Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Το είχα σκεφτεί αρχικά Νίκο...αλλά βαρέθηκα μέσα στον ήλιο να κάθομαι να κάνω μισοχάραχτα...όπως και να το κάνεις θέλει πολύ περισσότερο χρόνο από 4 βίδες...τώρα που υπάρχει χώρος, πάγκος, να δουλέψω υπό σκιά θα κάνω το επόμενο μικρό πάγκο για το παγκοπρίονο με μισοχάρακτα και καβίλιες και κόλλα...αλλά 3 ώρες στον ήλιο...λαλήσαμε λέμε...

Σε καταλαβαίνω. Εγώ εντός κρύας αποθήκης τον έφτιαξα και πέραν από κούραση δεν κατάλαβα τίποτε άλλο!!!

Σωτήρη πολυ ωραία κατασκευη, αλλα η λεμονάδα ήταν όλα τα λεφτά !

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Σωτήρη πολυ ωραία κατασκευη, αλλα η λεμονάδα ήταν όλα τα λεφτά !

Κάποτε ανέβαζε κάτι καλά κοψίδια, τώρα μόνο με μια λεμοναδα καθάρισε? !!! :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Κάποτε ανέβαζε κάτι καλά κοψίδια, τώρα μόνο με μια λεμοναδα καθάρισε? !!! :flipout:

Αυτα με την αποπεράτωση των εργασιών

Δεν ειχαμε χρόνο για περισσότερα....εγώ από το απογευματάκι τώρα μαζεύτηκα σπίτι....είχε γενέθλια ο εγγονός και κατεβήκαμε στην Πεύκη.
όλα θα γίνουν όπως πρέπει !

Mπραβο Σωτηρη, γεροδεμενος παγκος, καλοδουλευτος. Στολισε τον και με μια μεγγενη στο πλαι!

Να χαιρεστε το εγγονακι, τυχερο και πολυχρονο!

Σκεφτομαι και μου χρειαζεται ενας παγκος μαγειρεματος για το μπαλκονι.
Οχι μεγαλος, το πολυ 1-1,20 οπου θα μπορω να βαλω πανω ενα πετρογκαζ, να ακουμπησω μια τοστιερα, μια κατσαρολα.
Απο κατω θα εχει ντουλαπι για τη φιαλη και κανα δυο συρταρια.
Αναρωτιεμαι να το φτιαξω κατευθειαν με επιφανειες κοντραπλακε ή να προηγηθει σκελετος απο καδρονια?
Οι κουζινες του σπιτιου ειναι απο μελαμινες και σηκωνουν παρομοια μεταχειρηση, εδω τι κανω?

Οχι μεγαλος, το πολυ 1-1,20 οπου θα μπορω να βαλω πανω ενα πετρογκαζ, να ακουμπησω μια τοστιερα, μια κατσαρολα.
Αναρωτιεμαι να το φτιαξω κατευθειαν με επιφανειες κοντραπλακε ή να προηγηθει σκελετος απο καδρονια?
Οι κουζινες του σπιτιου ειναι απο μελαμινες και σηκωνουν παρομοια μεταχειρηση, εδω τι κανω?

Πάντως ΟΧΙ την φιάλη του γκαζιού ακριβώς από κάτω.

εγώ θα τον έφτιαχνα με σκελετό, όλα είναι ευκολότερα και σταθερότερα εάν υπάρχει ένας σκελετός να τα συνδέει.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Εγώ πάλι θα χρησιμοποιούσα σύνθετη επιφάνεια Ελάτης σαν αυτή που έβαλα στο τραπέζι και από κάτω σκελετό με σουηδικό και μικρά ντουλαπάκια.

Ερώτηση: Ένα ξύλο από τραπέζι ή καρέκλα το οποίο το έχουμε έξω καθ´ όλη την διάρκεια του χρόνου, και έχει ανοίξει είτε από την πολυκαιρία είτα από την πάροδο του χρόνου, πως μπορούμε να γεμίσουμε την ρωγμή που έχει γίνει; Δεν εννοώ να βάλουμε ξυλόκολλά ή στόκο, αλλά κάποιο άλλο υλικό (...δύο συστατικών ίσως;) το οποίο όχι απλά να κλείσιει-γεμίσει οπτικά το κενό αλλά να προσδώσει δυναμικά χαρακτηριστικά αντοχής στο ξύλο. Θα βοηθούσε εάν κάποιος έχει να αναφέρει κάποιο υλικό με την ονομασία του που όμως να έχει χρησιμοποιήσει και να έχει ιδία εμπειρία από την εφαρμογή του. Ευχαριστώ.

Nεκταριε κατι τετοιο θες? Εδω ενα τραπεζι απο παλετοξυλο.

5e8fd37d5074a40ab6012075218e758d.jpg

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Nεκταριε κατι τετοιο θες? Εδω ενα τραπεζι απο παλετοξυλο.

5e8fd37d5074a40ab6012075218e758d.jpg
Κατι τετοιο εχω τωρα, δεν προκειται να δουλεψω παλετοξυλα, τα εχω προσπερασει...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως ΟΧΙ την φιάλη του γκαζιού ακριβώς από κάτω.

Γιατι? απο κατω και μεσα για ευκολη μετακινηση με τις ενσωματωμενες ροδες.

Εγώ πάλι θα χρησιμοποιούσα σύνθετη επιφάνεια Ελάτης σαν αυτή που έβαλα στο τραπέζι και από κάτω σκελετό με σουηδικό και μικρά ντουλαπάκια.

Ηδη σχηματισα μια εικονα στο μυαλο μου...

Νεκτάριε

για θέμα ασφαλείας καλό είναι να είναι στο διπλανό ντουλάπι & όχι κάτω ακριβώς από την εστία φωτιάς (το πετρογκάζ δηλαδή).

Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Κατι τετοιο εχω τωρα, δεν προκειται να δουλεψω παλετοξυλα, τα εχω προσπερασει...

Γιατι? απο κατω και μεσα για ευκολη μετακινηση με τις ενσωματωμενες ροδες.

Ηδη σχηματισα μια εικονα στο μυαλο μου...

Όχι απλή επιφάνεια πρόσεχε. Θα στραβώσει και δεν θα το πάρεις χαμπάρι, εκτός και αν βάλεις κατα μήκος οριζόντια πηχάκια.
Αν θέλεις σύνθετη πες μου να σου παραγγείλω από Ξάνθη.

Σε συνεχεια του http://avclub.gr/forum/showthread.php/114568-%CE%99%CE%B4%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF?p=1057683290&viewfull=1#post1057683290

Το τελευταιο επεισοδιο του σηριαλ..........

Αφου σηκωσαμε ποδια και νομισαμε οτι κατι γιναμε, καποιοι ειμαστε "βρε παιδι μου", η πραγματικοτητα μας εκανε τελικα να "πεσουμε στα 4" και να αποδεχτουμε τον ρολο μας (ή μηπως οχι; ) οτι τελικα θα ειμαστε το τραπεζι που απλα θα ακουμπανε οι αλλοι επανω μας οτι τους βολευει και τους κανει να περνανε καλα!!!!!!!

Επιφανεια 137 Χ 85 με 82 υψος. Χρησιμοποιηθηκαν τα ξυλα απο 2 παλλετες 114 Χ 114, 2 ταβλες απο παλλετα 120 Χ 80, καθως και 4 κομματια απο καδρονακι 5 Χ 5. Επισης 24 καροβιδες Μ8 γαλβανιζε με τα αντιστοιχα παξιμαδια και ροδελες (στενες και φαρδιες), 4 γωνιες κατω απο τα ποδια στο πατωμα και 6 γωνιες στην ενωση του καπακιου με το υπολοιπο.

Μενει μονο να δουμε αν τελικα θα σπασουμε απο την κακομεταχειριση, ή θα αναγνωριστει η ομορφια μας που ανεβαζει την οπτικη του χωρου, καθως και η λειτουργικοτητα μας και η εξυπηρετηση που προσφερουμε, ωστε να τυχουμε αναλογης μεταχειρισης.
Πρωτα απο ολα ομως θα πρεπει να καταλαβουμε εμεις οτι δεν ειμαστε απλανιστες μαυρες ταβλες καρφωμενες σε μια παλλετα πια, αλλα εχουμε γινει ενα ομορφο και λειτουργικο τραπεζι.

DSCN1548 (Small).JPG

Σε συνεχεια του http://avclub.gr/forum/showthread.php/114568-%CE%99%CE%B4%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF?p=1057683290&viewfull=1#post1057683290

Το τελευταιο επεισοδιο του σηριαλ..........

Αφου σηκωσαμε ποδια και νομισαμε οτι κατι γιναμε, καποιοι ειμαστε "βρε παιδι μου", η πραγματικοτητα μας εκανε τελικα να "πεσουμε στα 4" και να αποδεχτουμε τον ρολο μας (ή μηπως οχι; ) οτι τελικα θα ειμαστε το τραπεζι που απλα θα ακουμπανε οι αλλοι επανω μας οτι τους βολευει και τους κανει να περνανε καλα!!!!!!!

Επιφανεια 137 Χ 85 με 82 υψος. Χρησιμοποιηθηκαν τα ξυλα απο 2 παλλετες 114 Χ 114, 2 ταβλες απο παλλετα 120 Χ 80, καθως και 4 κομματια απο καδρονακι 5 Χ 5. Επισης 24 καροβιδες Μ8 γαλβανιζε με τα αντιστοιχα παξιμαδια και ροδελες (στενες και φαρδιες), 4 γωνιες κατω απο τα ποδια στο πατωμα και 6 γωνιες στην ενωση του καπακιου με το υπολοιπο.

Μενει μονο να δουμε αν τελικα θα σπασουμε απο την κακομεταχειριση, ή θα αναγνωριστει η ομορφια μας που ανεβαζει την οπτικη του χωρου, καθως και η λειτουργικοτητα μας και η εξυπηρετηση που προσφερουμε, ωστε να τυχουμε αναλογης μεταχειρισης.
Πρωτα απο ολα ομως θα πρεπει να καταλαβουμε εμεις οτι δεν ειμαστε απλανιστες μαυρες ταβλες καρφωμενες σε μια παλλετα πια, αλλα εχουμε γινει ενα ομορφο και λειτουργικο τραπεζι.

View attachment 129601
Καλημέρα και μπράβο σου Δημήτρη.
Αντε και καλά τσιμπουσια

Sent from my C6833 using Tapatalk

Πολύ ωραίο Δημήτρη και με ανακυκλώσιμα υλικά,εύχομαι καλά τσιμπούσια όπως προείπε ο Χρήστος,μέ καλή παρέα.

Ευχαριστω παιδια για τις ευχες, αυτος ηταν ο σκοπος της κατασκευης του, αλλα η "τροικα της ασπρης μπλουζας" διαφωνησε.