Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Βαση πριονοκορδελας metabo
Εδω και λιγες μερες μου μπηκε η ιδεα να την μεταφερω στα πλαγια σε ανεξαρτητο τροχηλατο επιπλο.
Γενικα δεν μου αρεσε η αρχικη της θεση, λογω υψους και ογκου δεν βοηθαγε στη προσβαση των εργαλειων της πλατης.
Οποτε σκεφτομουν τι να κανω. Σημερα ενω βρηκα κατι καδρονια και επαιρνα μετρα, ειδα μια μαλ...βαση επιπλου τιβι που ειχα παρει απο το πραχτικερ. Τις πηρα τα μετρα, τη φανταστηκα αλλιως και βουαλα!

Ωραία ιδέα αλλά αγκυρωσε κ την κορδέλα με την βάση γιατί βλέπω στενή την βάση κ ψηλά την κορδέλα.

Επίσης ακόμα με τις ζελατίνες είναι το μασινι.
Δώστου φαγητό μου να μασουλήσει.

Πάντως εκεί πάνω που την έχει βάλει ούτε εγώ δεν θα την έφτανα.

Επίσης τα ρεταλια από κάτω που εξεχουν ίσως να τον εμποδίζουν οταν κόβει στην Metabo.

Last edited by a moderator:
Ωραία ιδέα αλλά αγκυρωσε κ την κορδέλα με την βάση γιατί βλέπω στενή την βάση κ ψηλά την κορδέλα.

Επίσης ακόμα με τις ζελατίνες είναι το μασινι.
Δώστου φαγητό μου να μασουλήσει.

Αγκυρωμενη ειναι, ουκ ολιγες βιδες εδεσαν τη κατασκευη. Εγινε πολυ στιβαρη.

Δεν εχω project που να την αφορα, δεν εχω και χρονο / ιδεες, ομως κοβει καπου καπου διαφορα.

Eξυπνη εκμεταλλευση του επιπλου της τηλεορασης, μπραβο Μαστορα!
Εγω την dewalt την εχω στερεωσει πανω σε παγκο εργασιας του Lidl -αυτος των 15 ευρω- και ερχεται ιδανικα στο υψος.

Ωραία ιδέα Νεκτάριε καί τίποτα δέν πάει χαμένο,τό ύψος καλό τό βλέπω δέν πρέπει να είναι πάνω από 78 - 80 cm η απόσταση τής πατούρας τής Metabo μέ τό πάτωμα,η μόνη "ένσταση" μου είναι ότι έβγαλες πολύ έξω από τήν βάση τήν μελαμίνη πάγκου κουζίνας,πού έχεις από κάτω τίς ρόδες + τά ρετάλια που προεξέχουν,καί θά σέ ενοχλεί εκεί δέν τό βλέπω εργονομικό,βέβαια καταλαβαίνω ότι έβγαλες πιό έξω από τήν βάση τού praktiker τήν μελαμίνη πάγκου κουζίνας γιά να έχει καλύτερη ισορροπία μέ καλύτερο κέντρο βάρους επειδή η βάση του praktiker είναι στενή,βέβαια όσα ξέρει ο νοικοκύρης λένε δέν τά ξέρει ο κόσμος όλος,βλέποντας στήν πράξη θά κρίνεις άν δέν σέ βολεύει νά κάνεις αλλαγές η όχι.

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ωραία ιδέα Νεκτάριε καί τίποτα δέν πάει χαμένο,τό ύψος καλό τό βλέπω δέν πρέπει να είναι πάνω από 78 - 80 cm η απόσταση τής πατούρας τής Metabo μέ τό πάτωμα,η μόνη "ένσταση" μου είναι ότι έβγαλες πολύ έξω από τήν βάση τήν μελαμίνη πάγκου κουζίνας,πού έχεις από κάτω τίς ρόδες + τά ρετάλια που προεξέχουν,καί θά σέ ενοχλεί εκεί δέν τό βλέπω εργονομικό,βέβαια καταλαβαίνω ότι έβγαλες πιό έξω από τήν βάση τού praktiker τήν μελαμίνη πάγκου κουζίνας γιά να έχει καλύτερη ισορροπία μέ καλύτερο κέντρο βάρους επειδή η βάση του praktiker είναι στενή,βέβαια όσα ξέρει ο νοικοκύρης λένε δέν τά ξέρει ο κόσμος όλος,βλέποντας στήν πράξη θά κρίνεις άν δέν σέ βολεύει νά κάνεις αλλαγές η όχι.

