Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

καλημέρα παιδια! ετοίμαζω το σπιτι μου, κ αναζητώντας επιπλο μπάνιου παρατηρώ οτι ξεκινούν απο 250-300 οι κατασκευες με μελαμίνες στα 600-800 για mdf κ φτάνουν ακομη και πανω απο 1000-1300 αν επροκειτο για κοντρα πλακε θαλάσσης με διαστάσεις 80-100cm Χ 45. Σκεφτομαι λοιπον επειδη πιάνουν τα χέρια μου και κανω κατα καιρούς διαφορες κατασκευές να αγορασω κοντρα πλακε θαλασσης και να φτιαξω μονος μου ενα ντουλαπι το ερωτημα μου είναι πώς κρυβει κανεις τις βίδες που ενωνοντε τα επιπλα πχ στις μεγαλες εντοιχισμενες ντουλαπες κανεις τα κουτια τα βιδωνεις και τα πετας στον τοιχο κ δεν φαινονται.. αλλα ενα επιπλο που θα φαινεται στο πλαι πως κρύβεις τις βίδες???

Πάντως επειδή πρόκειται για μπάνιο όπου υπάρχουν υγρασίες κλπ, να επιλέξεις ένα ποιοτικό και ανθεκτικό χρώμα.
Εγώ θα έφτιαχνα κάτι από μασίφ ξύλο περασμένο με ένα καλό βερνίκι εμποτισμού (πχ Bondex) και από πάνω ένα βερνίκι πολυουρεθάνης ή απλό.
Θα είναι πιο διαχρονικό!

καλημέρα παιδια! ετοίμαζω το σπιτι μου, κ αναζητώντας επιπλο μπάνιου παρατηρώ οτι ξεκινούν απο 250-300 οι κατασκευες με μελαμίνες στα 600-800 για mdf κ φτάνουν ακομη και πανω απο 1000-1300 αν επροκειτο για κοντρα πλακε θαλάσσης με διαστάσεις 80-100cm Χ 45. Σκεφτομαι λοιπον επειδη πιάνουν τα χέρια μου και κανω κατα καιρούς διαφορες κατασκευές να αγορασω κοντρα πλακε θαλασσης και να φτιαξω μονος μου ενα ντουλαπι το ερωτημα μου είναι πώς κρυβει κανεις τις βίδες που ενωνοντε τα επιπλα πχ στις μεγαλες εντοιχισμενες ντουλαπες κανεις τα κουτια τα βιδωνεις και τα πετας στον τοιχο κ δεν φαινονται.. αλλα ενα επιπλο που θα φαινεται στο πλαι πως κρύβεις τις βίδες???

Αυτο ειναι οντως ανηκουστο.
Με τα χρηματα που θελουν μερικοι για επιπλο μπανιου, τοποθετεις ολοκληρη κουζινα!!!

Εγω εβαλα ενα απλο και λιτο πλην ομορφο απο το Leroy και καποια στιγμη θα φτιαξω και εγω ενα μονος μου και μαλιστα απο αναχρησιμοποιημενη ξυλεια.

φίλε kisto....δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτά τα νούμερα....είσαι σίγουρος?
ένα έπιπλο μπάνιου στις διαστάσεις που λες, από σημύδα 21 mm με πολλές στρώσεις, 1,2 χ 0,7 με 3 ράφια (σχεδόν ολόκληρο φύλλο), περασμένο με αστάρι 2 χέρια, και 3 χέρια βερνίκι, στοίχισε περίπου 300-350 (εάν θυμάμαι καλά).

καλημερα και απο εμενα.δεν ξέρω αν ειναι στη σωστη κατηγορια οποτε αν πρεπει να μεταφερθει και μπορει καποιος ας το κανει.
στο θέμα μας λοιπόν. .. αν και δεν γράφω συχνα παρακολουθω το φορουμ και με εχει βοηθησει στο να κάνω πραγματα που αφηνα καιρο...
εχω μια παλια αποθηκη σε αβολο σημειο και με χαλια διαστασεις (πολυ κοντη και με μικρο βαθος και μεγαλο πλατος). ρωτησα για γκρεμισμα καποιους τοιχους και χτισιμο ωστε να γινει ποιο τετραγωνισμενη και με ποιο μεγαλο υψος αλλα μου ζητησανε γυρο στα 3500 Ε αλλα μου φενετε πολλα λεφτα για αυτο που ζηταω οποτε σκεφτηκα να κανω μια ξυλινη σαν αυτη http://www.praktiker.gr/p/spitaki-kipou-180x135cm-69361 αλλα με ποιο μεγαλεσ διαστασεις, περιπου 4*2 μετρα. τα ξυλα σκεφτηκα να τα περασω βερνικι εμποτισμου .. εχει κανεισ εμπειρια απο τετοια κατασκευη ? υπ οψην η κατασκευη θα ειναι στην αυλη σε ολα τα καιρικα στοιχεια εκτεθημενη .

