Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Τραπεζιού κουζίνας συνέχεια.

Έτοιμα τα πόδια και τοποθετήθηκαν πρόχειρα για να δω το σύνολο.
Το τραπέζι πριν στοκαριστεί, τριφτεί και περαστεί το άχρωμο βερνίκι εμποτισμού:

View attachment 123812

View attachment 123813

Παναγιώτη πάρα πολύ ωραίο έγινε, μ´ ένα καλό τρίψιμο και βάψιμο θα είναι τέλειο.
Μπράβο ρε μάστορα :ernaehrung004:

Παναγιώτη ξαναλέω εξαιρετική δουλειά.
Τελικά το πέρασες διάφανο βερνικι εμποτισμου η κρουστας ?
Ίσως ένα δύο χέρια ώμο λινελαιο με στεγνωτικο να τονίζαν τα νερά περισσότερο!

Σας ευχαριστώ και πάλι. 2 χέρια βερνίκι εμποτισμού και ένα βερνίκι γυαλιστερό διαλύτου. Το έκανα λίγο μαντάρα, απειρία με βερνίκια, οπότε το έτριψα με 240 και το πέρασα με ένα gloss βερνίκι νερού.
Τελικά η παρτίδα σώθηκε και το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε όλους.
Το πήρε η κόρη μου και το έβαλε στην κουζίνα της. Της άρεσε πολύ.
-

Kαί πάλι μπράβο φίλε Παναγιώτη,νά τό χαρούν τά παιδιά,μέ καλή παρέα,και πάντα νά είναι γεμάτο όμορφα εδέσματα.
Μιά ερώτηση οι νοβοπανόβιδες πού έβαλες μεταξύ τελάρου καί επιφάνειας είναι 4 η 5 mm διάμετρο ?

Eπειδή τό έψαξα Νεκτάριε λόγο πού θέλω να φτιάξω καί εγώ ένα, κάπου μεταξύ 40-50 ευρώ,όλα επιφάνειες,μισόταβλες,βίδες,κομπλέ

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Λαδια, βερνικια κλπ?

Ναί κομπλέ,νά δούμε άν θά τό επιβεβαιώση η όχι καί ο Παναγιώτης

Οκ Παναγιώτη ελήφθη kappa roger
[h=2][/h]

Αν υπολογίσουμε όλα τα υλικά, το κόστος είναι 55-60 ευρώ. Βέβαια δεν τελειώνουν τα βερνίκια στο τραπέζι, μένουν και για αλλού.

Παναγιώτη, γιατί λες οτι τα έκανες μαντάρα με τα βερνίκια; Τι λάθος έκανες;
Ρωτάω γιατι είμαι περίπου στην ίδια κατάσταση, πέρασα λάδι/συντηρητικό εμποτισμού ένα χέρι κι ετοιμάζομαι για το βερνίκι.
Δεν το περνάω δεύτερο χέρι λάδι γιατι δεν θέλω να σκουρίνει περισσότερο, το βερνίκι (σατινέ) που θα του περάσω είναι άχρωμο.

Μπάμπη το πέρασα με ενα βερνίκι διαλυτου με πινελο πολυ κολλώδες και μου εκανε καποια τρεξίματα και δεν μου άρεσε. Το έτριψα (240αρι) και το περασα παλι με βερνίκι νερού γυαλιστερο, άχρωμο. Πολυ καλύτερο αποτέλεσμα.

Το διαλυτου δεν αραίωνε; Του νερού δεν αγρίεψε την επιφάνεια, όπως λένε τα παιδιά εδώ, ή αυτό συμβαίνει μόνο στο πρώτο χέρι του λαδιού εμποτισμού;

Για εσωτερικό χώρο να προτιμάτε βερνίκια νερού και αν είναι δυνατόν απλό λάδι ξύλου (τύπου teak oil) για να μπορείτε εύκολα να το συντηρείτε με τα χρόνια.
Τα βερνίκια δεν είναι ότι πιο εύκολο στην συντήρηση και εκτός αυτού, δεν προσφέρεται και η δυνατότητα αλλαγής χρώματος της κατασκευής.