Νίκο πανέμορφο. Μου αρέσει πολύ και το χρώμα, έδωσε άλλο τόνο!
Ευχαριστώ Γιώργο.
Το τελευταίο πέρασμα με 400άρι στο χέρι το τόνισε λίγο ακόμα (το έκανε πιο φωτεινό).
Νίκο πανέμορφο. Μου αρέσει πολύ και το χρώμα, έδωσε άλλο τόνο!
Νίκο πολύ όμορφο, και αυτό το πράσινο μου αρέσει, εάν θυμάμαι καλά είχες κάνει και παλιότερα ένα πράσινο πάλι αλλά πολύ πιό έντονο και δεν μου άρεσε, αυτό μου φαίνεται πιο αραιό και μου αρέσει.
Έκανα την υπόδειξη Νίκο γιατί έτσι έχω την εντύπωση ότι όλα τα καδρόνια θα κουμπώνουν μεταξύ τους χωρίς δυνατότητα μετακίνησης ακόμα και χωρίς κόλλα.
Είπα "" ακόμα" και χωρίς κόλλα για να τονίσω την σταθερότητα. Τέλος πάντων εσύ φτιάχνεις ...εσύ ξέρεις καλύτερα![]()
Ναι ισχύει αλλά για μισοχαρακτές χωρίς κόλλα είμαι πολύ μακριά ακόμα!![]()
Και η Ιάπωνια ειναι μακρυα, εκει που ολα ειναι δυνατα.
Ξεκίνησα να κάνω μία ντουλάπα από MDF τα οποία προμηθεύομαι ψιλοτζάμπα από την δουλειά μου.Η ντουλάπα θα είναι για την αποθήκη οπότε ούτε θα την βάψω αλλά και για την ώρα δεν θα βάλω ούτε πόρτες.
Η ιδέα είναι ότι θα γίνουν 4 ξεχωριστά κουτιά με διαστάσεις 60χ60χ220 το κάθε ένα.Το mdf έχει πάχος 16mm.
Εχω κόψει τα κομμάτια και χθές πήγα να την συναρμολογήσω αλλά δυστυχώς όταν πήγα να σηκώσω το πρώτο κουτί διαλύθηκε.Απ'ότι κατάλαβα ένας λόγος ήταν ότι εκτός του ότι δεν είχα βάλει πισινό το οποίο σίγουρα θα βοηθούσε στο να μην ανοίξει το κουτί,ήταν και ότι πήγα να το σηκώσω στα πλάγια(δηλαδή έβλεπα στην ευθεία τα πλαινά του κουτιού) μάλλον επηρεασμένος από την δική μου ντουλάπα στο σπίτι η οποία είναι κανονικά με καβίλιες και φεράμια και σε κάθε μετακόμιση την σηκωνα στο πλάι.
Χρησιμοποίησα βίδες 4χ35 αλλά όχι κόλλα.Μετά δοκίμασα να βάλω 5ρα βίδα αλλά δεν την σηκώνει(άρχισε να σχίζεται το mdf).
Εκτός από το καπάκι και την βάση βίδωσα και άλλα δύο ράφια για να κρατάει το κουτί καλύτερα οπότε ήταν πιασμένο σε 4 σημεία.
Εργαλεία για καβίλιες δεν έχω και δεν νομίζω να καταφέρω να βάλω με το τρυπάνι,οπότε λέω να ξαναπροσπαθήσω με βίδες 4χ40 και αυτή την φορά να βάλω και κόλλα.
Αν έχει κάποιος φίλος κάποια αλλη συμβουλή,ή αν εντοπίζει αλλού το σφάλμα θα με βοηθούσε πάρα πολύ...
Κατάλαβα...Οι βιδες στο MDF ειναι αχρηστες. Δεν θα σε βοηθησουν ουτε να το σφιξεις αρκετα ωστε να πατησει σωστα η κολλα.
Παμε λοιπον στο οτι χρειαζεσαι κολλα η οποια θελει πιεση για να δουλεψει με το MDF που ειναι ψαθυρο και πορωδες (στρωση και στα 2 κομματια και να τραβηξει σωστα). Για να το κολλησεις λοιπον θελεις νταβιδια (σφιγκτηρες) ή καποια αλλη μεθοδο που να εφαρμοζει τουλαχιστον 10 κιλα στο τετραγωνικο πιεση ή οσο περισσοτερη προς τα 10 μπορεις. Ιδανικα θα επρεπε να βαλεις και καβιλιες και εξηγω γιατι.
Η κολλα αν δεσει σωστα θα γινει σκληροτερη απο το MDF, και τραβωντας ΣΤΟ ΣΗΝΕΙΟ ΚΟΛΛΗΣΗΣ να χωρισεις τα δυο κομματια ειναι αδυνατον. Επειδη ομως εχεις κουτι και κυριως χωρις πλατη τοτε στο σημειο κολλησης πεφτουν μεγαλες δυναμεις λογω οτι το πλαινο κανει μοχλο με το καπακι και τον πατο (τεινει δηλαδη με το παραμικρο να γινει το ορθογωνιο πλαγιο παραλληλογραμμο). Εκει παρ'ολο που η κολλα θα αντεξει, το MDF δεν εχει την απαιτουμενη δυναμη και θα ξεκολλησει σαν φλοιδα απο τον εαυτο του. Αυτη την δυναμη δινουν οι καβιλιες αλλα οχι τοσο τα διαχωριστικα που εβαλες αναμεσα.
Αρα...απο το καλυτερο προς το χειροτερο.
1. Κολλα με σωστη πιεση, καβιλιες, και πλατη 8mm κολλητη σαν καπακι απο πισω.
2. Κολλα με σωστη πιεση και πλατη 8mm.
3. Koλλα με σωστη πιεση και να τα δεσεις και μεταξυ τους να μειωθει η κινηση δεξια αριστερα.
4. Κολλα χωρις νταβιδια/βαρος αλλα με βιδες (αμφιβαλλω πολυ οτι θα αντεξει)
5. Μονο βιδες? Δεν εχει επιτευχθει ακομα τετοια συνδεση στο MDF σε μεγαλα κομματια που βγαζουν τετοιες τασεις. Δηλαδη βιδωμα στο σοκορο. Αν το κανεις με φεραμια που βιδωνουν στην πλακα και των 2 κομματιων μπορει να εχει μια σχετικη σταθεροτητα αλλα κατωτερη του κολληματος.
Αναλυτικοτατος ο Jks.
Κάτι που μου ήρθε τώρα μήπως σε παίρνει να βάλεις τέσσερα δοκαρακια στις γωνίες και να τα κολλήσεις από μέσα και να βιδωσεις απέξω mdf και δοκαρακι;
Κατάλαβα...
Σφιγκτήρες μεγάλους έχω 120cm αλλά και πάλι δεν φτάνουν για να δέσουν τη βάση και το καπάκι που είναι 220 εκτός και αν χρησιμοποιήσω βίδες και οσο πιάσει.
Πισινο μπορώ να βάλω 8ρι απλα θα πρέπει να το πιάσω με καρφακια υποθέτω.
Τώρα για καβιλιες απ'οτι μου δίνεις να καταλαβω είναι απαραίτητες οπότε αναγκαστικά θα βάλω με τρυπάνι.
Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.