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

καλημερα και απο εμενα.δεν ξέρω αν ειναι στη σωστη κατηγορια οποτε αν πρεπει να μεταφερθει και μπορει καποιος ας το κανει.
στο θέμα μας λοιπόν. .. αν και δεν γράφω συχνα παρακολουθω το φορουμ και με εχει βοηθησει στο να κάνω πραγματα που αφηνα καιρο...
εχω μια παλια αποθηκη σε αβολο σημειο και με χαλια διαστασεις (πολυ κοντη και με μικρο βαθος και μεγαλο πλατος). ρωτησα για γκρεμισμα καποιους τοιχους και χτισιμο ωστε να γινει ποιο τετραγωνισμενη και με ποιο μεγαλο υψος αλλα μου ζητησανε γυρο στα 3500 Ε αλλα μου φενετε πολλα λεφτα για αυτο που ζηταω οποτε σκεφτηκα να κανω μια ξυλινη σαν αυτη http://www.praktiker.gr/p/spitaki-kipou-180x135cm-69361 αλλα με ποιο μεγαλεσ διαστασεις, περιπου 4*2 μετρα. τα ξυλα σκεφτηκα να τα περασω βερνικι εμποτισμου .. εχει κανεισ εμπειρια απο τετοια κατασκευη ? υπ οψην η κατασκευη θα ειναι στην αυλη σε ολα τα καιρικα στοιχεια εκτεθημενη .
Δεν θελω να γινω ο σπαστικος της κουβεντας, αλλα αυτο μηπως χρειαζεται οικοδομικη αδεια και "αδεια" απο τυχον περιεργους γειτονες?

η περισσότερη δουλειά είναι η σωστή βάση, να είναι στέρεη και ευθύγραμμη.
μετά στήνεις το δάπεδο, πρώτα τα δοκάρια και μετά τις τάβλες που θα το καλύψεις.
μετά σηκώνεις τις 4 κολώνες ή τις 6 αναλόγως του μήκους, βάζεις και οριζόντια ανάμεσα για να τις κάνεις σταθερές μεταξύ τους.
μετά αναλόγως τις σκεπής που θες να κάνεις προχωράς, ποιο εύκολη η μονόριχτη ποιο δύσκολη η δίριχτη.
μετά περνάς τους τοίχους
μετά το ταβάνι.

αυτά χοντρικά όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ.
να έχεις υπόψη σου ότι θα σου στοιχίσει αρκετά παραπάνω από του praktiker, αλλά θα είναι και πολύ καλύτερο από αυτό.

τέλος εάν κάνεις στο youtube ένα search με diy garden house θα πάρεις μια εικόνα του τι σε περιμένει....

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

η ηδη υπαρχων αποθηκη ειναι νομιμη και η καινουρια θα ειναι στα ιδια τετραγωνικα που προβλεπει η αδεια οικοδομης. τωρα αν χρειαζετε αδεια εργασιων δεν ξερω μιας και θα το κάνω μονος μου.. τωρα για τους περιεργουσ γειτονες ειμαι σιγουρος οτι δεν θα πει κανενας τιποτε γιατι αυτοι ειναι πολυ ποιο πανω απο αυτα που δικαιολογει η αδεια οικοδομης τους,.

χρειάζεσαι άδεια μικρών εργασιών νομίζω, η οποία βγαίνει από την πολεοδομία με ένα μικρό παράβολο σε καμιά 10ρια μέρες. για να είσαι απόλυτα καλυμμένος.
φαντάσου σε μένα ήθελα να ρίξω 100τμ μπετό στο κήπο, από χώμα να γίνει δάπεδο, και η μπετονιέρα δεν ερχόταν εάν δεν είχα άδεια μικρής κλίμακας για δάπεδο....έτσι το ρίξαμε με φορητή μπετονιέρα και αντί σε μία μέρα μας πήρε 3.

http://www.domiki.gr/adeies/oikodomikh-adeia2.htm

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

ευχαριστω φιλε μου, απ οτι βλεπω μαλλον θα χρειαστω τετοια αδεια.. θυμασε ποσο κοστιζει ?
για την προστασια των ξυλων εχει κανεις καποια ιδεα τι θα χρειαστει?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

ευχαριστω φιλε μου, απ οτι βλεπω μαλλον θα χρειαστω τετοια αδεια.. θυμασε ποσο κοστιζει ?
για την προστασια των ξυλων εχει κανεις καποια ιδεα τι θα χρειαστει?
εμένα για το μπετό στο δάπεδο που είπαν περίπου 20 και 15 μέρες....

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=3IzOOeTAkdE=&tabid=785&language=el-GR

χμμμμ
http://www.dikaiologitika.gr/dikaio...7/dikaiologitika-gia-ergasies-mikris-klimakas
εάν μπορείς να την αποφύγεις την άδεια μικρής κλίμακας να το προτιμήσεις....

