Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

ααα, δε λεει τιποτα το τραπεζακι.
Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα εαν με μια περιστροφη αποκαλυπτε απο κατω ταυτοχρονα, δισκοπριονο, σεγα και ρουτερ παγκου.
 
Είπα να φτιάξω και εγώ ένα Ξύλινο Θερμοκήπιο για τα φυτά μου.

Είμαι στα τελειώματα (μόνο την σκεπή έχω να τοποθετήσω και μία πόρτα + παράθυρο (οι προθήκες τους είναι έτοιμες).
Φυσικά μιας και είμαι σχετικά νέος στο άθλημα των μεγάλων κατασκευών (δεν έχει ούτε ένα χρόνο) έχω κάνει κάποια λαθάκια στην διαστασιολόγηση και ορισμένα στην συναρμολόγηση, ωστόσο θεωρώ ότι λειτουργικά δεν είναι τόσο σημαντικά, τουλάχιστον για την συγκεκριμένη κατασκευή.
Κάθε κριτική καλοδεχούμενη βεβαίως βεβαίως...



Υ.Γ: Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή θα ανέβουν και φωτό, με και χωρίς το κάλυμμα!!!
 
Καλορίζικο το θερμοκήπιό σου,εύχομαι να μεγαλώσεις όμορφα φυτά!Αν μου επιτρέπεις,καθώς μεγάλωσα μέσα σε θερμοκήπια,γιατί το έφτιαξες κυβικό;Το πλέον κατάλληλο σχήμα οροφής είναι με "καρίνα",σαν κεραμοσκεπή δηλαδή,εξασφαλίζει μέγιστη απορροή υδάτων και σωστή κυκλοφορία αέρα..Έχεις σκοπό να βάλεις εύκαμπτο nylon η σκληρό,πχ πολυκαρβονικό;
 
Καλημέρα Νίκο.

Αν δεν πρόσεξες, αναφέρω ότι δεν το έχω τελειώσει ακόμα :)
Έχω έτοιμη την σκεπή του απλά δεν την πέρασα ακόμα.
Το θέμα είναι βέβαια ότι καταλάθος όταν την έφτιαχνα, αντί να χρησιμοποιήσω 3μετρο ξύλο (όσο το πλάτος της κατασκευής μου δηλαδή), το μπέρδεψα με ένα 2.5μετρο που είχα στην άκρη με αποτέλεσμα η σκεπή να μου βγει λίγο στενότερη (δεν δημιουργεί ιδιαίτερο θέμα βέβαια, πλην λίγων στάσιμων νερών).

Ευχαριστώ για τις ευχές!!!

Υ.Γ: Νάυλον θα βάλω...
 
Εσκαψα περιπου 30cm το οκτάγωνο γυρω γυρω.Μετα στις γωνιες καρφωσα κοιλωδοκους 60*60 αφου απο την προηγουμενη ειχα ποτίσει το χωμα.
Μετα ακολουθησε το χτισιμο με τσιμεντολιθα στο οκταγωνο και απο πανω μετα τσιμεντο.Οι κοιλοδοκοι εξειχαν περιπου 15cm απο την βάση και αφου αφαιρεσα τις απεναντι δυο πλευρες εμεινε η υποδοχη για να μπουν τα καθετα ξυλα.Αυτο που με κουρασε ιδιαιτερα ηταν το οκταγωνο πατωμα , οπου το καθε κομμάτι το μετρουσα ενα ενα για να το κοβω.
Η ειρωνια ειναι πως αφου το τελειωσα το πατωμα βρηκα μεθοδο για να φταξω το πατωμα σε χρονο dt.

Σπουδασα μηχανικος αεροσκαφων, ασχοληθηκα με το εμποριο και τωρα ειμαι αργοσχολος αγροτης.
 
Για μηχανικος αεροσκαφων, μια χαρα δουλεια κανεις, μπραβο σου!:)

Φανταζομαι τον κοπο για την ακριβη τοποθετηση του οκταγωνου πατωματος, αλλα το αποτελεσμα ειναι πραγματικα εντυπωσιακο.

Τι τροπο βρηκες για το πατωμα? Ρωταω μιας και σκεφτομαι να φτιαξω ενα ξυλινο αποθηκακι για τα εργαλεια κηπου το καλοκαιρι.
 
Τοποθετεις τις σανιδες ολες την μια διπλα στην αλλη με το κενο που θες.Μετα βιδωνεις πανω σε αυτες νεες σανιδες στο μηκος της ακτινας του οκταγωνου,δημηιουργωντας τριγωνα ισοσκελη.Τις νεες σανιδες τισ κοβεις με το δισκοπριονο κατα μηκος οποτε εχεις ετοιμα τα τριγωνα του πατωματος. Αφηνεις μονο το τελευταιο για να διορθωσεις τυχον ατελειες.
 

Attachments

  • IMG_20150505_154457.jpg
    IMG_20150505_154457.jpg
    89.2 KB · Views: 285
Ειπα να το αφησω για τη τελικη μορφη, αλλα δεν χανω κατι αν δειξω τις φασεις κατασκευης.
Νεος παγκος εργασιας με προδιαγραφες για τοποθετηση, αρχικα, φαλτσοπριονου. 60χ200 οι διαστασεις.



Η cobra βοηθησε στο να ανοιξω τις σιαγονες των σφιγκτηρων, θελουν αρκετη δυναμη στο ανοιγμα αυτο









Τι κανει καποιος αν δεν εχει ακομη μεγαλους σφικτηρες...









upload pics
Ελπιζω μεχρι στο ΣΚ να ολοκληρωθει η πρωτη φαση.
 
Ωραια κατασκευη, ευγε Νεκτάριε ! καλα εκανες και ανεβασες φωτο.. μου δινεις και μενα ιδεες για ενα αποθηκευτικο χωρο / παγκο που σκεφτομαι να φτιαξω. :)
 
Mπραβο Νεκταριε.
Τι ωραιο βρε παιδι μου το φρεσκο ξυλαρακι!!

Τα ροδακια πως θα τα ακινητοποιεις οταν πρεπει?
 
Αμα θελεινκαποιος μπορω να ανεβασω φωτογραφιες με διαστασεις κλπ καθως και το πρωτυπο απο sketchup

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα ροδακια, υψους συνολκιου 12,5cm τα δυο θα εχουν φρενο οποτε θα κραταει το παγκο κοντρα στο τοιχο.
 
Καλύτερα Νεκτάριε βάλε 4 ροδάκια με φρένο(έτσι το σκέφτομαι εγώ) γιατί μπορεί να θέλεις να τον δουλέψεις και μακρυά από τον τοίχο για μεγαλύτερα τεμάχια ξύλου.
Αν είναι να βάλεις 2 βάλε τα διαγώνια.