Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ευχαριστώ παιδιά!Δημήτρη το καλώδιο είναι μέσα στο σχοινί,το ξέπλεγα σιγά σιγά και το "χώνευα".

Respect μόνο και μόνο γι`αυτό!Όλη η κατασκευή είναι πολύ ωραία (για τα γούστα μου),αλλά αυτή η λεπτομέρεια κάνει την ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ διαφορά και δείχνει το μεράκι του μάστορα.
Πολλά μπράβο από`μένα.

Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε,και πάλι ευχαριστώ!Και δυο μικρά αλλά πολύ σημαντικά tips:Το σχοινί θα πρέπει να είναι Γιούτης και όχι Μανίλα,είναι πιό μαλακό.Επίσης κατα το "χώνεμα" του καλωδίου το σχοινί θα πρέπει να είναι σφιγμένο και απο τα δυο άκρα,πχ με μονωτική,αλλοιώς ξεπλέκει εντελώς.

Λοιπόν έγινε αλλαγή χρώματος σε κάτι πιο παιδικό. Μόλις γυρίσω Αθήνα θα φτιάξω σίγουρα ένα από κανονικά ξύλα.

788d239aef651f75291b7c0924d890f3.jpg

Πολυ καλη σκεψη η αλλαγη χρωματος για παιδικο και πολυ καλη επιλογη του φωτεινου γαλαζιου.
Εδειξε πολυ πιο ωραιο και ευχαριστο στην οψη!

@ Νικος πετειναρακης

Πολυ ωραιο το φωτιστικο, και ομορφοφτιαγμενο !

@Deathlok

Ωραιο το παιδικο καρεκλακι , και ο πιτσιρικας βασιλιας πανω του!!

Λοιπόν έγινε αλλαγή χρώματος σε κάτι πιο παιδικό. Μόλις γυρίσω Αθήνα θα φτιάξω σίγουρα ένα από κανονικά ξύλα.

Το ειχα ξαναβαλει και πιο παλια για το Νεκ νομιζω. Ειναι βασισμενο στο σχεδιο καρεκλας της Anna White που εφτιαξες.

https://www.facebook.com/JeffersonWoodworks/photos/pcb.1227804577238421/1227804540571758/?type=3&theater

και

http://theownerbuildernetwork.co/easy-diy-projects/diy-pallet-tow-chair/

Χαρας την υπομονη σου βρε Νικο με το φωτιστικο. (σε μνημονευω τα τελευταια βραδια, πινωντας και μια ρακη στην υγεια σου, καθως φιλοξενω σπιτι μια Ανωγειανη φιλη, και καταναλωνουμε τα "καλουδια" που εφερε μαζι της).

εκανα και εγω μια γρηγορη σχετικα κατασκευή αλλα επειδη ειμουν μονος και την πήγαινα βημα βημα ,εχοντας στο μυαλο μου μονο το πως θα ειναι η τελικη μορφη αλλα οχι ο τροπος που θα γινει ,δεν καταφερα να βγαλω φωτογραφιες απο την διαδικασια αλλα σας παρουσιαζω το τελικο αποτελεσμα. ειναι μια ραφιερα- καθεπτης μπανιου που αντικατεστησε το σκέτο καθρεπτη με το γυαλινο ραφακι που υπηρχε πριν. ελπιζω να σας αρεσει..
P_20160830_092747.jpg

P_20160830_092737.jpg
[/URL][/IMG]
P_20160830_092726.jpg
[/URL][/IMG]

σας ευχαριστω ολους.. το ξυλο ειναι πευκο , βασικα ηταν ποιο πολυ δοκιμη για το καινουριο συρόμενο δισκοπριονο της einhell που πηρα προσφατα γιατι θα ξεκινησω να κανω τα παιδικά κρεβατακια που παραγγείλανε τα παιδια :)
εκει θα έχω πληρη φωτογραφικη καλυψη.

οι φωτο ναι το αδικουν γιατι λογο φλας γυαλιζει ποιο πολυ απο το κανονικο, απο κοντα δεν ειναι τοσο μεγαλη η γυαλαδα.

σας ευχαριστω ολους.. το ξυλο ειναι πευκο , βασικα ηταν ποιο πολυ δοκιμη για το καινουριο συρόμενο δισκοπριονο της einhell που πηρα προσφατα γιατι θα ξεκινησω να κανω τα παιδικά κρεβατακια που παραγγείλανε τα παιδια :)
εκει θα έχω πληρη φωτογραφικη καλυψη.

οι φωτο ναι το αδικουν γιατι λογο φλας γυαλιζει ποιο πολυ απο το κανονικο, απο κοντα δεν ειναι τοσο μεγαλη η γυαλαδα.
Ωραίο δείχνει, άντε και στα επόμενα project.

Sent from my iPad using Tapatalk

Οπως ειχα πει λοιπον το επομενο μου project ηταν τραπεζι σαλονιου. Η ιδεα ειναι απο τον Greg Klassen. Μεχρι στιγμης εχει τριφτει με 60αρι και 80αρι γυαλοχαρτο και το επομενο βημα ειναι 120-180-240. Το τριβειο ειναι το εκκεντρο bosch pex400. Για την πατουρα η οποια εγινε αφου ειχα το τζαμι στα χερια μου, χρησιμοποιησα το makita m3700. Μακραν τα καλυτερα 50 ευρω που εχω δωσει για εργαλειο.

Στη συνεχεια θα περαστει 3-4 χερια tung oil και κερι. Το τελικο σταδιο βεβαια ειναι η παραγγελια της ανοξειδωτης βασης.

Σε οτι αφορα τα λαθη που εγιναν αυτα ειναι το bow tie joint το οποιο ειχε καποια κενα στα πλαγια και τα οποια γεμισα με ξυλοκολλα και λιγο πριονιδι καθως και η πατουρα που οσο να ειναι εχει τα κυματακια της (δεν ακολουθει πληρως τις γραμμες του τζαμιου).

Ακουω γνωμες και προτασεις!

c7765dcc8a560f4870bdf3792e06c461.jpg
7147fc493cbe382689e7a3405cd4e374.jpg

Αυτο για το αντιγραφο του τζαμιου, αν και τοσο απλο, το σκεφτηκα μετα. Στο επομενο θα ξερω!

Το ξυλο ειναι καστανια. Αν θυμαμαι καλα ηταν 2.60 μετρα και κοπηκε στη μεση. 25 η ξυλεια και 20 πλανισμα-ξεχονδρισμα. Το τζαμι ειναι 5mm ψηνενο και στοιχισε 90.

η καστανιά είναι τόσο ωραίο ξύλο που δεν θα φαίνεται καμία ατέλεια, από ότι φαντάζομαι με το φινίρισμα που θα του κάνει θα είναι πανέμορφο....