Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πολύ ωραία η κατασκευή Δημήτρη!Αν φτιάχνεις τέτοια για το εργαστήριο φαντάζομαι τι φτιάχνεις για το σπίτι!Ωραίος!
Μπα, δεν έχω φτιάξει τίποτα για το σπίτι ακόμα. Όπως είπα το πρότζεκτ ήταν μισό για να καλύψει την ανάγκη για το εργαστήρι και μισό για εξάσκηση για κάνα έπιπλο σπιτιού (η γυναίκα έχει ζητήσει ραφιέρα για το σαλόνι). Ακόμα το αποτέλεσμα απέχει πολύ από ποιότητα σαλονιού.
Ωραιος και λειτουργικος αποθηκευτικος χωρος
Ποια αποχρωση χρησιμοποιησες?
Vivexyl 510 καστανιά. Πιστεύω ότι κάποιο πιο ανοιχτόχρωμο θα του ταίριαζε καλύτερα (πχ 505 μαόνι)

Πολύ ωραίο καί χρήσιμο συνονόματε,τό βερνίκι εμποτισμού τής Vivechrome είναι διαλύτου νομίζω,παλεύεται η μυρωδιά στόν κλειστό χώρο ?

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πολύ ωραίο καί χρήσιμο συνονόματε,τό βερνίκι εμποτισμού τής Vivechrome είναι διαλύτου νομίζω,παλεύεται η μυρωδιά στόν κλειστό χώρο ?
Ναι, το vivexyl είναι διαλύτου ( το αντίστοιχο νερού είναι το Aquaxyl). Με ανοιχτό παράθυρο δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα.

Ωραία, πρακτική και χρήσιμη κατασκευή
Ευχαριστώ

Εμένα μου αρέσει πολύ περισσότερο με την απόχρωση που πήρε βερνικωμένο. Σίγουρα φαίνονται οι όποιες ατέλειες περισσότερο, από την άλλη όμως αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του ξύλου πολύ καλύτερα. Αν μπεις στη διαδικασία να επιλέγεις πιο προσεκτικά το πως θα διαχειριστείς την ξυλεία ώστε να νερά να έχουν μία ομοιομορφία και συνέχεια, καθώς και το τι συνδέσεις θα κάνεις και πως, θα δεις ότι το οπτικό αποτέλεσμα θα σου αρέσει πολύ περισσότερο με το που πέσει επάνω το βερνίκι ή το λάδι.

Αν μπεις στη διαδικασία να επιλέγεις πιο προσεκτικά το πως θα διαχειριστείς την ξυλεία ώστε να νερά να έχουν μία ομοιομορφία και συνέχεια, καθώς και το τι συνδέσεις θα κάνεις και πως, θα δεις ότι το οπτικό αποτέλεσμα θα σου αρέσει πολύ περισσότερο με το που πέσει επάνω το βερνίκι ή το λάδι.
Έχεις πολύ δίκιο σ' αυτό. Μέχρι τώρα, τα μικρά κομμάτια (όπως τα οριζόντια της πρόσοψης) τα βγάζω από τα ρετάλια που περισσεύουν από τα μακρύτερα κομμάτια (πχ τα κάθετα). Θέλει όμως για την πρόσοψη να θυσιάσεις ένα καλό κομμάτι που θα κόψεις σε μικρότερα, προκειμένου τα νερά να μην είναι άλλα αντ' άλλων.
Γνωρίζει κανείς αν για έπιπλα πουλάνε καλύτερης ποιότητας ελάτη; Έχω διαβάσει στα ξένα site για ποιότητες (σε στυλ ΑΑΑ, Β) αλλά στα ξυλεμπορικά του μενιδίου ζητάς "έλατο" και σου δίνουν κάτι στάνταρ - δεν ρωτάει κανείς τι ποιότητας έλατο.

Σε κάθε περίπτωση μπορείς να επιλέξεις εσύ τα κομμάτια που θα πάρεις. Δυστυχώς όλοι μας πρώτα πάθαμε και στη συνέχεια ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε.
Όταν πας να πάρεις κάποιο δοκάρι ας πούμε, όπως θα ελέγξεις να είναι ίσιο, θα ελέγξεις και το σοκορο να δεις αν είναι από το κέντρο του κορμού, από την άκρη, αν οι δακτύλιοι βρίσκουν κάθετα τις πλευρές και άλλα πολλά τέτοια που και εγώ δεν τα ξέρω και τα μαθαίνω σιγά σιγά. Το ίδιο ισχύει και για σκραπ ξυλεία που θα κάνεις διαλογή ώστε να δει τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάποια κατασκευή και τι όχι.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

23472142_10210726801110549_4397208525294130984_n.jpg

To κινητό μου δεν βγάζει καλές φωτός... :(
Θα ανεβάσω αύριο ίσως από την κάμερα.

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ παιδιά!

Nίκο με στένσιλ και χρώμα κιμωλίας.

Το υπόλοιπο ξύλο είναι σε χρώμα παλίσανδρο Aquaxil της vivechrom.

Το πέρασα όλο με κερί για να είναι ματ.

Η φωτό το αδικεί. Παράδειγμα στο ράφι δεξιά φαίνεται άβαφο ενώ έχει το ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο.

Επίσης δεν φαίνεται καθαρά το περίγραμμα (λοξοτομή 45ο) που έγινε με του ρούτερ και είναι πραγματικά τέλειο.

Το μόνο που μένει είναι να βαφούν οι βίδες στήριξης ώστε να μη φαίνονται.

Ευχαριστω Νικο.
Αλλα αφηρημενος ....Τι κανει το ελαφι στις κατασκευες επιπλων;
Νομιζα οτι εγραφα στο τι μαστορεψατε σημερα.
Αλτσχαιμερ; Γεροντικη αννοια;
Μπορεις να το μεταφερεις σε ενα σωστο θεμα σε παρακαλω, πριν ξυπνησει ολο το φορουμ, και με δειχνουν με το δακτυλο σκεφτομενοι, κριμα το παιδι!!