Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πριν κάποιες μέρες εφτιαξα ενα επιπλακι (μου το θυμησε ο Μπαμπης με την κατασκευη του) για να δεχτεί κάτι ψαθινα καλάθια που είχα .
Πήρα ρεταλια 5x5 δοκαρακι το "κατεβασα" στο 4,5x4,5 για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα εκτός απο αυτα που θα χρησιμοποιούσα για το πανω μερος που έγιναν 4,1x4,5 για να προστεθει κόντρα πλακε 4χιλιοστα και να κοπει με το ρουτερ για την πανω επιφάνεια . Μετα τα τριψιματα κλπ , βερνικι βεγκε και έτοιμο 42x40x80 .
Στην αρχή έλεγα να το κάνω με πόδια αλλα χωρίς μου άρεσε πιο πολυ και τα έκοψα .

Πάρα πολύ ωραίο Ηλία... Κι εμένα μ´ αρέσει καλύτερα χωρίς πόδια.
Το προχωράω κι εγώ, σήμερα το απόγευμα άρχισα σιγά-σιγά τα αλουμινένια πλαϊνά. Μετά ράφια πορτάκια βάψιμο... Έχει δρόμο ακόμα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    147.2 KB · Views: 218
Ασε ρε Κυρ, ούτε κι εγώ δεν ξέρω πως θα είναι η τελική μορφή του, μ´ έχει τρελάνει η κυρά...
Μια θέλει καπλαμά τα πλαινά ίδια με τη κουζίνα, μια θέλει inox, μια θέλει μια πόρτα μπροστα την άλλη δύο... Σήμερα μου ζήταγε χιαστί καΐτια πάνω στο αλουμίνιο, όπως τα τζάμια... Θα τη τρελάνουμε τη μαϊμού. :flipout:

Για αλλη μια φορα Ηλια τα σεβη μου!Αμα ειναι μερακλης κανενας...
Παιδια δεν εχω χρονο ουτε να βιδωσω βιδα,εχω φαει τα λυσσακα μου...Γμτ.

υγ
Ηλια τις συνδεσεις με μορσα τις εκανες;

Στο συγκεκριμένο όχι Νικόλα , εγινε πολυ γρήγορα και μιας και θα γινόταν βεγκε (σκεπάζει πιο εύκολα δυχρωμιες) ανοιχτηκαν τρύπες για χωνευτες βιδες , κολλα και καβιλιες για να καλυφθούν οι τρύπες .

Mπράβο φίλε Μπάμπη καί Ηλία,επαγγελματική δουλειά καί τά δύο
Ηλία τήν επιφάνεια (κόντρα πλακέ) μέ βίδες τό έχεις ενώσει μέ τά καδρόνια ?

Ασε ρε Κυρ, ούτε κι εγώ δεν ξέρω πως θα είναι η τελική μορφή του, μ´ έχει τρελάνει η κυρά...
Μια θέλει καπλαμά τα πλαινά ίδια με τη κουζίνα, μια θέλει inox, μια θέλει μια πόρτα μπροστα την άλλη δύο... Σήμερα μου ζήταγε χιαστί καΐτια πάνω στο αλουμίνιο, όπως τα τζάμια... Θα τη τρελάνουμε τη μαϊμού. :flipout:

Χαχαχα..σε καταλαβαίνω απόλυτα , αύριο βιτρο.. χαχαχα..
Ωραίο γίνεται παντός !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολυ ωραιο ηλια πες καμμια πληροφορια για το βεγκε χρωμα που το εβαψες.

Βασιλη το συγκεκριμένο βερνικι το είχα πάρει απο ΙΚΕΑ μαζι με ενα μασιφ (πρέπει να ειναι το μοναδικό μασιφ επιπλο ΙΚΕΑ,χαχαχα...) τραπεζι σαλονιου για να υπαρχει..
Αν ψάχνεις να κοιταξω τα βερνικια μου να σου στείλω κωδικο ενα άλλο καλο που έχω .

Mπράβο φίλε Μπάμπη καί Ηλία,επαγγελματική δουλειά καί τά δύο
Ηλία τήν επιφάνεια (κόντρα πλακέ) μέ βίδες τό έχεις ενώσει μέ τά καδρόνια ?
Όχι Δημήτρη , σκέτη κολλα και καλο σφυξιμο μέχρι να στεγνώσει . Δεν χρειάζεται κάτι άλλο .

Πολύ ωραίο αν και εγώ θα προτιμούσα μασίφ επιφάνεια πάνω. :)

Και το χρωματάκι πολύ ωραίο επίσης!

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ηλια ναι αν μπορεις καποια στιγμη δες και πες μου.ευχαριστω.

Ηλία και Μπάμπη μπράβο. Ηλία για αυτό που έφτιαξες, Μπάμπη για αυτό που φτιάχνεις.

Το είδα χθες το έπιπλο Ηλία αλλά επειδή ήμουν από το κινητό ήθελα να γράψω από τον υπολογιστή για να το δω καλύτερα! Πάρα πολύ καλή δουλειά και συμφωνώ μαζί σου ότι χωρίς πόδια ειναι πολύ πιο όμορφο τελικά :)
Να υποθέσω ότι στο "ισόγειο" της κατασκευής έχεις προσθέσει μία αντηρίδα όπως και στο 1ο όροφο? Γιατί προσπαθώ να καταλάβω πως συρταρώνει το κάτω ψάθινο, χωρίς να "πέφτει" και δε το πιάνω από τη φωτογραφία.

Βλέπεις Μπάμπη τσακα τσακα οι δουλειές και εσύ το παλεύεις ακόμα :BDGBGDB55:
Αλλά τι να λέμε τώρα, καλά ξεμπερδέματα με τη γυναικεία αναποφασιστικότητα :rofl:

Το είδα χθες το έπιπλο Ηλία αλλά επειδή ήμουν από το κινητό ήθελα να γράψω από τον υπολογιστή για να το δω καλύτερα! Πάρα πολύ καλή δουλειά και συμφωνώ μαζί σου ότι χωρίς πόδια ειναι πολύ πιο όμορφο τελικά :)
Να υποθέσω ότι στο "ισόγειο" της κατασκευής έχεις προσθέσει μία αντηρίδα όπως και στο 1ο όροφο? Γιατί προσπαθώ να καταλάβω πως συρταρώνει το κάτω ψάθινο, χωρίς να "πέφτει" και δε το πιάνω από τη φωτογραφία.

Βλέπεις Μπάμπη τσακα τσακα οι δουλειές και εσύ το παλεύεις ακόμα :BDGBGDB55:
Αλλά τι να λέμε τώρα, καλά ξεμπερδέματα με τη γυναικεία αναποφασιστικότητα :rofl:

Ναι Αγαπη μπήκαν αντηρίδες πανω-κάτω , αυτη που φαίνεται ήταν πρόχειρη να δω πως δουλεύει .