Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύ

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±ΓŽΒ½ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ­Γβ€š 12.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών μ

Άψογος!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύ

Τα κατάφερα!!!!

Συνεχίζω λοιπόν με μερκές φωτογραφίες από την κατασκευή.
ΓŽΕ‘ΓŽΒ±ΓŽΒ½ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ­Γβ€š  10.jpgΓŽΕ‘ΓŽΒ±ΓŽΒ½ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ­Γβ€š 9.jpgΓŽΕ‘ΓŽΒ±ΓŽΒ½ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ­Γβ€š 8.jpgΓŽΕ‘ΓŽΒ±ΓŽΒ½ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ­Γβ€š 7.jpgΓŽΕ‘ΓŽΒ±ΓŽΒ½ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ­Γβ€š 6.jpgΓŽΕ‘ΓŽΒ±ΓŽΒ½ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ­Γβ€š 5.jpgΓŽΕ‘ΓŽΒ±ΓŽΒ½ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ­Γβ€š 4.jpgΓŽΕ‘ΓŽΒ±ΓŽΒ½ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ­Γβ€š 11.jpg

Απλές σανίδες 1,9x4,5 (πρακτικερ) και 7x4,5 leroy. Πέρασμα με teak oil.

Πολύ όμορφη και σωστή κατασκευή ! Η μονη παραφωνία που μου "χτυπαει" στο ματι το δέσιμο με τις 4 βιδες του καθισματος με τα πόδια-μπρατσα . Μπράβο φίλε μου !

Πανέμορφο μπράβο σου! Κάτι παρόμοιο θέλω να φτιάξω για το μπαλκόνι.

Στα πόδια τις εγκοπές στήριξης πως τις έκανες;

Εκεί που ακουμπάνε οι τάβλες του καθίσματος χρησιμοποίησες φρέζα να φανταστώ;

Ένα μπράβο και από εμένα, οι ωραίες κατασκευές φαίνονται.

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

Φίλε Mr_Kenzo συμφωνώ απολύτως για τις 4 βίδες. Στην αρχή σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω καβίλιες (6άρες), αλλά φοβόμουν το ελαττωμένο πάχος του ξύλου στο πόδι, ιδίως στην πλευρά που έπρεπε να τρυπήσω.

Αγαπητέ προφέσσορα οι εγκοπές έγιναν με πριονάκι (για μικρά κοψίματα χρησιμοποιώ σιδηροπριονάκι) και στη συνέχεια υπομονή και καλέμι. Όχι δεν χρησιμοποίησα φρέζα (δεν έχω και δεν ξέρω να την χρησιμοποιώ, κατί ανάλογο με το ρούτερ δηλαδή, που το έχω 6 μήνες και δεν ξέρω να το χρησιμοποιώ ... που θα μου πάει όμως ...!!), απλά πίσω από τις 2 μπροστινές σανίδες, ομοίως για τις πίσω, έχω βιδώσει μια τρίτη που αφενός δένει τις 2 μπροστινές, αφετέρου χρησιμεύει ως πάτημα στις τάβλες του καθίσματος.

Παιδιά έχω να κάνω ερωτήσεις:Φτιάχνω ένα μπαούλο (περίπου) απο κόντρα πλακέ θαλάσσης,μόλις τελείωσα με τα τριψήματα και έρχεται η ώρα για το βάψιμο.Θέλω να το κάνω wege ματ για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου,για το μπάνιο προορίζεται.Τι χρώμα να χρησιμοποιήσω;Μου είπαν πως με πολλά χέρια παλίσσανδρο θα βγάλω το χρώμα που θέλω,αλλά εγώ εμπιστεύομαι τη δική σας γνώμη..Επίσης,δεν έκοψα φάλτσο,καθώς ούτε τα εργαλεία έχω ούτε τη γνώση σύνδεσης φάλτσου,συνεπώς στα πλάγια της κατασκευής καθώς και στο καπάκι φαίνεται το σόκορο.Μπορώ να το βάψω με τον ίδιο τρόπο ωστε να μη φαίνονται οι στρώσεις του κόντρα πλακέ;Ευχαριστώ θερμά!

Μάλλον η ερώτησή μου επισκιάστηκε απο τον εξαιρετικό καναπέ του φίλου ydimop!Πολλά μπράβο και απο εμένα!Μήπως θα μπορούσε κάποιος παιδιά να μου απαντήσει καθώς το πρωί θα αγοράσω χρώμα;

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μάλλον η ερώτησή μου επισκιάστηκε απο τον εξαιρετικό καναπέ του φίλου ydimop!Πολλά μπράβο και απο εμένα!Μήπως θα μπορούσε κάποιος παιδιά να μου απαντήσει καθώς το πρωί θα αγοράσω χρώμα;

Φίλε Νίκο, το μόνο που μπορώ να σου πω γισ το παλίσσανδρο είναι οτι είναι πολύ σκούρο. Καλύτερα να πας σε ένα κατάστημα χρωμάτων, να δεις το χρώμα που θέλεις σε δείγμα και να ζητήσεις να στο φτιάξουν. Εγώ αυτό έκανα.

Παναγιώτη μου,και τα υπόλοιπα έπιπλα του μπάνιου ετσι είναι,μαύρα σχεδόν..Απλά δε μπορώ να καταλάβω την τεχνοτροπία του επιπλοποιού που τα έφτιαξε.Θα προσπαθήσω και θα δούμε!Ευχαριστώ πολύ!

Νικόλα πάρε ενα βερνικι βεγκε κατευθείαν . Αφού υπάρχει γιατι να πας στην λύση "πολλα χέρια παλισανδρου" ;
Οι στρωσεις του κόντρα πλακέ δεν θα σβήσουν τελείως ότι και να κανεις .

Αν χρησιμοποιήσεις τον ίδιο χρωματισμό στόκου και ξύλου και το τριψεις καλα θα εξαλειφθουν οι διάφορες Νίκο .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών μ

Τα κατάφερα!!!!

Συνεχίζω λοιπόν με μερκές φωτογραφίες από την κατασκευή.

Απλές σανίδες 1,9x4,5 (πρακτικερ) και 7x4,5 leroy. Πέρασμα με teak oil.

Επαγγελματική δουλειά φίλε, άψογος.
Μπράβο και εις ...πολλά περισσότερα σου εύχομαι!

Πριν αρκετούς μήνες είχα φτιάξει ένα αναδιπλούμενο παγκάκι/τραπέζι και το είχα φτιάξει με λεπτές σανίδες, δοκιμαστικά.
Τώρα, έφτιαξα ένα παρόμοιο, αλλά με πιο χοντρές τάβλες, ώστε να αντέχει περισσότερο. Η διαφορά ήταν τεράστια, πολύ πιο στιβαρό και γερό.
Το αποτέλεσμα:

Τα σχέδια τα είχα πάρει από εδώ: http://www.buildeazy.com/1pce2x4-1.php (έκανα όμως και κάποιες μετατροπές/παρεμβάσεις για να γίνει πιο γερό, όπως επίσης και τα πλαϊνά αναδιπλούμενα για να ακουμπάς τα χέρια).

Mπραβο Ελε :))
Φαινεται οτι τα μελη μας δεν θα παψουν ποτε να μας εκπλησσουν με τις αξιοθαυμαστες ικανοτητες τους!!

Καταπληκτικο αποτελεσμα!!