Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Αυτα ειναι projects, συγχαρητηρια ελεεινε! (...wtf, τι nic ειναι αυτο? αλλαξε το:))

Δεν βλεπω καλα την υποστηριξη του πανω κρεββατιου. Μπορεις να πεις δυο κουβεντες?
Η πλατη της βιβλιοθηκης και το κεφαλαρι του κρεββατιου ειναι ενα κομματι?

Συγχαρητήρια ελλεεινε...πολυ καλό προτζεκτ
Χαχαχα τα σπάει το Νίκ σου...Χαχαχα

Πολυ ωραίο και εργονομικό!

Τα κοψίματα πως τα έκανες; ή τα πήρες έτοιμα κομμένα;

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. (ακόμα και αυτά για το nic name ...:) )
Τα ξύλα τα πήρα έτοιμα κομμένα : πήγα με το αρχικό σχέδιο στο ξυλέμπορά μου, κάναμε κάποιες τροποποιήσεις και μετά μου τα παρέδωσε έτοιμα προς συναρμολόγηση.
Το κεφαλάρι που είναι στο πίσω μέρος της βιβλιοθήκης είναι πράγματι ένα μονοκόμματο ξύλο (ο Χιώτης το βρήκε! :-)).
Για να αποκτήσει σταθερότητα το δεξί μέρος (αυτό με το πάνω κρεβάτι), έβαλα δύο μεγάλες τραβέρσες στην πίσω μεριά: μία πάνω (που πιάνει με τα αριστερά-δεξιά κάθετα ξύλα και με την τάβλα του πάνω κρεβατιού) και μία κάτω (που ακουμπάει στο πάτωμα και πιάνει με τα αριστερά-δεξιά κάθετα ξύλα). Σας στέλνω εικόνα από το σχέδιο που είχα κάνει στο sketchup όπου φαίνεται το πίσω μέρος.

Επίσης, εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το σχέδιο στο sketchup : https://drive.google.com/file/d/0B9Ue6GnxoN_kbW4xZlBaREUxMGM/view?usp=sharing

Kαι μονο αυτο το τεραστιο τεμαχιο οξυας σου προκαλει δεος!!

Τώρα το θέμα είναι πως θα το δέσει, έτσι ώστε να υπάρχει φυσικότητα σε όλη την κατασκευή.
Δεν μπορεί παράδειγμα να έχει φρεζαρισμένα πόδια από δοκάρια πεύκου.

Εγώ θα έβαζα χοντρά κλαδιά για πόδια και ας ήτανε και λίγο στραβά...

Οπως το λες. Να μην χασει το original style που του δινει ενα χαρακτηρα εντελως διαφορετικο απο τα συνηθισμενα.
Μονο να στοκαρεις καλα καποιες ρωγμες μην παρουν υγρασια και σκισει το ξυλο.

Τώρα το θέμα είναι πως θα το δέσει, έτσι ώστε να υπάρχει φυσικότητα σε όλη την κατασκευή.

Οπως το λες. Να μην χασει το original style που του δινει ενα χαρακτηρα εντελως διαφορετικο απο τα συνηθισμενα.
Μονο να στοκαρεις καλα καποιες ρωγμες μην παρουν υγρασια και σκισει το ξυλο.

Εχω παρει και τα ποδια στο ιδιο ξυλο.. 100mm x 100mm x 90+cm και σκεφτομαι να τα τριψω με χοντρο γυαλόχαρτο για να βρω τα νερα τους οπου μπορω..

IMG_20150425_181905.jpg

Εγω θα εβαζα τα ποδια σε σχημα Χ να διασταυρωνονται μεταξυ τους ετσι με προιδεαζει τοσχημα και το μεγεθος της ταβλας η θα βαζα για ποδια λιγο πιο μεσα δυο κορμους μεγαλους κομμενους,4 ποδια καθετα με τιποτα...το σχημα και το μεγεθος της οξυας ειναι σουπερ..

Εγώ θα πρότεινα την φυσική όψη του ξύλου... Με μια αυστηρή μεταλλική βαση/ποδια για αντίθεση...
Industrial Vs natural

Εγώ θα πρότεινα την φυσική όψη του ξύλου... Με μια αυστηρή μεταλλική βαση/ποδια για αντίθεση...
Industrial Vs natural

Και αυτό καλό ακούγεται.
Τρομερή αντίθεση!!!

Πάντως το συγκεκριμένο εγώ θα το πέρναγα διάφανο βερνίκι πολυουρεθάνης ή διάφανο λάδι και θα το έβαζα κάπου έξω να φαίνεται!
Απλά πρέπει να στεγνώσει ΠΑΡΑ πολύ καλά διότι αν το δει ήλιος και είναι υγρό, λόγω ρίκνωσης-διόγκωσης θα σχιστεί και θα είναι κρίμα.

big-table.jpg

contemporary-dining-tables.jpg

To πρωτο επειδη εχεις ηδη παρει τα ποδαρακια, το δευτερο με μεταλλικη βαση.

Εγω θα προτιμουσα βαση με το ιδιο ξυλο, ειτε με ποδια ειτε με ταβλα.

contemporary-dining-tables.jpg