Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ευχαριστώ!
Έχουν λέτε μασιφ επιφάνεια οξυας?
Θα τους καλέσω αύριο να μάθω τιμές!

Μασίφ οξυα εχει σίγουρα ο σάχλος...είχα περάσει προ εβδομαδας απο εκει...και έριξα μια ματιά...εχει και σε διάφορα πάχη...

Στο θεμα κοπής που αναφέρεσαι Ευγενε δεν θα διαφωνησω αν και όσες φορές έχω παει με εχει εξυπηρετήσει στο έπακρο . 5-6 κοψιματα θα στα κανει... Μην ξεχνάμε ότι βασικά ειναι χοντρεμπορας και προμηθεύει σχεδόν όλους τους "ξυλαδες" της αττικης .

Κυριάκο δεν εχει τυποποιημένες διαστάσεις , μπορεί να βρεις μέχρι και εγκαρσιο κομματι κορμού διαμέτρου 2μ ακατεργαστο για ενα μοναδικό τραπέζι πχ.

Στο θεμα κοπής που αναφέρεσαι Ευγενε δεν θα διαφωνησω αν και όσες φορές έχω παει με εχει εξυπηρετήσει στο έπακρο . 5-6 κοψιματα θα στα κανει... Μην ξεχνάμε ότι βασικά ειναι χοντρεμπορας και προμηθεύει σχεδόν όλους τους "ξυλαδες" της αττικης ..
Εμενα μου ειπε οτι θα τα δώσει σε εξωτερικό συνεργάτη του για κοψίματα...
Οι τιμες του ομως ειναι πολυ καλες και εχει πολυ καλη ποικιλία...

Εμενα μου ειπε οτι θα τα δώσει σε εξωτερικό συνεργάτη του για κοψίματα...
Οι τιμες του ομως ειναι πολυ καλες και εχει πολυ καλη ποικιλία...

Τι του είχες ζητήσει ; Απο περιέργεια..

Εχω να προτζεκτακι και ήθελα μελαμίνες κομμένες στις διαστάσεις που θέλω 14 κομμάτια...και μου ειπε τα παραπανω...

Α μάλιστα , μελαμινες .
Τον έχω συνδυάσει με μασιφ ξυλεια .

Εχει τα παντα...
Ιςως στην μασίφ χρησιμοποιεί δικά του εργαλεία για τέτοιες κοπές...και δεν μπορει να κάνει για μελαμίνες...

Μασίφ ξύλα για πέργκολες, και τα φουρούσια, τα κόβει μόνος του. Κι όχι μόνο τα κόβει, αν θες τα βάφει κίολας, με το ανάλογα τίμημα βέβαθα.Απλά του δίνεις τα μέτρα.
Τιμές δεν γνωρίζω, φίλος το έκανε και δεν ρώτησα λεπτομέρειες.

Εχει τα παντα...
Ιςως στην μασίφ χρησιμοποιεί δικά του εργαλεία για τέτοιες κοπές...και δεν μπορει να κάνει για μελαμίνες...
Τον γνωρίζω ότι εχει τα πάντα , γνωρίζω και τα αδέλφια προσωπικα . Ναι δεν εχει εργαλεια για κοπή συνθετης ξυλειας .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μασίφ ξύλα για πέργκολες, και τα φουρούσια, τα κόβει μόνος του. Κι όχι μόνο τα κόβει, αν θες τα βάφει κίολας, με το ανάλογα τίμημα βέβαθα.Απλά του δίνεις τα μέτρα.
Τιμές δεν γνωρίζω, φίλος το έκανε και δεν ρώτησα λεπτομέρειες.
Έτσι ειναι Μπαμπη , το δυνατο του στοιχείο ειναι η μασιφ ξυλεια , επεξεργασία κλπ .

Project τραπεζάκι vol 1.

Είναι η πρώτη κατασκευή στην οποία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω ούτε μία βίδα. Οι συνδέσεις έγιναν με το φαλτσοπρίονο και όπως φαίνεται και από τις φωτό είναι σχετικά ακριβείς αν και πρώτες). Για την σύνδεση χρησιμοποίησα απλή ξυλόκολλα UHU.

Η βάση του τραπεζιού έγινε με δοκαράκι πεύκου 4 x 6 ενώ η πάνω επιφάνεια του θα γίνει από μασίφ επιφάνεια ελάτης διαστάσεων 80 x 40.
Για την ώρα συναρμολογήθηκε μόνο ένα μικρό μέρος από την βάση του (πρέπει να στεγνώσει καλά η κόλλα).

Αύριο θα συναρμολογηθεί και το υπόλοιπο κομμάτι της βάσης και θα γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος σταθερότητας (αν έχει στεγνώσει καλά η κόλλα γιατί οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές).

Μπραβο μαστρονικο! Με το φαλτσοπριονο ομως πως τα εκανες αυτα? εχει αναστολεα βαθους?

Μπραβο μαστρονικο! Με το φαλτσοπριονο ομως πως τα εκανες αυτα? εχει αναστολεα βαθους?

Σίγουρα θα εχει , μέχρι και το parkside εχει Νεκταριε .

Μπράβο Νικόλα μονο και μονο που ασχολησε με τέτοιου είδους εφαρμογές και τεχνικές .
Ειναι μια αλλη πολυ ενδιαφέρουσα διάσταση !

Σίγουρα θα εχει , μέχρι και το parkside εχει Νεκταριε .

Μπράβο Νικόλα μονο και μονο που ασχολησε με τέτοιου είδους εφαρμογές και τεχνικές .
Ειναι μια αλλη πολυ ενδιαφέρουσα διάσταση !

Ευχαριστώ πολύ παίδες. Δοκιμή είναι. Φίλος ξυλουργός μου είπε ότι έτσι όπως τις έκανα τις ενώσεις θα σπάσουν στα 15 κιλά βάρους.
Εγώ όμως θα ενισχύσω τον σκελετό και με μερικά ακόμα δοκαράκια έτσι ώστε να αντέχει ακόμα περισσότερο ζόρι.

Σιγά σιγά θα χρησιμοποιώ μόνο ενώσεις αλλά θέλει πολύ χρόνο και πολύ τεχνική κάτι τέτοιο..

Ναι Νεκτάριε έχει και μάλιστα ρυθμιζόμενο χωρίς εργαλεία. Θα βγάλω κάποιο στιγμή βιντεάκι με παρουσίαση του φαλτσοπρίονου...

Ευχαριστώ πολύ παίδες. Δοκιμή είναι. Φίλος ξυλουργός μου είπε ότι έτσι όπως τις έκανα τις ενώσεις θα σπάσουν στα 15 κιλά βάρους.
Εγώ όμως θα ενισχύσω τον σκελετό και με μερικά ακόμα δοκαράκια έτσι ώστε να αντέχει ακόμα περισσότερο ζόρι.

Σιγά σιγά θα χρησιμοποιώ μόνο ενώσεις αλλά θέλει πολύ χρόνο και πολύ τεχνική κάτι τέτοιο..

Ναι Νεκτάριε έχει και μάλιστα ρυθμιζόμενο χωρίς εργαλεία. Θα βγάλω κάποιο στιγμή βιντεάκι με παρουσίαση του φαλτσοπρίονου...
Εντάξει, οι ξυλουργοι πλέον χρησοποιουν mdf κ βίδες. Πολύ καλή η προσπάθεια σου. Γρήγορα για router!

Δεν θέλω το ρούτερ γιατί αν μου φύγει από τα χέρια θα μου φάει κανένα δάκτυλο, αδερφέ.

Το φαλτσοπρίονο είναι πιο ακριβές και ταυτόχρονα πολύ πιο ασφαλές... Φυσικά όμως δεν κάνει για τα πάντα αλλά για μικρά δοκαράκια είναι τέλειο!

Εχθές εφτιαξα ενα ξύλινο καρότσι με υπολείμματα απο κατασκευές . Οχι τόσο για το λειτουργικό του μερος (αν και δουλεύει κανονικα) , περισσότερο για πρακτικούς λόγους . Διακοσμητικό-αποθήκευση ξυλων προς καύση έξω απο την πόρτα (να μην ειναι χημα στο πάτωμα) .