Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Αυτο για το αντιγραφο του τζαμιου, αν και τοσο απλο, το σκεφτηκα μετα. Στο επομενο θα ξερω!

Το ξυλο ειναι καστανια. Αν θυμαμαι καλα ηταν 2.60 μετρα και κοπηκε στη μεση. 25 η ξυλεια και 20 πλανισμα-ξεχονδρισμα. Το τζαμι ειναι 5mm ψηνενο και στοιχισε 90.

Ετσι! Την επομενη φορα θα το κανεις τελειο!
Με ενα ομορφο βερνικι θα αναδειχθει το ξυλο πολυ!
Για ποδια τι σκεφτεσαι?

ΥΓ.
Αν θυσιασεις εναν ποντο απο το πλατος του τραπεζιου μπορεις ακομη να εφαρμοσεις σωστα το τζαμι!!!

Last edited:
Ετσι! Την επομενη φορα θα το κανεις τελειο!
Με ενα ομορφο βερνικι θα αναδειχθει το ξυλο πολυ!
Για ποδια τι σκεφτεσαι?

ΥΓ.
Αν θυσιασεις εναν ποντο απο το πλατος του τραπεζιου μπορεις ακομη να εφαρμοσεις σωστα το τζαμι!!!

Σκεφτομαι ανοιξειδωτη βαση κατι σαν της παρακατω φωτογραφιας απο οπου και πηρα την ιδεα του τραπεζιου.

Οντως μπορω να μειωσω λιγο το πλατος (και λιγοτερο απο εναν ποντο ισως χρειαζεται) αλλα ισως μετα χρειαζεται παλι πλανισμα η στην καλυτερη τριψιμο με το τανκ. Η αληθεια ειναι το παω βλεποντας και κανοντας οποτε μολις τελειωσω το τριψιμο και πριν το λαδι θα σκεφτω το επομενο βημα.

23bfd404f7124d87fd0b91bded846168.jpg

Θα γινει πολυ ομορφο.
Το τζαμι μπορουσες να το παραγγειλεις και να μπλεδιζει??
Επισης πως θα το στερεωσεις πανω στα ξυλα?

Το ηθελα οπως στη φωτογραφια αλλα δυστυχως δεν βρηκα κατι αντιστοιχο. Σε δυο μονο μαγαζια ρωτησα βεβαια, οποτε επελεξα το πιο κοντινο. Το τζαμι ισως απλως το αφησω να ακουμπαει ωστε να μπορω να το σηκωνω για καθαρισμα. Καποιος μου ειπε για σιλικονη αλλα δε το βρισκω καλη ιδεα.

Καμια ιδεα;

Οι εμπειριες μου με σιλικονη ειναι τραγικες. Δεν το εχω το αθλημα. Γι'αυτο δε το θεωρησα καλη ιδεα. Ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα τα λερωσω ολα :P

Το ηθελα οπως στη φωτογραφια αλλα δυστυχως δεν βρηκα κατι αντιστοιχο. Σε δυο μονο μαγαζια ρωτησα βεβαια, οποτε επελεξα το πιο κοντινο. Το τζαμι ισως απλως το αφησω να ακουμπαει ωστε να μπορω να το σηκωνω για καθαρισμα. Καποιος μου ειπε για σιλικονη αλλα δε το βρισκω καλη ιδεα.

Καμια ιδεα;

Μπορείς να παραγγείλεις άλλο ένα ακριβώς ίδιο, να ζητήσεις να σου βάλουν ανάμεσα στα δυο μια χρωματιστή μεμβράνη σε ότι απόχρωση θέλεις και να στα κολλήσουν. Με αυτόν τον τρόπο έχω κάνει ένα πλαϊνό στη μια ελεύθερη μεριά μιας ντουζιέρας που έχω στο εξοχικό και βγήκε φοβερό. Βέβαια ανεβαίνει το κόστος, αλλά ίσως μπορεί να κολλήσει η μεμβράνη και να μη χρειάζεται το δεύτερο τζάμι.

Μπορείς να παραγγείλεις άλλο ένα ακριβώς ίδιο, να ζητήσεις να σου βάλουν ανάμεσα στα δυο μια χρωματιστή μεμβράνη σε ότι απόχρωση θέλεις και να στα κολλήσουν. Με αυτόν τον τρόπο έχω κάνει ένα πλαϊνό στη μια ελεύθερη μεριά μιας ντουζιέρας που έχω στο εξοχικό και βγήκε φοβερό. Βέβαια ανεβαίνει το κόστος, αλλά ίσως μπορεί να κολλήσει η μεμβράνη και να μη χρειάζεται το δεύτερο τζάμι.

Δε μου εδωσαν τετοια επιλογη και να σου πω την αληθεια δεν σκεφτηκα οτι υπαρχει κατι τετοιο. Ασε που θα γινοταν και αρκετα χοντρο το τζαμι.

Βεντουζακια οντως ειναι μια επιλογη αλλα θα πρεπει να το φρεζαρω κι αλλο για να μην προεξεχει το γυαλι.

Μονο το μακιτα εχω για την ωρα. Δεν εχω μεγαλυτερο ρουτερ. Καπου πηρε το ματι μου βεβαια ενα μαυρο εξαρτημα σαν δακτυλιδι αντιγραφης αλλα δεν ειμαι και σιγουρος.

με μικρά βεντουζάκια το κάνουν αυτό.κάνε μία τρύπα στο ξύλο να χωθεί το άκρο από το βεντουζάκι, ίσως και να το κολλήσεις με λίγη κόλα μέσα στην τρύπα, και η βεντούζα θα είναι πάνω στο ξύλο, και με το βάρος του γυαλιού θα πατικωθεί και δεν θα προεξέχει και θα κρατάει το τζάμι σταθερό. εύκολα μπορείς όποτε θες να το σηκώνεις για να καθαρίζεις.

Οι εμπειριες μου με σιλικονη ειναι τραγικες. Δεν το εχω το αθλημα. Γι'αυτο δε το θεωρησα καλη ιδεα. Ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα τα λερωσω ολα :P

Βάλε Bumpon, είσαι Αθηνα ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Είχα πέντε ψαροκασέλες και κάμποσα μέτρα σκευρωμένες τάβλες πεύκης..Αυτό που δεν είχα ήταν μια κάβα κρασιών.Και εγένετο κάβα λοιπόν,τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα!Επι πλέον υλικά,ένα φιαλίδιο προπάνιο,βίδες,teak oil και διακοσμητικά καρφιά.Ελπίζω να σας αρέσει και εσάς όσο σε εμένα!

Attachments

• Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (6).jpg
    Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (6).jpg
    119.4 KB · Views: 202
  • Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (7).jpg
    Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (7).jpg
    103.6 KB · Views: 202
  • Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (8).jpg
    Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (8).jpg
    123.3 KB · Views: 200
  • Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (9).jpg
    Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (9).jpg
    127.4 KB · Views: 203
  • Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (10).jpg
    Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (10).jpg
    116.5 KB · Views: 202
  • Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (11).jpg
    Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (11).jpg
    151.2 KB · Views: 202
  • Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (12).jpg
    Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (12).jpg
    177.1 KB · Views: 202
Χίλια μπράβο Νίκο,εκπληκτικό αποτέλεσμα καί τό σπουδαιότερο από ανακυκλώσιμα υλικά,αυτό τό κάψιμο στό ξύλο πώς τό έκανες ? πρέπει νά έχει ξανασυζητηθεί,αλλά δέν είχα δώσει βάση.:smash: