Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Θελω να σκεπασω μια παραγκα καποια στιγμη, και ψαχνω την φτηνοτεροτερη λυση

Aυτη η μεμβρανη θελει φλογιστρο για να λιωσει και να κολλησει η πισσα.
Υπαρχουν ομως και αυτοκολλητες μεμβρανες της ιδιας μαρκας που κολλανε και σε ξυλο και σε μεταλλο.

Με ένα κομμάτι μελαμίνη και τάβλες από παλέτες έχω ξεκινήσει την κατασκευή ενός τραπεζιού...
Δεν έχω τελειώσει ακόμη.
Βάζω κάποιες πρώτες φωτό και έπεται συνέχεια....

Ξεκινάμε με τα πόδια

ΓŽΒ ΓΕ’ΓŽΒ΄ΓŽΒΉΓŽΒ±.jpg

ΓŽΒ£ΓΒΓŽΒ½ΓŽΒ΄ΓŽΒ΅ΓΖ’ΓŽΒ· Γβ‚¬ΓŽΒΏΓŽΒ΄ΓŽΒΉΓŽΒΏΓΒ.jpg

ΓŽΒ ΓΕ’ΓŽΒ΄ΓŽΒΉ.jpg

Οι τάβλες από τις οποίες αφαιρέθηκαν καρφιά και δίχαλα....

Οι Γβ€žΓŽΒ¬ΓŽΒ²ΓŽΒ»ΓŽΒ΅Γβ€š.jpg

Έγινε το αρχικό ταίριασμα πάνω στη μελαμίνη και ενώθηκαν με κόλλα και καρφάκια
Να πώ εδώ πως το καρφωτικό του Lidl είναι μάπα....μάσαγε τα καρφιά,δεν έμπαιναν ολόκληρα μέσα κτλ...απογοήτευση

ΓŽΒ ΓΒΓΕ½Γβ€žΓŽΒΏ Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ―ΓΒΓŽΒΉΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ±.jpg

Γβ€žΓΒΓŽΒ―ΓΛ†ΓŽΒΉΓŽΒΌΓŽΒΏ και ΓŽΒΊΓΕ’ΓΛ†ΓŽΒΉΓŽΒΌΓŽΒΏ ΓŽΒ¬ΓŽΒΊΓΒΓβ€°ΓŽΒ½...jpg

Έπεσα σε ρόζο (απροσεξία).....
ΓŽΒ‘ΓΕ’ΓŽΒΆΓŽΒΏΓβ€š....jpg

Καλέμι από Lidl (αξιόπιστο ) έγινε τομή και προστέθηκε τσόντα.....ΓŽβ€˜Γβ€ ΓŽΒ±ΓŽΒΉΓΒΓŽΒ΅ΓΖ’ΓŽΒ· ΓŽΒΊΓŽΒΏΓŽΒΌΓŽΒΌΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΏΓΒ.jpgΓŽΒ ΓΒΓŽΒΏΓΖ’ΓŽΒΈΓŽΒ?κη Γβ€žΓΖ’ΓŽΒΏΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ±Γβ€š.jpg

Έχω μείνει εδώ προς το παρόν.....θα ακολουθήσει συνέχεια...πείτε καμιά ιδέα για χρώμα.

Ναι ε? Και ειχα ακουσει καλα σχολια.
Βασικα το ειχα δοκιμασει και ο ιδιος σε εναν τακο απο σουηδικο παχους καμια δεκαρια ποντων εβαλε μεχρι μεσα το καρφι της συσκευασιας.

Εγω εχω τοπ πνευματικο της το οποιο ειναι θηριακι.

Άστα σου λέω....σε μαλακό σουηδικό πρέπει να το κρατάω κάθετα με όλη μου τη δύναμη για να μπει όλο το καρφάκι.Τόσο ώστε να κάνει σημάδια η μύτη του καρφωτικού στο ξύλο....κάθε 2ο κάρφωμα,φεύγουν από τη θέση τους τα καρφάκια,από τους κραδασμούς,άνοιγμα κλείσιμο κτλ...μου έσπασε τα νεύρα....

Άστα σου λέω....σε μαλακό σουηδικό πρέπει να το κρατάω κάθετα με όλη μου τη δύναμη για να μπει όλο το καρφάκι.Τόσο ώστε να κάνει σημάδια η μύτη του καρφωτικού στο ξύλο....κάθε 2ο κάρφωμα,φεύγουν από τη θέση τους τα καρφάκια,από τους κραδασμούς,άνοιγμα κλείσιμο κτλ...μου έσπασε τα νεύρα....