Ούφ... έσκασα μέχρι να σε διαβάσω ρε Μήτσο, βάλε και καμιά τελεία ρε μπαγάσα...

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Κώστα μπράβο, βγήκε τέλεια.

Σε ευχαριστώ. Σαν έτοιμη είναι αλλά ακόμα πιο στιβαρή. Την κατά ευχαριστήθηκα αυτήν την κατασκευή.

Α! & αν την κάνεις με το ένα ξύλο δίπλα στο άλλο (βλ. επισυναπτόμενο videο) & όχι με τον τρόπο που την έκανα εγώ (πλεχτή), είναι ακόμα πιο εύκολη - γρήγορη κατασκευή.

https://youtu.be/Vyop2hM8NEw

Πολύ ωραία η ζαρντινιέρα :a0210:
Τώρα δώσε προσοχή νά εφαρμόσει καλά τό νάυλον καί τό υπόστρωμα τού γεωυφάσματος.

Προσφατη προσθήκη στο σπιτι της γατας, ενα "κουτι" για να αραζει.. Οι διαστάσεις ειναι 50χ30χ10 και ειναι φτιαγμένο απο ρεταλια osb που ειχα και τα επενδυσα με βατα και αφρολεξ. Δυστυχώς δεν σκεφτηκα να βγαλω φωτο απο τη διαδικασία της κατασκευής. Το Κόστος υλικων χωρίς τα υφάσματα ηταν κατω απο 10 ευρώ.
b98f4588707f109098cee1ebb8c19b88.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

χαχαχα, φανταστικη η φωτο της κατασκευης με το ζωντανο μεσα :))
Mπραβο, πολυ καλο, τωρα μενει να το συνηθισει και να αραζει μεσα.

Καλησπέρα,

Κατασκευή "γραφειου" από όξια για την μικρή.
Επιφάνεια οξιας 200χ55 η οποία παραγγελθηκε σε έμπορο ξυλείας, ο οποίος την συγκολησε από ταβλες οξιας 5αρες, με χτενια και την τοποθέτησε σε πρεσσα για 24 ώρες.
Τιμή 80 το τ. μ. και φυσικα την πλανισε στο τέλος.

Αφού τριφτικε μέχρι 500 και ρουταριστηκαν οι ακμες με το trimmer της mactek, περαστηκαν 3 χέρια ωμο λινελαιο μαζί με White spirit και βερνικι πολυουρεθανης, σε ίσα μέρη, με ενδιάμεσο τριψιμο με 500αρι.

Τέλος στερεωθηκε στον τοίχο με μαύρες γωνιες Μεταλλικές, 6 εκατοστών και ένα αλουμινένιο πόδι.
8826bf5ff9628064bcfa427038db0978.jpg
90eed0e52cdb6f852134ef3370d028fa.jpg
77ba57a27dcdc552f7eead845404f1c3.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Πολύ ωραία η λύση σου φίλε. Επίσης πολύ όμορφος ο συνδυασμός χρωμάτων αλουμίνιο-οξιά-μαύρο. Πόσο βγήκε το τελικό πάχος της τάβλας του γραφείου;

Βερυ γκουντ! Ακριβο γραφειο γραφειο απεκτησε η μικρη.:firstprize:
Ραφακια ομως? Θα φτιαξεις εξτρα εσυ?
Επισης η μπριζα κατω θελει σφιξιμο, την βλεπω στραβη και εξω :BDGBDGB53:

Επιπλακι από παλέτες να παίζει ο μικρός και να μην χαλάει τα άλλα
e8b839cfa37572fef65681178d725ab0.jpg

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk