Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μπράβο Γιώργο... :grandpa:
Πάρα πολύ καλή δουλειά και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα. Θα προτιμούσα λίγο διαφορετικούς μεντεσέδες πίσω...

Καλησπερα. Και εγω. Εψαξα αλλα οι πιο ομορφοι που βρηκα δε μου φανηκαν αντοχης. Δεν ηξερα με τη συγκολληση πως θα τα πηγαιναν.
720a2d4fc985d7bd8e922568aea4adbe.jpg

Αν εχεις κανενα που εχεις βρει θα ηθελα μια φωτογραφια να δω... Για επομενες κατασκευες

Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι συγκεκριμένο υπ´ όψιν μου, κάτι σε πιο ρουστίκ έλεγα, κι αν είναι δυνατόν χωρίς οξυγονοκόλληση αλλά με καρφιά. Για την επόμενη κατασκευή βεβαίως...

Γιώργο, μπράβο σου - τέλειο το μπαούλο. Με την πλάνη εγώ δυσκολεύομαι πολύ να βγάλω ίσια ξύλα, πόσο μάλλον να βγάλεις κλίση στο πλάι που να "δένει" σε ημικύκλιο. Νομίζω με δισκοπρίονο θα σου έβγαινε ακόμα πιο δεμένο το ημικύκλιο - αλλά έτσι όπως είναι τώρα έχει πιο παλιό/χωριάτικο στυλ που του δίνει χαρακτήρα.

Ναι σιγουρα. Το θεμα ειναι οτι εχω ενα δισκοπριονο της κακιας ωρας και θα με παιδευε. Τα ξυλα ηταν ηδη κομμενα λεπτες λωριδες οποτε φοβομουνα και τα χερια.
Εκανα μια δοκιμη με την πλανη ειδα οτι δεν αφηνει τεραστια κενα και ειπα .... Δε βαριεσαι....
Αυτο ειναι ενα απο τα πολλα λαθη μου.
Με πιανει μια μανια να τελειωσω και κανω πασαλληματα

Εγώ σ' αυτές τις περιπτώσεις βάζω όλα τα κομμάτια το ένα δίπλα στ' άλλο για να υπάρχει επιφάνεια να πατήσει ο οδηγός (ο γνωστός με τα 2 κομμάτια κόντρα πλακέ) και βιδώνω τον οδηγό στο τελευταίο κομμάτι που είναι για κόψιμο κατά μήκος με δύο βίδες 3 χιλ. Μένουν βέβαια οι 2 τρύπες για στοκάρισμα...

Ανακατασκευη, μετατροπη παλιου κρεβατιου που κουβαλαει δεκαετιες ψυχης και εμπειριων...:Banane0:

Αφου κοπηκαν στο περιπου, βγηκαν σκαρτα σημεια εκτος, εξομαλυνθηκαν στον αναποδο ταινιολειαντηρα οι ταβλες.
Πρωτη διαταξη στο πατωμα.

Τοποθετηση ελεγκτη rgb, εκτος του κουτιου του, επανω σε ψυκτα για βοηθεια στη ψυξη.

Στερεωση με καρφια, στα γρηγορα. Αλλωστε το project δεν υπηρετει την ακριβεια της κατασκευης ουτε το τελειο της λεπτομερειας.

Τοποθετηση της ταινιας και δοκιμη.

Κρεμασμα, εναρξη του αγωνα και μπυρα στο μπαλκονι.

ϴ

Καλυτερη φωτογραφια δεν μπορεσα. Το περιβαλλον παντως ειναι πολυ ατμοσφαιρικο, ειδικα ακουγοντας
James Brown.

Μπραβο Μαστορα, ψυχεδελεια!!

Τωρα που ειπες ψυχεδελεια κατσε να βαλω λιγο astronomy domine...

Νεκτάριε όμορφο βγήκε. Διαστάσεις? Τρόπος στερέωσης?
Η βαση ειναι περιπου 20*190.
Οι ταβλες ειναι μεταξυ 45 και 75 εκατοστα.
Απο τη ταινια εκοψα περιπου 80-90 ποντους.
ΥΣ ειναι η ταινια σετ που ειχε βρει σε καταστημα ο μαστρομητσος και ειχαμε παρει αρκετοι με 10 .

Μπραβο Μαστορα, ψυχεδελεια!!

Έλα ρε!Πολΰ ωραίο και πρωτότυπο,αφαιρετικό!Μπράβο Νεκτάριε!

Ευχαριστω.
Η εμφανιση ειναι αγρια λογω των ξυλων και του βερνικιου, αλλα ειναι λειο! Το ετριψα αρκετα.
Δεν τελειωσε, πανω σε αυτο θα μπουν διαφορα ως διακοσμηση, ισως κατι σε αρχικα, βαση για καποιο ρεσο/γλαστρακι κλπ.
Και εχω και κρυφο διαμερισμα απο πισω, καποιο κομματι σηκωνεται αλλα δεν σας το δειχνω. :smash:

Last edited by a moderator:
Μπράβο ρε μάστορα... Πράγματι πολύ πρωτότυπο και ατμοσφαιρικό!
Μια παρατήρηση αν μου επιτρέπεις...
Τα ξύλα μεταξύ τους ή θα πρέπει να φεγγίζουν όλα ή κανένα. Προσωπικά επιλέγω την κουρτίνα δύο.

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Γεις σου ρε Νεκ!

Έχεις καλλιτεχνική φλέβα Νεκ!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπράβο ρε μάστορα... Πράγματι πολύ πρωτότυπο και ατμοσφαιρικό!
Μια παρατήρηση αν μου επιτρέπεις...
Τα ξύλα μεταξύ τους ή θα πρέπει να φεγγίζουν όλα ή κανένα. Προσωπικά επιλέγω την κουρτίνα δύο.
Θελαν πλαναρισμα αλλα δεν κατεω και ουτε ειχα σκοπο. Ειπαμε ξυλα απο αλλη χρηση, almost as they was.

Γειά σου Νεκτάριε φωτοδότη :a0210:

Σας ευχαριστω.

Μια ημερησια

Τελειωνε Μαστορα, δωσε και λιγο φως! :flipout:

Είχαμε την βαση..καναμε το υπόλοιπο!αυριο εκτος απροόπτου βερνικωμα και έτοιμο!
https://flic.kr/p/26ZVg6e