Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Δισκοπριονο παγκου οχι χειρος ομως. Θεωρω οτι θα ειναι πιο βολικο με μεγαλυτερη κλιση, το προβλημα ειναι οτι με το ξυλο που υποστηριζει την πλατη ετσι οπως εχει τοποθετηθει δεν μπορεις να δωσεις μεγαλυτερη κλιση.

Παλαιοτερα οταν χρειαστηκε να φτιαξω μεγαλες σφηνες απο δοκαρια, την κλιση την εδωσα με ταινιολειαντηρα. Θυμαμαι οτι η δουλεια εγινε ταχυτατα.

Το ιδιο θα εκανα και στην συγκεκριμενη περιπτωση του παγκου που λετε.

Θέλω να βάλω σε ένα τραπέζι κάποια συγκεκριμένα μεταλλικά πόδια που έχω με αρσενικό σπείρωμα.

Πως λέγεται το μεταλλικό θηλυκό σπείρωμα και που το βρίσκω ;

Αυτό τρύπας στη σωστή διάσταση και μετά το σφηνώνεις ή έχει κάποια άλλη διαδικασία ;

Μουφα ξυλου.

Κανεις τρυπα και βιδωνεις με αλεν μεχρι να χωνευτει στο επιπεδο του ξυλου.

moufes-ksylou-allen.jpg

Βιδωτη με αλεν dis83

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αφού τρυπησεις πρώτα όσο ειναι το μήκος απο το σπειρωμα του ποδαριου .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αφού τρυπησεις πρώτα όσο ειναι το μήκος απο το σπειρωμα του ποδαριου .

νεο σχεδιο, βελτιωμενο και εκμοντερνισμενο
ΓŽΒ ΓŽβ€˜ΓŽβ€œΓŽΕ‘ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽβ„’ 2015_V2_1.jpgΓŽΒ ΓŽβ€˜ΓŽβ€œΓŽΕ‘ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽβ„’ 2015_V2_2.jpg
μενει να βρω τροπο κοψιματως και συνδεσης των ξυλων βαση σχεδιου.
τι λετε?

Μου αρεσει καλυτερα αυτο το σχεδιο, κυριως γιατι εχει μεγαλυτερη κλιση, μπορει να ειναι πιο ανετη ακομη και αλλη, πηγαινε μετρα ενα υπαρχον παγκακι.
Γιατι να κανεις συνδεσεις παραδοσιακες (μορσα, καβιλιες) και να μην ακουμπησεις απλα τα ξυλα το ενα πανω στο αλλο και να περασεις βιδες; Καντο απο την μεσα μερια ωστε οι πλαινες οψεις να μην φαινονται βιδες.
Το θεμα κοστους το εχεις υπολογισει; Ηθελα πριν λιγο καιρο να φτιαξω ενα περιεργο πραγμα παγκακι με τραπεζι και τα ξυλα και το κοστος της ξυλειας ηταν ακριβοτερα απο το να το παρω ετοιμο.

κοστος εχει, αλλα απο τη μια δεν θελω ετοιμο και απο την αλλη θα το κανω να ασχοληθω λιγο, ξυλα οτι εχω. παλετες και κατι καδρονια.
οσο για τις βιδες, θελω να εχει λιγη μαστορια...με τις βιδες δεν θα χρειαζοταν ουτε καν σχεδιο.

ποιο απλοποιημενη κατγασκευη, χωρις καβιλιες μορσες σκαψιματα κλπ. απλα βιδες

ΓŽΒ ΓŽβ€˜ΓŽβ€œΓŽΕ‘ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽβ„’ 2015_V3_1.jpgΓŽΒ ΓŽβ€˜ΓŽβ€œΓŽΕ‘ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽβ„’ 2015_V3_2.jpg

Πολύ ωραίο σχέδιο Νεκτάριε.

Επέτρεψε μου κάποιος διορθώσεις προτάσεις από μέρους μου.

Θα προτιμούσα το δεύτερο σχέδιο γιατί είναι πιο όμορφο και λειτουργικό και μιας και έχεις και το φαλτσοπρίονο καλό θα είναι να το αξιοποιήσεις.
Παίξε λίγο με τις γωνίες κοπής με ένα ρετάλι, δες τι κλίσεις σου αρέσουν και κόψε αναλόγως. Προσωπικά θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω βίδες γιατί είναι κατασκευή που θα φορτιστεί αρκετά και οι καβίλιες λογικά δεν θα αντέξουν.

Αν θες τόσο πολύ χρησιμοποίησε φρεζοτρύπανα και τις τρύπες κάλυψε τες με στόκο να και για την συγκεκριμένη κατασκευή οι βίδες είναι καλό να φαίνονται.
Επίσης επειδή δεν ξέρω τι πάχος ξύλα θα χρησιμοποιήσεις, ενδεχομένως να χρειαστείς και ένα τουλάχιστον οριζόντιο δοκάρι στα πίσω πόδια για υποστήριξη, αν και θα χαλάσει λίγο το design εδώ που τα λέμε.

Υ.Γ: Σκέφτομαι να το φτιάξω και εγώ το παγκάκι για το μπαλκόνι της θείας αν μείνουν ξύλα από την κατασκευή των πέργκολων...

