Κώστα, πολύ ωραίο το τραπέζι σου. Είναι ωραίο και για γραφείο αν μελλοντικά του αλλάξεις χρήση. Η τραβέρσα είναι οξυά και αυτή;
Επειδή έχω γεμίσει διάφορα ρετάλια και μικρά (<2m) καδρόνια, τα οποία έχω ακουμπισμένα χύμα στον τοίχο είπα να φτιάξω μια ραφιέρα να τα έχω τακτοποιήμένα, και να βγάλω και μερικά εξτρά συρτάρια για διάφορα ψιλολοΐδια. Δεν έχω τελειώσει ακόμα, αλλά είπα να ανεβάσω ότι έχω κάνει μέχρι τώρα μήπως και πέσει καμιά καλή ιδέα για την συνέχεια...
Ο σκελετός είναι από καδρονάκια 3,5 Χ 4,5 εκ (3 τα 4m) και κοντεύει να τελειώσει. Τα ράφια θα γίνουν από ραμποτέ 1,4 Χ 13,4 εκ (10 το τ.μ.) - για οικονομία είπα να μην πάω σε κόντρα πλακέ αλλά τελικά δεν βγαίνει και πολύ φτηνότερο. Πλαϊνά κόντρα πλακέ και πλάτη λεπτό MDF (δεν φαίνονται στο σχέδιο).
Για συρτάρια θα μπουν κουτιά ikea (Vessla και Trofast). Τέλος, για λόγους εξάσκησης, όλες οι συνδέσεις έγιναν με καβίλιες που δεν τις είχα ξαναδουλέψει (8mm).
![]()
Επειδή έχει πολύ μέτρημα - σημάδεμα - τρύπημα, αυτός είναι ο τρόπος που δούλεψα και είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα μέχρι τώρα - δεν ξέρω αν έχω κάνει καμιά πατάτα που θα δείξει στο τέλος.
Πρώτα, μέτρησα κατά μήκος κάθε κολώνας, πού μπαίνουν τα κάθετα κομμάτια και με την γωνία και με ένα νυστεράκι έκανα μια κάθετη χαρακιά.
Μετά, έφτιαξα τον οδηγό που φαίνεται στην φωτογραφία: ένα ταφ από κόντρα πλακέ 21χιλ και δύο τρύπες όπου σφηνώθηκαν μεταλλικά σωληνάκια με εσωτερική διάμετρο 8mm. Έβαλα και στο τρυπάνι(8mm) ένα κολλάρο 8χιλιοστών για στοπ ώστε να τρυπάει σε βάθος 41mm (21 ο οδηγός + 20 μέσα στο ξύλο). Ευθυγραμμίζω τον οδηγό με την χαρακιά από το προηγούμενο βήμα, τον πιάνω με ένα μάνταλο και κάνω τις δύο τρύπες.
Μετά ευθυγραμμίζω το κάθετο κομμάτι με το πάνω μέρος του οδηγού, πιάνω με σφηγκτηράκι (το μάνταλο δεν δούλευε καλά γιαυτή τη δουλειά) και κάνω δυό τρύπες και στο κάθετο.
Μετά, αρίθμηση και σημάδεμα στο κάθε κομμάτι για το πως θα μπει και που.
Τέλος, ξυλόκολλα και σφηγκτήρες. Στην φωτογραφία ήταν το μόνο κομμάτι που λόγω πλάτους ήθελε δύο σφηγκτήρες στην σειρά.
![]()
Σε κόστος το έχω υπολογίσει γύρω στα 100 για τα ξύλα και άλλα 35 τα κουτιά του ικεα
Πολύ καλή δουλειά Δημήτρη. Καλή συνέχεια.
Mπραβο Δημητρη, βαρβατο project και το πας θαυμασια!!!
Δημητρη πολλα μπραβο!
Τοσο για τον σχεδιασμο οσο και για την υλοποιηση!!!
Κωστα και σε εσενα επισης με την ομορφη συλογη!!
Δημήτρη καί Κώστα έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά.
Καλή αποπεράτωση στήν ραφιέρα.
Όμορφο Νεκτάριε!"Ζηλεύω" και το παγκοπρίονό σου ρε φίλε!
110 χ 45 περιπουTι ομορφη κατασκευη, μπραβο Νεκταριε, αξιος!
Τι διαστασεις εχει?
Όμορφο Νεκτάριε!"Ζηλεύω" και το παγκοπρίονό σου ρε φίλε!
Tι ομορφη κατασκευη, μπραβο Νεκταριε, αξιος!
Τι διαστασεις εχει?
Αψογος ο Νεκτάριος
Τί βάσεις έβαλες από κάτω ?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.