Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ρε Γιαννη δεν μπορει κανεις να τα βαλει με σενα, παντα ετοιμοπολεμος να απαντησεις με αποδεικτικα στοιχεια!
:grinning-smiley-043

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολυ καλη η μελετη σου.
Αλλα πως το φτιαχνουμε αυτο... Morse & tenons αν δεν κανω λαθος λεγονται αυτα.

Σκαρπελο και υπομονή, αλλά είναι από τους πιο δυνατούς συνδέσμους. Πιο εύκολα και αρκετά δυνατά 3-4 καβιλιες 10αρες

upload img

Αν κατάλαβα καλα αυτο θέλεις να κανεις . Δυστυχώς η διάσταση των 6x4 θα αδυνατισει πολυ την ενωση . Φαντασου ότι στην εσοχη θα έχεις 2x4 ψαχνό καδρονιου και στις επαφές κολλησης στην καλύτερη 4x6 επιφάνεια . Οι "κόντρες" της ενωσης στην εσοχη θα ειναι οι ταπεινες 2x4 επιφάνειες .

Στην αρχή νόμιζα ότι ήθελες να κανεις αυτο , αυτο έχω κανει σε παραπλησιες διαστάσεις καδρονιου . Το συγκεκριμένη ειναι πολυ δυνατη ενωση .

upload images

Συμφωνώ αν και αν την κάνει με λεπτομέρεια μπορεί και να πετύχει το αποτέλεσμα.
Αλλά θέλει να μην υπάρχει η παραμικρή ανοχή, οπότε πριονάκι Τσαπανίζ και σκαρπελάκι στο χέρι!

Θα δοκιμασω σε ενα δοκιμιο αυριο. Αν τα καταφερω θα γινει πολυ ωραια κατασκευη. Αλλα θελει υπομονη, θα προσπαθησω να τη βρω...:FSGSFGS4:

Και τι κολλα συστηνετε?

Νεκ θες κάτι σαν και αυτό αλλά σε 4χ6 δοκάρι ?
6.JPG

Παιδιά, για πάγκο πολύ χρήσιμο είναι αυτό το βίντεο. Είναι απλός, επιπλαδικος (χωρίς βίδες κλπ) και περιέχει τρεις τύπους βασικών συνδέσμων. Κ ακριβώς να μην το ακολουθήσει κανείς, έχει πολλές ιδέες να πάρει. Εγώ τον πάγκο μου, έτσι τον έφτιαξα. https://youtu.be/ZXEvRoW8lY8

Ωραίος αλλά θέλει πολλά εργαλεία.
Πιστεύω ότι και με τα μισοχαρακτά πάλι πολύ καλά θα είναι ακόμα και για έναν επαγγελματία. :)

Νεκ θες κάτι σαν και αυτό αλλά σε 4χ6 δοκάρι ?
6.JPG
Βλεπω εφαρμογη ιδεων οπως το βιντεο.

Ωραίος αλλά θέλει πολλά εργαλεία.
Πιστεύω ότι και με τα μισοχαρακτά πάλι πολύ καλά θα είναι ακόμα και για έναν επαγγελματία. :)

Ε τα εχουμε τα εργαλεια... Σε ποιο ερασιτεχνικη μορφη.
Ολα καλα!

Νεκ, όπως προείπαν τα παιδιά παραπάνω πιστεύω ότι είναι μικρή η μία διάσταση του δοκαριού σου για να χωρέσουν όλα εκεί

παρακάτω θα δεις σε 7αρι δοκάρι πως είναι
20.jpg

21.jpg

31.jpg

Νεκ, όπως προείπαν τα παιδιά παραπάνω πιστεύω ότι είναι μικρή η μία διάσταση του δοκαριού σου για να χωρέσουν όλα εκεί

παρακάτω θα δεις σε 7αρι δοκάρι πως είναι
20.jpg

21.jpg

31.jpg

Ακριβος αυτο το αποτελεσμα θελω να εχω!
Ειναι μικρη η διασταση αλλα και μικρες οι κοπες και τα σκαψιματα. Οποτε μπορουν να γινουν ποιο ευκολα και με ακριβεια( πιστευω) με εργαλεια χειρος.
Στο τελος και μια καλη κολλα και η συναρμολογηση θα ειναι τελεια!

το παραπάνω είναι ένα τραπεζάκι για παγκοπρίονο και όλες οι κοπές για τα μισοχάραχτα έγιναν με το παγκοπρίονο χωρίς το knife

6x4,5 τελικα ειναι τα καδρονια που εχω. Οχι οτι αλλαζει κατι σημαντικα, αλλα εχω περιθωριο για επιπλεον 0,5 εκ ξυλου!!
Τις εσοχες θα τις κανω με fortsner 25αρι και καθαρισμα με σκαρπελο 24αρι.
Τις μισοκοπες μαλλον με πριονι, 1 ποντος ειναι ιδανικος για το πριονι, και καθαρισμα επισης με σκαρπελο.
Εχει ψωμι η δουλεια...
Και μετα βλεπω πως θα τον διευθετησω...

Coffe Table Chest

Τελείωσα το νέο project και μένει το βάψιμο. Παλετόξυλα περασμένα από τον ξεχονδριστήρα.
Coffee Table chest όπως το λέμε στο χωριό μου.

Απουσία μέγγενης μαραγκού...
IMG_20160222_122231.jpg

Η αλεπού σε δράση.
IMG_20160225_122947.jpg

Έτοιμο από διάφορες όψεις.
IMG_20160228_183332.jpg
IMG_20160228_183434.jpg
IMG_20160228_183411.jpg

Re: Coffe Table Chest

Τελείωσα το νέο project και μένει το βάψιμο. Παλετόξυλα περασμένα από τον ξεχονδριστήρα.
Coffee Table chest όπως το λέμε στο χωριό μου.

Απουσία μέγγενης μαραγκού...
...

Συγχαρητήρια, πολύ καλή δουλειά!