Δυστυχώς έτσι είναι, η μύτη του καρφωτικού λόγω της μεγάλης πίεσης κάνει σημάδια στο μαλακό ξύλο, χώρια που το καρφάκι δεν μπαίνει όλο μέσα στο ξύλο και θέλει επιπλέον χτύπημα. Τουλάχιστον (μέχρι τώρα) δεν βγαίνουν τα καρφάκια από τη βάση του καρφωτικού...

Η τελική μορφή....θέλει τρίψιμο για το φινίρισμα και βάψιμο...
Τείνω προς το φυσικό,διάφανο βερνίκι δηλαδή,αν παίζει καμιά ιδέα καλοδεχούμενη.

10247248_10205705875595265_8158044811313263540_n.jpg
10676204_10205705877235306_7733813402745876463_n.jpg

Πολύ ωραία κατασκευή!
το φυσικό του χρώμα εννοειται, ίσως και όχι εντελώς διάφανο βερνίκι, αλλά κάτι λιιιίγο πιο γαλακτερό !
Μπράβο!

δυσκολη δουλεια αυτο που θες να κανεις. εχει πολυ λεπτοδουλεια. αν λυνεται κατι κανε τα γνωστα τριψτο-βαψτο-βιδωστο ξανα. αλλα στην θεση σου θα την πλακωνα με αλοιφη γυαλιστικη με μετρια υφη και θα την εβαζα στο σαλονι. πιστεψε με ολα αυτα τα κλασσικα αντικειμενα μπαινουν παντου καθως η αντιθεση του ντιζαιν και του χαρακτηρα τους δινει επιπλεον ποντους σε πιο συγχρονους αισθητικα χωρους.

αλλιως καντην επιτραπεζια σεγα....

f2062e5a9ede47aef13fdc7dfd00285b.jpg

χα χα καλη η επιτραπεζια σεγα !!!! γυαλιστικη αλοιφη τι ακριβως ειναι και που μπορω να την βρω!!

Πολυ ομορφο !
Ειχα σκεφτει και εγω κατι παρομοιο αλλα δεν μπορεσα να ποτε το καταλληλο ξυλο και το αφησα..

Να κανω και μερικες noobιστικες γενικες ερωτησεις ?

1.Ποια θα ηταν η καταλλαλη επιλογη κολλας-διαδικασια αν ηθελε καποιος να κολλησει το τζαμι με το ξυλο ?

2.Αυτη η γυαλαδα (επιστρωση ?) που εχουν στις ακρες τα τζαμια στα αγοραστα επιπλα μπορει να γινει απο ενα κλασσικο τζαμα ?

3.Σε ενα σπιτι φιλου που ειχε τζακι θυμαμαι κατι μεγαλα ορθογωνια κομματια σιδηροξυλου (?) .Ετυχε αυτο το σχεδον τελειο σχημα που ειχαν η τα κοβουν ετσι και θα μπορουσαν να αποτελεσουν φθηνο υλικο για καποια κατασκευη ?

Ευχαριστω.

Tnx για τα καλα λογια.

Σιδηροξυλο δεν ξερω τι ειναι..

Η γυαλαδα δεν ειναι τυχαια. Οταν το κομματι απο ριζα βγηκε απο το χωραφι (εψαξα αρκετα για να βρω ενα με ιδιαιτερη αισθητικη) ηταν μεσα στο χωμα και ειχε και μια μυρμηγκοφωλιά. Οταν το καθαρισα και το σκαλισα στο επιθυμητό σχημα το περασα με Xyladecor και μετα για να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα μου προκειψει σαρακι του εριξα και 10 χερια απο διάφανο λουστρο για χρήση θαλάσσης. >Το ξυλο εχει κοκαλώσει ενω ταυτόχρονα αναδεικνύεται το contrast μεταξυ λείων και σαγρέ επιφανειών.

Το τζαμι δεν ειναι κολλημένο στο ξυλο, στέκεται με το βαρος του (μπορείς να ζητήσεις τζαμι extra clear, αυτο που βλεπεις ειναι 900χ900χ10μμ)

Αν και δεν ανήκει στις ξυλοκατασκευές με την έννοια της επεξεργασίας του ξύλου, ήταν ένα αρκετά ενδιαφέρον project στο οποίο για κάποιο συνάδελφο-φίλο έφτιαξα (με μελαμίνη 25 και 16 χιλιοστών) μια ασύμμετρη κουκέτα, με τρίτο συρόμενο κρεβάτι, μικρή βιβλιοθήκη με συρτάρια και σκάλα από σκαλοπάτια-συρτάρια (με μηχανισμούς). Ήταν το πιο περίπλοκο εγχείρημα μέχρι στιγμής... (To δραπανοκατσάβιδο της Parkside με έβγαλε ασπροπρόσωπο... )