει ψιλο-παράκεντρα τι τον συμβουλεύετε να κάνει;

-2 με γρήγορη ρύθμιση (έχει λαμάκι που μπαινοβγαίνει με το χέρι) μέχρι 45 και κάτι ψιλά για φαλτσοκοπή (νομίζω 47 μοίρες).
Αριστερά δεξιά όμως έχει από 0 μέχρι 60 μοίρες!!!

Σε φάγαμε λάχανο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

-2 με γρήγορη ρύθμιση (έχει λαμάκι που μπαινοβγαίνει με το χέρι) μέχρι 45 και κάτι ψιλά για φαλτσοκοπή (νομίζω 47 μοίρες).
Αριστερά δεξιά όμως έχει από 0 μέχρι 60 μοίρες!!!

Σε φάγαμε λάχανο.

Σας τρώω στο ύψος όμως... :silly:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύ

Σας τρώω στο ύψος όμως... :silly:

Λογικό Μπάμπη, δεν συγκρίνουμε τα ίδια μηχανήματα!!! :)

συνεχεια στο τραπεζι σημερα ,μπηκανε τα περιμετρικα πηχακια .
αυριο εχει στοκαρισμα .μετα τριψιμο και βαψιμο .
η χαρα της δημιουργιας δεν περιγραφεται χα χα.:award:

Ωραίο γίνεται, Βασίλη. Σκέψου με τη χαρά θα το χρησιμοποιείς.

Mπραβο Βασιλη.

Να προσθεσω για την χαρα της δημιουργιας που λες, οτι οταν την μοιραζεσαι κιολας, οπως καλη ωρα εδω μαζι μας, γινεται ακομα μεγαλυτερη!!

Μιχαλη εχεις απολυτο δικαιο .αλλωστε νομιζω αυτος ειναι ο σκοπος μας,να μοιραζομαστε τις ιδεες τις κατασκευες και τις αποψεις μας πανω στο ωραιο και δημιουργικο μας χομπυ.

Έκατσα και έφτιαξα στα γρήγορα μία ταμπέλα για το καφεκοπτείο που άνοιξε πριν λίγο καιρό η νύφη μου.
Χρησιμοποίησα δοκαράκια από τις παλέτες μου και mdf για τον πίνακα, ο οποίος μπήκε συρταρωτά στα δοκαράκια αφού άνοιξα ράγα με το ρουτεροτράπεζο που είχα φτιάξει.
Ο σκελετός βάφτηκε με βερνικόχρωμα και μετά περάστηκε με βρνίκι θαλάσσης καθώς θα βρίσκεται έξω και ο πίνακας βάφτηκε με χρώμα για μαυροπίνακα
Μπήκαν στις γωνίες καρόβιδες οι οποίες βάφτηκαν με μαύρο ματ κάτι μεταλλικά μπιμπλίκια από γωνίες ραφιών που είχα για διακοσμητικά, ούτως ώστε να δοθεί μία πιο αντικέ ή παλιακιά όψη στην όλη κατασκευή.

Attachments

• 20160112_130434.jpg
    20160112_130434.jpg
    73.6 KB · Views: 306
Έτσι το είχα σκεφτεί να το κάνω, αλλά επειδή οι πόρτες και τα έπιπλα είναι βαμμένα σε τέτοια απόχρωση είπα να το δοκιμάσω με βερνικόχρωμα για να είναι ασορτί.
Η αλήθεια είναι ότι στις φωτό "χάνει" αρκετά.

Ευχαριστώ παιδιά.
Πράγματι από χώρο άλλο τίποτα. Ευτυχώς είναι πολύ μεγάλη η αποθήκη και δεν ξεβόλεψα τον αδερφό μου.

Δεν είχα σκοπό να το δείξω κάπου μιας και πρώτη φορά είμαι σε φόρουμ που ασχολείται τόσο πολύ με κατασκευές οπότε και δεν έχω φωτογραφίες απο το ενδιάμεσο.
Μετά απο μια ανασύνταξη στο σπίτι και μετακόμιση διαφόρων πραγμάτων απο δωμάτιο σε δωμάτιο, αξιοποιησα το μεγάλο σαλόνι που έχω. Εκεί είχαμε 2 προβλήματα

1. Πλέον χρειαζόταν ένα μεγάλο έπιπλο για να μπουν επάνω TV, ενισχυτής, NAS, nova, ote και μία κατασκευή που περιμένω εντός των ημερών να τελειώσει και
2. Η τηλεόραση πλέον είναι μικρή οπότε θα ψαχτώ για προτζέκτορα

Το ένα μου ήταν πιο εύκολο να το λύσω και έτσι έφτιαξα ένα μεγάλο έπιπλο διαστάσεων 175μήκος 57 βάθος και 72ύψος για όλα αυτά. Το υλικό που χρησιμοποιηθηκε ήταν 25mm Μελαμίνη σε όλα του τα μέρη με PVC στα εμφανή σόκορα. Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν ότι το μοντάρισμα δεν έγινε με βίδες μιας και ήθελα αυστηρό και καθαρό ύφος. Οπότε παντού μπήκαν καβίλιες με εξαίρεση μερικά σημεία όπου έβαλα φεράμια μιας και το μήκος με δυσκόλεψε όσο αφορά τους σφικτήρες (μέχρι και καβάλα μπήκαν μερικοί αλλά είχα μόλις 5 του 1 μέτρου). Οι μεντεσέδες είναι μέσα πόρτα με φρένα, τα πόδια φτιάχτηκαν στον τόρνο και είναι βαμμένα σε κοντινή απόχρωση με το παρκέ στο σπίτι.

3jg0ZNI.jpg

Ταυτόχρονα με αυτό έτρεχε και μία άλλη μικρή κατασκευή (φαίνεται το έπιπλο της τηλεόρασης χωρίς το καπάκι σε μία φώτο) που είχε να κάνει με έναν γλυκό μπελά που βρέθηκε στην αυλή μου εκείνες τις μέρες. Μία βόλτα στην Αθηνάς για σιζάλ, μία βόλτα στον ξυλουργό για ξύλο και μία βόλτα για τσόχα μας έστειλαν αρχικά στον τόρνο για να τυλιχτεί το σχοινί. Ε μετά η συναρμολόγιση και το ντύσιμο ήταν εύκολη υπόθεση και κάποιος το απολαμβάνει :music-smiley-005:

dNxbN5W.jpg

Axo0fZe.jpg

7qppX3Y.jpg

F3bKhcn.jpg

αν και προτιμάει να κοιμάται μπροστά απο το πληκτρολόγιό μου :2thumb22sup:

FNZj3ih.jpg

ΥΓ δε θέλω σχόλια για τα αντικείμενα πάνω στα ηχεία τα έχω βγάλει πλέον :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ τις βλέπω μια χαρά. είμαι με chrome :/

Μετα απο δευτερολετα φανηκαν και σε εμενα.

Εξαιρετικες οι κατασκευες και μπραβο!

Αυτο το ονυχοδρομιο θελω να το φτιαξω και εγω για τον δικο μου γατο!!!!

Εσενα ειναι φιλος η φιλη???

Μη τον πω και λαθος οπως με εσενα!
Χεχεχεχε