Για το δευτερο σχεδιο προσανατολιζομαι και γω. Οι κοπες θα γινουν μπαμ μπουμ με το πρασινακι. Θα το κανω με ξυλα οτι εχω για πρωτη ιδεα, και αν αρεσει θα το φτιαξω βελτιωμενο με καλυτερα ξυλα. Αυτο θα μεταφερθει σε δευτερο χωρο.
Εδω ειμαστε για προτασεις και συμβουλες καθως και να μοιραζομαστε ιδεες και σχεδια. Εννοειτε πως αν θες ακολουθα το δικο μου σχεδιο, το ιδιο η παραλλαγμενο.
Βασικη μου ιδεα, μετα τη προχθεσινη κλασσικη σχεδιαση, ηταν πανω σε μια χιαστη ξυλων να "πεσουν" τα καθισματα και η πλατη. Αλλα ειτε θα εχανε σε στηριξη ειτε σε κλιση πλατης. Οποτε εξασκησα λιγο τη μηχανικη, μαζι με το σχεδιο και βγηκε αυτο. Ηλεκτρολογικη μελετη δεν εκανα...

Για το δευτερο σχεδιο προσανατολιζομαι και γω. Οι κοπες θα γινουν μπαμ μπουμ με το πρασινακι. Θα το κανω με ξυλα οτι εχω για πρωτη ιδεα, και αν αρεσει θα το φτιαξω βελτιωμενο με καλυτερα ξυλα. Αυτο θα μεταφερθει σε δευτερο χωρο.
Εδω ειμαστε για προτασεις και συμβουλες καθως και να μοιραζομαστε ιδεες και σχεδια. Εννοειτε πως αν θες ακολουθα το δικο μου σχεδιο, το ιδιο η παραλλαγμενο.
Βασικη μου ιδεα, μετα τη προχθεσινη κλασσικη σχεδιαση, ηταν πανω σε μια χιαστη ξυλων να "πεσουν" τα καθισματα και η πλατη. Αλλα ειτε θα εχανε σε στηριξη ειτε σε κλιση πλατης. Οποτε εξασκησα λιγο τη μηχανικη, μαζι με το σχεδιο και βγηκε αυτο. Ηλεκτρολογικη μελετη δεν εκανα...

στο πρωτο σχεδιο μπορεις να επιμηκυνεις τα καθετα τις πλατης προς τα κατω, ωστε να ενωθουν ΚΑΙ με τα ποδαρικα. ετσι θα δεσει ολη η κατασκευη πολυ καλυτερα

Όταν μιλάς έτσι με κάνεις και δακρύζω.

Παγκάκι για πεθερές να φτιάξεις....

:slapface:

Ξεκινησε η δουλεια και αν τα ξυλα δεν ειναινοτι καλυτερο, το αποτελεσμα το βλεπω απο τωρα πολυ καλο.
Παντως θα μου γινει αισθητη η απουσεια τριβειου της προκοπης μολιςθελησω να το τριψω για το τελικο φινιρισμα.
Επισης να δειξω και γω το τανκς με τη πατεντα μου για "εξυγειανση" σανιδιων και δοκαριων. :singer:

θα σας δείξω και εγώ την τελευταία μου κατασκευή, ένα τραπεζάκι που για άλλο λόγο έγινε και αλλού θα καταλήξει αλλά δεν πειράζει... ξεκίνησα κιόλας να φτιάχνω άλλο, κολώνουν τα παλικάρια ρεεεεεε!!!!!:devil-smiley-029:

το βάψιμο έγινε με σατινέ βερνίκι νερού δίνοντάς του την υφή που ήθελα, χωρίς την "κρούστα" του βερνικιού και την κλασσική γυαλάδα, αλλά αφήνοντας να φαίνονται τα νερά με μία μεταξένια υφή.

Attachments

• 20150806_213944[1].jpg
    20150806_213944[1].jpg
    95 KB · Views: 211
  • 20150806_214013[1].jpg
    20150806_214013[1].jpg
    76.5 KB · Views: 211
θα σας δείξω και εγώ την τελευταία μου κατασκευή, ένα τραπεζάκι που για άλλο λόγο έγινε και αλλού θα καταλήξει αλλά δεν πειράζει... ξεκίνησα κιόλας να φτιάχνω άλλο, κολώνουν τα παλικάρια ρεεεεεε!!!!!:devil-smiley-029:

το βάψιμο έγινε με σατινέ βερνίκι νερού δίνοντάς του την υφή που ήθελα, χωρίς την "κρούστα" του βερνικιού και την κλασσική γυαλάδα, αλλά αφήνοντας να φαίνονται τα νερά με μία μεταξένια υφή.
πως τα λες.:music-smiley-005:

Τι μου θυμησες, συγνωμη για το οφτοπικ, http://www.youtube.com/watch?v=RwFvpN-Eq3g
Μαεβιους παχατουριδης

Ωραιο στη λεπτομερεια, μπραβο. Κλασσικες γραμμες!

Πολύ ωραίο το τραπεζάκι με εκπληκτικές καμπύλες!!!

Εγώ σήμερα τέλειωσα τους σκελετούς της πέργκολας και από αύριο λογικά θα ξεκινήσω να τοποθετώ σανίδες.

Επίσης τελείωσα και με το βάψιμο της lounge καρέκλας και του σταντ με τις ζαρντινιέρες.
Βάψιμο με λάδια Bondex σε απόχρωση oregon pine (σταντ) και σκούρη δρυς (καρέκλα).

Καρέκλα:

Τα μπράτσα της μετά το "φάγωμα" με ρούτερ:

Και το σταντ: