Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Αναμενουμε Παναγιωτη!Αληθεια το skill τι λεει;

Το SKIL κανόνι, σκυλί. Είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Μπράβο Παναγιώτη!
Ωραίος!
Τα πόδια πως θα τα στηριξεις στο τραπέζι ?

Ευχαριστώ Κυριάκο, θα τα βάλω έξω από την κάθε γωνία του τελάρου, βιδωτά. Θα πρέπει αφού τα μοντάρω και το περάσω ένα
άχρωμο εμποτισμού να βγούνε για να γίνει μεταφορά και να τα βιδώσει πάλι ο γαμπρός μου.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

ποια ξυλόκολλα χρησιμοποιείς;

Ατλακολ πρασινη 45 min κυρ Μπαμπη
Επιστημονας ο Παναγιωτης θα γινει κουκλι ,ευγε,το ιδιο σχεδιο με του Βασιλη κανεις με μερικες μικρες παραλαγες απο οτι βλεπω

Ωραίος Πανάγο (ε μα έχεις και εργαλεία !!!) :worshippy:
Το φαλτσοπρίονο πρέπει να μπει σε χωριστή βάση μετακινούμενη να αδειάσει ο χώρος στον πάγκο γιατί ξεκινάς μεγάλες δουλειές τώρα ...επαγγελματικού επιπέδου!!!:ernaehrung004:

Συγχαρητήρια φίλε Παναγιώτη,πάρα πολύ ωραίο θά γίνει.
Μιά ερώτηση,οι επιφάνειες ελάτης είναι 2 φύλα 120 χ 50 cm πού ένωσες μέ καβίλιες,καί οι μισόταβλες 2 χ 12 cm ?

Καλημέρα, σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας. :SFGSFGSF:

Ωραίος... :a0210:

Παναγιώτη, ποια ξυλόκολλα χρησιμοποιείς;

Ατλακολ πρασινη 45 όπως είπε και ο Σάκης

Ατλακολ πρασινη 45 min κυρ Μπαμπη
Επιστημονας ο Παναγιωτης θα γινει κουκλι ,ευγε,το ιδιο σχεδιο με του Βασιλη κανεις με μερικες μικρες παραλαγες απο οτι βλεπω

Το σχέδιο του τραπεζιού είναι αυτό.

Ωραίος Πανάγο (ε μα έχεις και εργαλεία !!!) :worshippy:
Το φαλτσοπρίονο πρέπει να μπει σε χωριστή βάση μετακινούμενη να αδειάσει ο χώρος στον πάγκο γιατί ξεκινάς μεγάλες δουλειές τώρα ...επαγγελματικού επιπέδου!!!:ernaehrung004:

Αν υπήρχε ο χώρος θα γινόταν. Αν χρειαστεί το μεταφέρω.

παρα πολυ καλο Παναγιωτη! Ευγε!!!!

Θελω και εγω ενα αλλα δεν εχω χρονο. Δεχεσαι παραγγελιες? :rofl:

Ναι, ενδοοικογενειακές...:a0210: Παραγγελία της κόρης μου όπως έγραψα.

Πολύ ωραίο το κόλπο για το ξεμοντάρισμα.
Λογικά αν πάρεις ένα παλιό φτυάρι και το φας με τον τροχό γίνεται η δουλειά πολύ καλά!

Συγχαρητήρια φίλε Παναγιώτη,πάρα πολύ ωραίο θά γίνει.
Μιά ερώτηση,οι επιφάνειες ελάτης είναι 2 φύλα 120 χ 50 cm πού ένωσες μέ καβίλιες,καί οι μισόταβλες 2 χ 12 cm ?

Δημήτρη τώρα το είδα. Ευχαριστώ. Οι επιφάνειες είναι 120 Χ 35 ενωμένες με καβίλιες. Τα πλαϊνά είναι 112 X 10cm κατά μήκος και 58 Χ 10 τα πλαϊνά.

Μάλλον κάτι πιο ενισχυμένο θέλει από το φτυαρι που είναι λεπτό Νίκο.
Το δικερονι που λέμε το ξέρεις?

Μπα μην το λες. Το απλό φτυάρι αρκετά ενισχυμένο είναι που λες. Αν είναι καλό τουλάχιστον...
Δεν το ξέρω αυτό Κυρ, τι είναι?

Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Δημήτρη τώρα το είδα. Ευχαριστώ. Οι επιφάνειες είναι 120 Χ 35 ενωμένες με καβίλιες. Τα πλαϊνά είναι 112 X 10cm κατά μήκος και 58 Χ 10 τα πλαϊνά.

Δέν πειράζει φίλε Παναγιώτη τό κατάλαβα,καί θά σού έστελνα pm.
Εχω μερικές ερωτήσεις :

1) Στά πόδια τίς ίδιες διαστάσεις μισόταβλες θά βάλεις πάλι ? εννοώ πάχος ξύλου όχι μήκος
άρα είναι 10 cm χ 2 cm η κάθε μισόταβλα ?
2) καί θα τίς ενώσεις με καβίλιες η μέ ξυλόβιδες εννοω τις δύο το μισόταβλες γιά τά πόδια ?
3) Επίσης η βάση τού τραπεζιού (επιφάνεια ελάτης) επάνω στό τελλάρο θά στηριχτεί πάλι μέ καβίλιες η μέ ξυλόβιδες ?
4) Το τελλάρο έχει δεθεί στίς τέσσερεις γωνίες μόνο μέ τά φάλτσα κολλα και 8 ξυλόβιδες τών φάλτσων ?

Σέ βάζω σέ κόπο νά απαντάς τώρα sorry,αλλά σέ ρωτάω λεπτομέρειες γιατί μού αρέσει τό σχέδιο,καί θά χρειαστώ ένα τραπέζι,καί ίσως προσεχώς σάς αντιγράψω εσένα καί τόν Βασίλη.

Εγώ πάντως μάλλον θα έχω αυτό από εβδομάδα μαζί με κάτι άλλα κοκοψόψαρα και σκέφτομαι να κάνω ένα τραπέζι γραφείου για έναν φίλο.
Διαστάσεις: 1712 χ 720 mm και πάχος 40 mm.
Ξύλο ελάτης.