Καλά ο μικρός θα σου πει ότι ποιο τρελό υπάρχει ....
Εδώ περνάει τα ρεσώ 25 νούμερα γυαλόχαρτα και στο τέλος με χαρτί κουζίνας...![]()
Αυτό με την πίσσα δεν το έχω δει πουθενά στον πλανήτη σε τραπεζάκια ή άλλα επιπλάκια σπιτιού εξωτερικού χώρου.
Εκτός και αν τα τραπεζάκια τα θάβεις στο χώμα οπότε καλύτερα να βάλεις και τσίγκο απ έξω όπως βάζει η ΔΕΗ.
Θα μπορούσες να μας βάλεις μια φωτογραφία αφού το κάνεις τόσο συχνά.
Η λύση που ακολουθεί ο περισσότερος κόσμος είναι διαφόρων ειδών προστατευτικά ποδαράκια ....κυρίως λαστιχένια.
Καλά ο μικρός θα σου πει ότι ποιο τρελό υπάρχει ....
Εδώ περνάει τα ρεσώ 25 νούμερα γυαλόχαρτα και στο τέλος με χαρτί κουζίνας...![]()
Φτιαχνω ξυλινο τραπεζι για την αυλη. Που τωρα καλοκαίρι σημαινει λάστιχο και νερό
Έχουμε καμιά ιδέα τι να βάλω κάτω απο τα πόδια για να αντέξει τα τραπεζι το νερό; Περαν απο βερνίκια δηλαδη που θα υπ βάψω υπαρχει κατι αλλο πχ σαν πατάκι;
Πολύ όμορφο ξύλο το ιρόκο! Μπράβο Νίκο!
2 πόντους είναι το πάχος του Νίκο?
πόσο το αγόρασες?
δύο μικρές παρατηρήσεις μόνο,
από ότι ξέρω εγώ κανένα ξύλο δεν είναι αδιάβροχο από την φύση του, κάποια ξύλα απλά έχουν αυξημένη φυσική προστασία στο νερό, και για το λόγο αυτό τα βάφουμε με βερνίκια για να αυξήσουμε την φυσική τους αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι θα ταίριαζε απίστευτα να το περάσεις ένα διαφανές teak oil ή tung oil ή danish oil για να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο τα νερά του ξύλου. Το ιρόκο με το πέρασμα 1-2 χρόνων θα γίνει πιο σκούρο αυτό που βλέπεις δεν είναι το τελικό του χρώμα.
και
για το δάπεδο θα προτιμούσα ένα κομμάτι από κόντρα πλακέ και όχι από osb.
Aυτο μαλιστα, πολυ φινετσατο Νικ μονο με το λαδακι πανω στο καλο ξυλο.
Βεβαια το φιλετακι οsb στον πατο αναιρει λιγακι την αρμονια που δινει το ιροκο και την ομορφη κατασκευη γενικοτερα.
Επίσης βερνίκι δεν θέλω να χρησιμοποιώ για λόγους φινιρίσματος. Σε ότι αφορά τo Teak oil, αυτό που πήρα (Vivechrom) αναφέρει ότι είναι μίγμα τροποποιημένων φυσικών ελαίων. Από το χρώμα του αλλά και την μυρωδιά του έχει μέσα λινέλαιο και στεγνωτικά, οπότε δεν μιλάμε για πραγματικό Teak Oil.
Συμφωνα με τι wikipedia το teal ειναι ετσι και αλλιως μιγμα λαδιων
https://en.wikipedia.org/wiki/Wood_finishing
((κατω κατω στον πινακα)
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
και εδω και η συνταγη να το κανει ακνεις μονος του
http://www.intelligentanswers.co.uk/index.php?topic=4960.0
Νίκο όμορφη αλλά έπρεπε OSB να το προσαρμοζες εσωτερικά να μην φαίνεται και να χαλάει το όμορφο σύνολο.
+1.
Ετσι χαλι μαυρο ειναι. Παει τζαμπα και τοσο ξυλο ποιοτικο.
Φερτο δω να το κανουμε κατασκευουλες, πηγες και το χαραμισες σε μια γλαστρα, να τη κανει ο θεος...
:slapface:
ειμαι ειλικρινης ετσι?
Νίκο όμορφη αλλά έπρεπε OSB να το προσαρμοζες εσωτερικά να μην φαίνεται και να χαλάει το όμορφο σύνολο.
+1.
Ετσι χαλι μαυρο ειναι. Παει τζαμπα και τοσο ξυλο ποιοτικο.
Φερτο δω να το κανουμε κατασκευουλες, πηγες και το χαραμισες σε μια γλαστρα, να τη κανει ο θεος...
:slapface:
ειμαι ειλικρινης ετσι?
Βγάλε τον πάτο Κάνε μια πατουρα στο ιροκο και καντον κρυφό.
Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.