Γλάστρα από σουηδικό πηχάκι 1 x 3.
Κατασκευή και φινίρισμα: Κόψιμο 36 ίδιων διαστάσεων (στο περίπου) κομματιών και φαλτσοκοπή των άκρων τους με γωνία 30 μοιρών στο φαλτσοπρίονο (60 πραγματικών).
Κόλλημα μεταξύ τους με ξυλόκολλα πολυουρεθάνης (λόγω εξωτερικού χώρου τοποθέτησης και έντονη επαφή με υγρασία) και επιπλέον ενίσχυση με κάθετο πηχάκι (για δέσιμο και με τον πάτο).
Διαμόρφωση των διαστάσεων του πάτου με παγκοπρίονο και τοποθέτηση των 6 "δεμένων" κομματιών πάνω του με ταυτόχρονη προσθήκη ξυλόκολλας στα άκρα. Δέσιμο με τον σφιγκτήρα (Stanley Bailey - ιμάντας) και αναμονή για λίγες ώρες να σκληρύνει η κόλλα. Βίδωμα του πάτου με τα "δεμένα κομμάτια" και διαμόρφωση τρυπών για την αποβολή υγρασίας με τρυπάνι Bosch Selfcut 18άρι.
Ωραια κατασκευη, εχω φτιαξει και εγω 4 τετοιες γλαστρες η 3 στης ιδιες διαστασης και η 4 ποιο μικρη σαν την δικη σου, αλλα μια παρατηρηση δεν πιστευω οτι τα καθετα πηχακια θα κρατησουν της ενωσης καλυτερα βαλε γωνιες στις 6γωνες γιατι τοσο το χωμα τοσο και το νερο θα της ανοιξουν με το καιρο. Επισης για να μην φαινονται η ατελειες στα πλαινα στην ενωση με των πατο δες στην δικη μου και αν θες βαλε και εσυ αυτα τα διακοσμητικα ξυλακια αφου πρωτα τα περασεις με το ρουτερ.
![]()
Ωραια κατασκευη, εχω φτιαξει και εγω 4 τετοιες γλαστρες η 3 στης ιδιες διαστασης και η 4 ποιο μικρη σαν την δικη σου, αλλα μια παρατηρηση δεν πιστευω οτι τα καθετα πηχακια θα κρατησουν της ενωσης καλυτερα βαλε γωνιες στις 6γωνες γιατι τοσο το χωμα τοσο και το νερο θα της ανοιξουν με το καιρο. Επισης για να μην φαινονται η ατελειες στα πλαινα στην ενωση με των πατο δες στην δικη μου και αν θες βαλε και εσυ αυτα τα διακοσμητικα ξυλακια αφου πρωτα τα περασεις με το ρουτερ.
![]()
Σταύρε, τα πηχάκια της γλάστρας είναι κολλημένα μεταξύ τους με ξυλόκολλα πολυουρεθάνης εκτός από το κάθετο πηχάκι που βλέπεις. Αντοχή υπάρχει αρκετή επομένως και θα υπήρχε ακόμα και χωρίς το κάθετο πηχάκι.
Τα κενά τα στοκάρισα προ ολίγου και το απόγευμα θα τα βάψω τοπικά, οπότε ατέλειες μηδέν.
Καλή η ιδέα σου πάντως για το κάτω μέρος, δεν θα χρειαζόταν και τα 4 πηχάκια που έβαλα κάτω.
Σε τέτοιου είδους κατασκευές οι γωνιές έχουν το πρόβλημα και όσο αυξάνει το μέγεθος αυξάνει και το πρόβλημα.
Το παρακάτω σχέδιο κατασκευής λύνει το πρόβλημα της αντοχής της κατασκευής.
Στις γωνιές ανάλογα το μέγεθος μπορούν να μπουν καβίλιες, βίδες και για μέγιστη αντοχή ντίζες με παξιμάδια και ροδέλες.
View attachment 129347
Ισχύει αυτό που λες. Το έχω δει σε φωτιστικά οροφής αυτό με τις ντίζες. Μέγιστη αντοχή όπως λες αλλά επειδή είναι μικρές οι διαστάσεις του ξύλου και οι διαστάσεις της ντίζας σχετικά μεγάλες, έχουμε θέμα στις άκρες (σπασίματα, ρωγμές κλπ). Το καλύτερο είναι καβίλιες αλλά πρέπει ο σχηματισμός να είναι ακριβώς όπως τον δείχνεις στις φωτογραφίες. Εκ των πραγμάτων δηλαδή δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτό που έκανα εγώ.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Κατόπιν λαϊκής απαίτησης, στοκαρίστηκαν σχεδόν όλα τα κενά.
Περάστηκε και ένα αραιό χέρι βαφής ακόμα και ιδού:
![]()
![]()
Έλα, πες την αλήθεια.
Απο που την αγόρασες τη γλάστρα ;
Και το χρωμα ειναι όλα τα λεφτά.
Sent from my iPad using Tapatalk
Καλημέρα Νίκο. Εμένα δωσ μου μπλε και τίποτα άλλο.Χαχα!!! Σου φαίνεται για αγοραστή?
Πάντως είσαι ο πρώτος που του αρέσει το χρώμα!![]()
Καλημέρα Νίκο. Εμένα δωσ μου μπλε και τίποτα άλλο.
Πολύ ωραία κατασκευή
Sent from my C6833 using Tapatalk
Ισχύει αυτό που λες. Το έχω δει σε φωτιστικά οροφής αυτό με τις ντίζες. Μέγιστη αντοχή όπως λες αλλά επειδή είναι μικρές οι διαστάσεις του ξύλου και οι διαστάσεις της ντίζας σχετικά μεγάλες, έχουμε θέμα στις άκρες (σπασίματα, ρωγμές κλπ). Το καλύτερο είναι καβίλιες αλλά πρέπει ο σχηματισμός να είναι ακριβώς όπως τον δείχνεις στις φωτογραφίες. Εκ των πραγμάτων δηλαδή δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτό που έκανα εγώ.
Θέλω να χωνεύουν,όχι να εξέχουν.
Παιδιά,σε ένα ερμάριο που σκοπεύω να φτιάξω,τα πορτάκια πως τα φέρνω "πρόσωπο" με την υπόλοιπη κατασκευή;Θέλω να χωνεύουν,όχι να εξέχουν.Απλά τοποθετώ τα πορτάκια με τους μεντεσέδες πάνω τους και τους βιδώνω στα πλαϊνά;
αυτούς τους δεύτερους πως τους ζητάς?Μιχάλη, ή δεν κατάλαβα εγώ καλά ή ο Νίκος ζητάει το αντίθετο απ´ αυτό που του λές.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Αν θες κάτι απλό βάζεις σαν αυτούς:
![]()
Αν θες κάτι πιο όμορφο πας εδω:
![]()
αυτούς τους δεύτερους πως τους ζητάς?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.