η προστασία του ξύλου είναι το λιγότερο που θα πρέπει να σε απασχολεί από θέμα κόστους.
θα χρειαστεί ένα καλό ξύσιμο και πέρασμα 2 χέρια βερνίκι εμποτισμού (καλής εταιρίας, bondex, adler κλπ) σε ότι απόχρωση θες και 2 χέρια ένα gel (καλής εταιρίας)....πιστεύω ότι έτσι θα χρειαστεί μετά πάλι ένα πέρασμα συντήρησης στην πενταετία χοντρικά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύ

εμένα για το μπετό στο δάπεδο που είπαν περίπου 20 και 15 μέρες....

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=3IzOOeTAkdE=&tabid=785&language=el-GR

χμμμμ
http://www.dikaiologitika.gr/dikaio...7/dikaiologitika-gia-ergasies-mikris-klimakas
εάν μπορείς να την αποφύγεις την άδεια μικρής κλίμακας να το προτιμήσεις....

η προστασία του ξύλου είναι το λιγότερο που θα πρέπει να σε απασχολεί από θέμα κόστους.
θα χρειαστεί ένα καλό ξύσιμο και πέρασμα 2 χέρια βερνίκι εμποτισμού (καλής εταιρίας, bondex, adler κλπ) σε ότι απόχρωση θες και 2 χέρια ένα gel (καλής εταιρίας)....πιστεύω ότι έτσι θα χρειαστεί μετά πάλι ένα πέρασμα συντήρησης στην πενταετία χοντρικά.

Αν δεν έχει εμπειρία από τέτοιες κατασκευές πάρε ένα έτοιμο να γλυτώσεις γιατί στο τελος τέλος θα σου βγει πολύ ακριβότερο και εκτός αυτού δεν θα είναι και πολύ καλό.

το diy που θα κάνει θα είναι απείρως καλύτερο από το έτοιμο τύπου praktiker, αλλά σίγουρα θα βγει ακριβότερο....

Κι εγω το ίδιο πιστεύω Σωτήρη.
Πήρε φίλος και γείτονας, σπιτάκι κήπου/μικρή αποθήκη (δεν θυμάμαι τετραγωνικά, υπολογίζω μεχρι 5) και του κόστισε κοντα 2.000

Sent from my iPad using Tapatalk

γιατι ακριβοτερο βρε παιδια? ετσι λιγο προχειρα που κοιταξα τιμες ξυλων και με γνωμωνα οτι αυτο που θέλω ειναι σαν 3 ετοιμα του πρακτικερ (αλα ενας χωρος και οχι 3) νομιζω οτι θα βγει πολυ φθηνοτερο..τωρα αν καποιος εχει κανει κατι παρομοιο και του βγηκε τοσο ποιο ακριβα και την πατησε γιατι ειχε το δικο μου σκεπτικο παω πασο.. και θα χαρω να ακουσω την γνωμη του..
βεβαια το θεμα θελει σκεψη και μελετη ετσι! δεν ειναι παιχνιδακι... απλα λεω να το επιχειρησω και ελπιζω να εχω την βοηθεια σας οταν την χρειαστω:2thumb22sup:

ευχαριστω φιλε μου ..γενικα δοκιμαζω πραγματα απλα το παω αργα και σταθερα. . να φανταστεις εκανα ανακαινιση στο διαμερισμα απο κατω και μου πηρε 2 χρονια να το τελιωσω , πορτες ξυλινες με τριψιματα βαψηματα τοιχους ξηλωματα φτιαξιματα, ολα σιγα σιγα για να αλλα σταθερα.. απο εκει να φανταστεις γλυτωσα γυρω στα 5000 μονο απο ξυλουργους και μερεμετια... οποτε θα το τολμησω και βλεπουμε πωσ θα παει,...
α!! και μου εχουν μεινει και τα εργαλεια που αγορασα για επομενες "δουλειες" χεχε

σε τι διασταση θελεις να κινηθεις??? Αν δεν κανω λάθος θα πας σε αρκετά μεγάλη κατασκευη (αν ειναι σχεδόν 3 σαν του Πρακτικερ)...

Μηπως να πας σε ενα μικρο κοντεινερ 20αρι...??? Απιστευτη ευκολία...μονο βάση για να πατήσει θέλεις...και απο θέμα αντοχής ειναι σε άλλη κατηγορία...
design1.jpg

αυτο ειναι δικο μου αποθημένο να ασχοληθώ με την τροποποιηση ενος κοντεινερ... χαχαχαχαχαχαχα

και εγω το εχω αυτο το αποθημενο αλλα εκει που ειναι να γινει η αποθηκη δεν υπαρχει προσβαση για να περασει το κοντεινερ εκτος και αν ειναι να μεταφερθει σε κοματακια σαν παζλ.. χαχαχα ειναι σε δυσκολο σημειο και δεν βολευει καθολου